Από δίμηνο σε δίμηνο
Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 2495096448 – kallipefki@comvos.net
Η πλατεία μας χρειάζεται λίγη περιποίηση. Επισημάνθηκε από αρκετούς φίλους του χωριού μας. Πρώτο και κύριο περισσότερη καθαριότητα. Δεύτερο μερικές γλάστρες κοντά στην εκκλησία. Τρίτο άσπρισμα εκεί όπου χρειάζεται. Τέταρτο κατασκευή νέου μνημείου πεσόντων με υλικά που να ταιριάζουν και να δένουν με το χώρο. Και πέμπτο καινούριο περίπτερο κατασκευασμένο με πέτρα και ξύλο (η επισήμανση αυτή παραμένει και θα παραμένει μέχρι κάτι να γίνει).
Αποκαταστάθηκαν οι ζημίες στο δρόμο Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα και μέχρι το σημείο των ορίων των δυο νομών >(από Πλαταμώνα) όπου ήταν και οι περισσότερες. Είναι γεγονός πως από τα όρια και μέχρι την Καλλιπεύκη η κατάσταση και η ποιότητα κατασκευής δρόμου είναι πολύ καλύτερη. Υπάρχουν δυο σημεία που πρέπει να γίνουν επισκευές. Ελπίζαμε πως θα γίνονταν τώρα όλα μαζί. Οι νομαρχίες όμως φαίνεται δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.
Η γέφυρα στην περιοχή «ΔΕΣΗ» έχει καταστραφεί από τα νερά εδώ και αρκετό καιρό (από το καλοκαίρι). Είναι εύκολο να περάσει κανείς το καλοκαίρι μέσα από το ρέμα αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνει το χειμώνα. Η γέφυρα αυτή συνδέει το χωριό μας με την Κρανιά και επιτρέπει την πρόσβαση προς την Ψηλή Ράχη. Είναι ένα έργο για το οποίο θα θέλαμε γρήγορα την αποκατάσταση του και εμείς και όλοι οι κάτοικοι κ. Δήμαρχε.
Εννιά εκατομμύρια έφτασαν τα κινητά στην Ελλάδα ένα ο καθένας και μερικοί δυο. Ακόμα και τα μικρά παιδιά. Είναι δηλαδή τόσο απαραίτητο; Στο δρόμο, στο καφενείο στην παρέα, στο τιμόνι, στη θέση του συνοδηγού παντού θα δεις κάποιον να μιλά στο κινητό τηλέφωνο. Χρειάζονται άραγε όλες αυτές οι συνομιλίες; Μπορούμε ως λαός να σηκώνουμε το κόστος της κινητής τηλεφωνίας; Δεν είναι βέβαια και μικρό και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και το σταθερό, το οποίο ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιούμε το πληρώνουμε και μάλιστα όλοι (πλούσιοι και φτωχοί) το ίδιο.
Πρόκειται σίγουρα για ένα θαύμα της τεχνολογίας αλλά και για ένα κίνδυνο για την υγεία μας. Μέτρο λοιπόν. Περιορισμένη χρήση. Το ότι η ακτινοβολία του μπορεί να είναι επικίνδυνη είναι σχεδόν βέβαιο. Ας κάνουμε λίγο κράτει πριν υπάρξουν θύματα.
Η περιοχή του Κάτω Ολύμπου, σύμφωνα με το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσιάζει οικολογικό ενδιαφέρον και βρίσκεται στην 11 θέση με σειρά οικολογικής αξίας από τις 31 χαρακτηρισμένες περιοχές. Ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και στο δίκτυο CORINE με περιφερειακή (και όχι εθνική (Κάρλα) η διεθνή (Δρυμός Ολύμπου) σημασία.
Στο δίκτυο ο Κάτω Όλυμπος βρίσκεται στην 3η θέση, με κωδικό 1420001 μετά τη λίμνη Ταυρωπού και τα ’γραφα. Και τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι: Δάση υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας, αποικίες όρνεων και άλλων αρπακτικών πουλιών.
«Τη νύχτα που ζήλεψε το φεγγάρι». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για μεγάλους αυτή τη φορά (είναι το πρώτο της μυθιστόρημα). Παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη (παραβρέθηκαν οι: Κατσιούλας Ζήσης και Παναγιώτης και Αμαλία Παπαϊωάννου) και στη Λάρισα όπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Θ. Τσιαπλές και αρκετοί άλλοι πατριώτες.
Η ιστορία: Η Δανάη, ο Θεόφιλος και ο Πέτρος προσπαθούν να συντονίσουν τις ζωές και τις επιθυμίες τους, αψηφώντας την ανθρώπινη αδυναμία, τη ζήλια και τον εγωισμό. Μαθαίνουν ν’ ανήκουν μόνο στον εαυτό τους και στον απόλυτο έρωτα, που παραμένει ακέραιος, ακόμα κι όταν μοιράζεται.
Οι εύθραυστες ισορροπίες διαταράσσονται κάποια στιγμή φέρνοντας τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με μεγάλα διλήμματα, σε μια πραγματικότητα που απαιτεί γενναίες αποφάσεις.
Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρεται στον έρωτα, που δεν υποκύπτει σε περιορισμούς, εξαρτήσεις και συμβάσεις.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται στη φίλη και πατριώτισσα κάθε επιτυχία.