Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Τηλ.: 2331020867 – 6972446533

 

DIM_PINAKIDA_1DIM_GOYRNA

Αυτή είναι η πιο καθαρή πινακίδα που υπάρχει στο χωριό μας και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού (δίπλα στο σπίτι του Σιώκου)… Οι άλλες δυστυχώς έχουν τα χάλια τους.

Έτσι έγραφα στο προηγούμενο φύλλο και φαίνεται πως κάποιος είχε διαφορετική άποψη. Τώρα δεν είναι η πιο καθαρή και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία καθαρή. Υπάρχει κάποιος (κάποιοι) οπαδός (-οί) της ΑΕΛ που δεν αντιλαμβάνεται (-νται) ότι προσβάλει (-λουν) και την ποδοσφαιρική του (τους) ομάδα. Στις εικόνες βλέπετε τα «κατορθώματα». Προσωπικά θα το χαιρόμουν αυτό να συμβαίνει μέρα μεσημέρι. Να φαίνεται ποιος έχει άποψη και «τρόπο» να την εκφράζει… μα η ανάληψη ευθυνών είναι μια άλλη ιστορία…

 

DIM_SHMA

Ευτυχώς δεν είναι καινούριο εικονοστάσι!!! Μια πινακίδα οδικής σήμανσης είναι «που έχασε το νόημα της ύπαρξής της» από τις πολλές που υπάρχουν στην ίδια κατάσταση ή «κείτονται» αριστερά και δεξιά ή δεν υπάρχουν καθόλου στο δρόμο Γόννων – Καλλιπεύκης. Προβλέπονται και τοποθετούνται γιατί βοηθούν στην ασφάλειά μας, στην ασφάλεια όλων των οδηγών, όλων των οχημάτων. Ακόμα και των Καλλιπευκιωτών! Γιατί εμείς οι Καλλιπευκιώτες, ως «γνήσιοι» έλληνες, λέμε «ε, και τι πειράζει; Κι έτσι καλά είναι… οι πινακίδες θα μας μάθουν το δρόμο;!!!». Τα όποια, όμως, ατυχήματα σ’ αυτόν το δρόμο (και αλλού) συνέβησαν και σε πατριώτες… Υπάρχει καιρός… μα όχι πάντα. Κάποια «κακιά» στιγμή έρχεται και τότε είναι «αργά».

 

 

DIM_GOYRNA_DEMERTZH DIM_GOYRNA_TSIGOY

Το πρώτο φρεάτιο «προστατευμένο» με πέτρες «κρύβονταν» (κρύβεται;) όλο το καλοκαίρι μπροστά στο σπίτι του Τσιούγκου, λίγο πριν στρίψουμε για την πλατεία! Το δεύτερο «παραφύλαγε» (παραφυλάει;) σαν «Χάρυβδη» παραδίπλα από το παρκάκι της «Αγέλης». Πότε; Το 2008!!!! Πού; Στην περήφανη Καλλιπεύκη!!! Και, δυστυχώς στην εποχή που «θέλει» να επαναλειτουργήσει τη Λίμνη!

 

DIM_GOYRNA_2 DIM_GOYRNA_1

Αυτό ήταν (σχεδόν) καθημερινό φαινόμενο το καλοκαίρι που πέρασε. Σπασμένοι αγωγοί του πανάρχαιου δικτύου ύδρευσης του χωριού μας… Κι ύστερα… ύστερα δεν έχουμε νερό! Δεν έχουμε νερό γιατί ποτίζει ο Α (Παπαϊωάννου Π.) τα χόρτα και τα δέντρα της αυλής του και γιατί ο Β, πλένει το αυτοκίνητό του!!!! Ντροπή!

DIM_NYXTIANO

Αυτή είναι η πηγή «Νυχτιάνω»! Δεν στέρεψε ακόμα και τροφοδοτεί με το λίγο νερό που έχει το ρέμα στο «Κουνιάρκο» και στη συνέχεια τη χάντακα. Να είσαι καλά Λευτέρη Φώλια, που την καθάρισες και μπορέσαμε να τη δούμε αλλά και να τη φωτογραφίσουμε.

 

DIM_NTAMILH_1 DIM_NTAMILH

Η «κουπάνα» της «Νταμίλης» και η γούρνα, που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά, απ’ όπου αρκετοί πατριώτες με λάστιχα έπαιρναν νερό και πότιζαν τους κήπους και τους μπαξέδες τους. Από τη στιγμή που η αντλία στη νέα γεώτρηση άρχισε να δουλεύει καθημερινά, στέρεψαν και οι δυο.

 

DIM_AIM_TREIS

Αιμοδοσία! «η πιο μεγάλη πρόσφορα του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του», όπως σχολιάζει, σε άλλη στήλη και ο Α. Γκουγκουλιάς. Τρεις γενεές στο ίδιο πλάνο την ίδια στιγμή, για την ίδια πράξη αγάπης! Η «δασκάλα», Μάνα Τούλα, ο «μαθητής», Γιός Στέργιος και η «μαθητευόμενη» Εγγονή, Ματούλα. Ας συγκεντρώθηκαν λίγες φιάλες φέτος, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον!

 

DIM_RHMAGMOS

«Ασπροπρόσωπους» ως γλεντζέδες Καλλιπευκιώτες, μας έβγαλε ο πατριώτης Γιώργος Ρημαγμός! Τις «έδωσε και κατάλαβαν» (μήπως και το αντίθετο;) από χορό τις κυρίες του ΚΑΠΗ Λάρισας που βρέθηκαν (εκδρομή 31-7-08) μια βραδιά στην Καλλιπεύκη.

 

DIM_TSIAPLES

Σαν απογοητευμένος φαίνεται ο Πρόεδρος, Θωμάς Τσιαπλές, από τις πωλήσεις του νέου βιβλίου του Συλλόγου μας, «Καλλιπεύκη του Ολύμπου – Γλώσσα και Παράδοση», του Ζήση Κατσιούλα. Κάτι άλλο, όμως τον απασχολεί, γιατί το βιβλίο «περπάτησε» καλά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο συγγραφέα και στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες «γράφουν» σήμερα την ιστορία, όπως υποστηρίζει και ο συμπατριώτης μας καθηγητής του Α.Π.Θ., Ζήσης Παπαδημητρίου.

 

DIM_P_PAMTELEHMONAS

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι αριστερά από την είσοδο του Παλαιού Παντελεήμονα. Πριν ένα χρόνο περίπου, πριν δηλαδή αρχίσουν οι εργασίες για τον τοίχο που φαίνεται ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο σημείο αυτό, υπήρχε μεγάλη πινακίδα που έλεγε: «Καλλιπεύκη 17, Σκοτίνα 7». Γιατί αφαιρέθηκε και γιατί δεν μπήκε και πάλι αφού τα «έργα» τελείωσαν;

 

DIM_PATOMENH_APOX

Η φωτογραφία αυτή είναι από τα καινούρια αποχωρητήρια που έγιναν στην Πατωμένη. «Τραβήχτηκε» στις 16 Αυγούστου. Σχεδόν τελειωμένα αλλά χωρίς νερό! Πώς είναι δυνατόν; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να είναι κλειδωμένα; Οι επισκέπτες πολλοί (επόμενη φωτογραφία) και το αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε. Πέρα από την αισθητική και τη βρώμα και βουλωμένα πριν καλά-καλά γίνουν! Πότε επιτέλους θα «βάλουμε» μυαλό; Μαζί με όλους μας και οι έχοντες την ευθύνη (Δήμος).

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ