Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 6972446533 – kallipefki@site.gr

Στη Βέροια και στη Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη (7-3-05), παρουσιάστηκε το βιβλίο της Τασούλας Τσιλιμένη (και Αθηνάς Ξάφη) σε εκδήλωση συνεργασίας του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας και της Βιβλιοθήκης, η οποία θεωρήθηκε επιτυχημένη. Φωτογραφίες: Οι παρουσιαστές του βιβλίου και η Τασούλα Τσιλιμένη με τον Αντινομάρχη Ημαθίας κ. Σιδηρόπουλο Ορέστη και τον υπογράφοντα.

lexiko2 lexiko1

Άνθισαν κι εφέτος τα λουλούδια του Μάη. Κι άνθισαν την πρωτομαγιά. Πολλά περισσότερα βέβαια τις επόμενες μέρες αλλά πολύ λίγοι ήταν εκείνοι που τα «επισκέφτηκαν» ή στόλισαν με αυτά τα σπίτια τους. Φίλοι στη Βέροια, που έλαβαν από ένα μικρό μπουκέτο «ξετρελάθηκαν» από το άρωμά τους.

mai

Κάποτε θα πρέπει να γίνει. Να γίνει ένα μικρό γεφυράκι στη διασταύρωση, πάνω στη ράχη, ασφάλτου και του δρόμου που οδηγεί πάνω από τη σήραγγα στη λίμνη. Είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται από πολλούς και μάλιστα όλες τις εποχές.

raxi

Μια θαυμάσια εκδήλωση είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στη Λάρισα μαζί με τον πρόεδρο, Θωμά Τσιαπλέ, στο «Χατζηγιάννειο». Ήταν η εκδήλωση της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ», κατά την οποία απονεμήθηκαν τα βραβεία του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος, στον οποίο συμμετείχαν 130 περίπου συγγραφείς από όλη την Ελλάδα. Η εφημερίδα φιλοδοξεί να κάνει τον διαγωνισμό θεσμό. Τις το ευχόμαστε.

 

Κάποτε μπορεί να είναι αργά. Σε κάθε ανοιχτό μέρος μικρό ή μεγάλο μηχανήματα «αποθηκευμένα» ή παρατημένα, να εμποδίζουν στις μετακινήσεις ή να «χάνονται» μεσ’ στα χόρτα! Λίγη προσοχή, αγαπητοί πατριώτες. Οι πιθανότητες ατυχήματος πάντα υπάρχουν. Η φωτογραφία από τα «αλώνια».

alonia

«Καλά κάνουν τα αεροπλάνα και πετούν χαμηλά κάπου – κάπου. Είναι καλά και για μας τους κουφούς, κάτι ακούμε!»

«Φίλοι του ψαριού είναι η αρκούδα και η γάτα»

«Με το πρόβλημα αυτό, σου «έδωσα» στεναχώρια!»

Ρήσεις ηλικιωμένων, σοφία και εμπειρία ταυτόχρονα: Η πρώτη που μπάρμπα – Δημήτρη Μαντά και ή δεύτερη με την τρίτη του μπάρμπα – Γιώργου Μαντά.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ