Απο δίμηνο σε δίμηνο

σχολιάζει: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Ο Στέλιος και το κλαρίνο του

Μαθήματα κλαρίνου άρχισε πριν από μερικούς μήνες ο Στέλιος, τα οποία και θα συνεχίσει κι  απ’όσο καταλαβαίνουμε θα τα πάει πολύ καλά.

Έπαιξε κάποια βράδια στο καφενείο μερικά τραγούδια (απ’ όπου και η φωτογραφία) κι έπαιξε επίσης και στο πανηγύρι μαζί με την ορχήστρα που είχε το καφενείο του Μαντά. Όπως συνη­θίζεται στα πανηγύρια κάποιοι, την ώρα που έπαιζε ο Στέλιος «έριξαν» χρήματα κι ένα χαρτονόμισμα του το κόλλησαν στο μέ­τωπο.

Καλή εμπειρία για το Στέλιο Ρημαγμό μα… τα χαρτονομί­σματα «έμειναν» στην ορχήστρα!!!

015

Πολλά φίδια φέτος στο χωριό μας!

Μάλλον ο καιρός ευνόησε την παρουσία τους. Αναφέρθηκε πως βρέθηκαν ακόμα και σε σπίτια. Οι γνώσεις μου για τα φίδια είναι ελάχιστες. Τα δυο (μαύρο και καφέ) πρέπει να είναι οχιές.

Και μια και τα αναφέρουμε μια είναι η καλύτερη προστασία: Απόλυτη καθαριότητα: πέτρες, ξύλα» ερείπια κι ακαλλιέργητα εδάφη είναι τα πιο προσφιλή τους μέρη.

004

Ζήσης & Χριστιάνα Παπαδημητριου

Μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου (ιδιαίτερα από τους Γόννους) έγινε και φέτος στους Γόννους και στο σπίτι του ζεύγους Παπαδημητρίου η ετήσια εικα­στική έκθεση (6-7-2013).

Παραβρέθηκαν ο Πρό­εδρος του Τοπικού μας συμβουλίου, Τάσος Κούσιος και ο Δήμαρχος του Δήμου μας Κώστας Κολλάτος, ο οποίος και απένειμε τιμητική πλακέτα στο ζεύ­γος για την πολιτιστική του προσφορά.

 

Τομάτες

Μικρή η περίοδος για τις τομάτες στο χω­ριό μας. Μέχρι να ωριμά­σουν έρχεται το φθινό­πωρο. Αρκετές φορές όμως, ανάλογα με τη φροντίδα, το χώμα και τον καιρό γίνονται υπέροχες.

Η συγκεκριμένη είναι από φυτά του Γιάννη Παπαδόντα και ζύγιζε 1,145 κιλά!!!

Γίνεται αντιληπτό κι από το μέγεθος της.

007

Πλακόστρωτο ή καλντερίμι

…«να το πει ο Θεός! Μέχρι πότε θα υποφέρουμε απ’ αυτό (η εφημερίδα του συλλόγου μας επανειλημ­μένα αναφέρθηκε σ’ αυτό); Μέχρι πότε θα το ανεχόμα­στε, μέχρι πότε θα πληρώ­νουμε τις λανθασμένες επιλογές; Πέρα από κουρα­στικό και δύσκολο είναι πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

 

011

«Της Άρτας το γιοφύρι»

Έτσι κατάντησε ο δρόμος Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα. Όχι βέβαια πως τον συν­τηρήσανε, τον φτιάξανε και ξαναχάλασε.

Απλά, όπως το γεφύρι δεν είχε τελειωμό κι «ήθελε» αίμα για να στεριώσει, έτσι φαίνεται πως θα γίνει και με το συγκεκριμένο δρόμο.

Όταν «χυθεί» αίμα, (το απευχόμαστε) τότε θ’ απο­φασίσουν οι «αρμόδιοι» για την επισκευή του.

Στις φωτογραφίες φαίνε­ται πεντακάθαρα η επικινδυνότητά του, κυρίως εκεί όπου έπεσαν πέτρες και «κρύβονται» πίσω από θά­μνους και δέντρα που φύ­τρωσαν εκεί που κανείς δεν τα «έσπειρε».

Και το παραδοξότερο όλων είναι το ακόλουθο.

Ο δρόμος μέχρι τα όρια του νομού είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πέρα από τα όρια στην ευθύνη της Περιφέρειας Κεν­τρικής Μακεδονίας.

Και η κάθε Περιφέρεια σκέφτεται κι αποφασίζει μόνο για το μέρος του δρό­μου που της «ανήκει»!!!

003

001

ΠΙΣΩ