ΑΠΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΕ ΔΙΜΗΝΟ

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Τηλ.: 2331020867 – 6972446533

009_DROMOS_PLATAMONA_NERO_EGINE

Αποκαταστάθηκε η «βλάβη» στο δρόμο προς Πλαταμώνα, στο σημείο όπου κρατούσε νερά (όπως στη φωτογραφία που βλέπετε και είναι από 20-12-2009. Σήμερα ο δρόμος είναι καθαρός.

013_TRIGONO_PINAKIDA

 

Η πινακίδα αυτή, δυστυχώς δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Βρίσκεται στο «Τρίγωνο» της Καραβίδας και δείχνει τις κατευθύνσεις προς Πλαταμώνα και Πατωμένη.

014_DROMOS_PLATAMONA_AYTOKINHTA

Οι κατολισθήσεις στα Τέμπη και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού για μήνες, «έφεραν» πολλά αυτοκίνητα στην Καλλιπεύκη από το δρόμο Πλαταμώνα -Καλλιπεύκης και Γόννων – Καλλιπεύκης. Θα διαβάσετε και σε άλλες σελίδες γι αυτό. Πολλά αυτοκίνητα μα… βιαστικοί και περαστικοί οι άνθρωποι, όπως και είναι φυσικό άλλωστε. Οι άνθρωποι ταξίδευαν και διάλεξαν αυτή τη διαδρομή, που είναι και η συντομότερη. Ο δρόμος ήταν από την πρώτη στιγμή καθαρός! Ο Δήμος μας το φρόντισε έγκαιρα και παρά το φόρτο της κυκλοφορίας και τις κακές καιρικές συνθήκες δεν συνέβη κανένα άξιο λόγου ατύχημα.

026_DROMOS_FORTHGO

Εκτός από τα μικρά αυτοκίνητα (επιβατικά και μικρά φορτηγά) το δρόμο επέλεξαν και οδηγοί μεγάλων και βαριών οχημάτων. Η πρωτοβουλία αυτής της διαδρομής ήταν επιλογή των οδηγών. Η Τροχαία όρισε τις διαδρομές προς Αθήνα και αντίστροφα και μάλιστα από την πρώτη στιγμή και όπως είναι φυσικό ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έστελνε (ούτε και στέλνει) από αυτή τη διαδρομή.

015_LIMNH_NERO

Πολλές βροχές φέτος!!! Η «λίμνη» σχεδόν πλημύρισε και οι πατριώτες μας αγρότες θα χρειαστεί κάποιες καλλιέργειες να τις σπείρουν και πάλι ή να τις αποφύγουν εντελώς. Στη φωτογραφία (20-12-2009) φαίνονται πλημυρισμένα τα μισά σχεδόν χωράφια!

027_NERA_DASOS

Οι πολλές βροχές και κύρια τα πολλά χιόνια, έφεραν πολλά νερά! Τα ρέματα, οι σούδες, οι «κατεβασιές»… όλα γεμάτα. Εδώ το «Νεράκι» στις 21-2-2010. Τόσα νερά φίλες και φίλοι αναγνώστες και το καλοκαίρι να έχουμε πρόβλημα!!! Πρόβλημα στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει σημείο που να μην μπορεί να γίνει ένα μικρό φράγμα χωρίς ιδιαίτερο κόστος! Αναρωτήθηκε κανείς ποιο κοστίζει περισσότερο; Ένα μικρό φράγμα, μια μεγάλη στέρνα ή μια μεγάλη γεώτρηση; Φοβάμαι πως η γεώτρηση είναι πολύ πιο ακριβή! Οι συμπατριώτες μας στους Γόννους μπορούν να απαντήσουν για το κόστος της στέρνας και οι συμπατριώτες μας σε όλα τα καμποχώρια της Λάρισας για το κόστος των γεωτρήσεων… Πενήντα χρόνια τώρα δεν υπήρχε αγροτική – γεωργική πολιτική! Πώς να ελπίζει κανείς ότι θα υπάρξει στο μέλλον;

024_SKIOYROS

Να φωτογραφίσεις ένα σκιουράκι (το λέμε και τσιπουρτσίδα) δεν είναι καθόλου εύκολο! Η ταχύτητά τους και η ικανότητα να «πετούν» από δέντρο σε δέντρο είναι μοναδική! Φέτος έχω την εντύπωση πως ήταν περισσότερα, εκτός κι αν ήμουν ο τυχερός που τα είδα.

025_ATHUOS

Με λίγη προσπάθεια θα δείτε, μέσα στον κύκλο, μια τριγωνική (κωνική) κορυφή. Είναι ο Άθως! Ναι το Άγιο Όρος, όπως φαίνεται από την ανατολική πλαγιά της Μεταμόρφωσης. Κάτι ήξεραν οι υπεύθυνοι της περιοχής (πριν τη «λιτότητα») και λειτουργούσαν το πυροφυλάκειο στην ψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου.

 

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ (Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία – «Ο ΚΑΙΡΟΣ» 31-1-2010)

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του Υπουργείου Υγείας, η απλή γρίπη, προκαλεί έως πενταπλάσιους θανάτους στην Ελλάδα από τη νέα γρίπη (αλλά όχι τόσα κέρδη).

Η κοινή γρίπη σκοτώνει κάθε χρόνο 300-500 ανθρώπους, ενώ η νέα έχει σκοτώσει μέχρι τώρα 110 (και μαζί τα οικονομικά του Υπουργείου Υγείας).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ