Για το  3ο Φεστιβάλ Αφήγησης και τις γκρίνιες

Στις 22 και 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ωφέλησε τον σύλλογό μας αλλά και το χωριό μας. Είναι τιμή για μας και για το χωριό μας η συνεργασία αυτή.

Το φεστιβάλ αφήγησης είναι μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες. Είναι μια εκδήλωση με ποιότητα, μια εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε ειδικούς, αλλά και σε μικρούς και μεγάλους. Μια εκδήλωση για την οποία πολλά λέχθηκαν και ακούστηκαν σε βάρος του Δ.Σ. και τα οποία μας στεναχώρησαν αρκετά αφού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειπώθηκαν λέξεις βαριές, ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου τρώει τα χρήματα, ταΐζει τους ξένους ανθρώπους, σπαταλάει τα χρήματα, δεν σέβεται τις συνδρομές των μελών. Για να σταματήσουν οι επιτήδειοι να κατηγορούν το Δ.Σ.  θα σας αναφέρουμε την πραγματικότητα, για να σχηματίσετε την αληθινή εικόνα.

Αγαπητοί πατριώτες,

Στο φεστιβάλ αφήγησης, όπως θα διαβάσατε οι περισσότεροι στις εφημερίδες τα προγράμματα, τα πανό, υπήρχαν τρεις χορηγοί:

Α. η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας

Β. ο Δήμος Γόννων

Γ. τα πολυκαταστήματα Carrefour

Κάθε χορηγός της εκδήλωσης ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει μέρος των εξόδων της εκδήλωσης.

Η  Ν. Α. Λάρισας συμμετείχε με το ποσό των 1500 Ευρώ, με τα οποία καλύφθηκαν η μεγαφωνική, η φιλοξενία (ξενοδοχείο) και τα πανώ. Τα τιμολόγια κόπηκαν απευθείας από τους συναλλασσόμενους στην Ν. Α. Λάρισας χωρίς το Δ.Σ. να πάρει χρήματα στα χέρια του.

Ο δεύτερος χορηγός ήταν ο Δήμος Γόννων από τον οποίο ενισχυθήκαμε με το ποσό των 1500 Ευρώ, όπως και οι άλλοι σύλλογοι Γόννων και Ιτέας.

Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν στο Δ.Σ. με τα οποία πληρώσαμε τα έξοδα μετακίνησης των προσκεκλημένων (καθηγητές, αφηγητές), έξοδα καθαριότητας, κατασκευή θέσεων για την εκδήλωση, βιντεοκάλυψη κλπ

Τι πιο λογικό; Όταν αποφασίζεις να διοργανώσεις μια εκδήλωση ή την στηρίζεις ή δεν την κάνεις. Όταν καλείς ειδικούς να συμμετέχουν στην εκδήλωση είσαι υποχρεωμένος  και να τους φιλοξενήσεις και να τους καλύψεις τα έξοδά τους. Αν δεν τους καλύψεις τα έξοδά τους τότε γιατί να συμμετέχουν; Ποιος ο λόγος να ξεκινήσουν με 46 βαθμούς θερμοκρασίας να έρθουν στο χωριό μας;

Τρίτος χορηγός ήταν τα πολυκαταστήματα Carrefour

Τα πολυκαταστήματα ανέλαβαν την υποχρέωση να καλύψουν όλα τα γεύματα μέχρι το ποσό των 2000 χιλιάδων Ευρώ. Τα χρήματα που διατέθηκαν για τα γεύματα  μόλις που ξεπέρασαν τα χίλια (1000)  Ευρώ. Τα χρήματα αυτά διαχειρίστηκε το Πανεπιστήμιο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια. Γι αυτό να μην ανησυχείτε. Όχι μόνο σεβόμαστε τις συνδρομές σας, όχι μόνο δεν σπαταλάμε τα χρήματά σας, αλλά να είστε σίγουροι ότι τα διαχειριζόμαστε και τα αξιοποιούμε με τον με τον καλύτερο τρόπο.

Σημαντική είναι η βοήθεια του Γενικού αρχηγού του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Ελευθερία», κ. Στέλιου Κωνσταντίνου, ο οποίος μας διέθεσε την κατασκήνωση για δύο μέρες, όπου διοργανώθηκε το πρωινό μέρος του Φεστιβάλ, αλλά και φιλοξενήθηκαν (κοιμήθηκαν) 25 άτομα στα λυόμενα της κατασκήνωσης. Τα άτομα αυτά ήρθαν από μακριά να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν εκεί μια και ο Ξενώνας του χωριού μας ήταν γεμάτος. Αρκετοί επίσης ήταν αυτοί οι οποίοι έστησαν τις σκηνές τους στην κατασκήνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας και ένα μεγάλο μπράβο στο κ. Κωνσταντίνου που μας διέθεσε το κατασκηνωτικό κέντρο.

Αγαπητοί πατριώτες,

το φεστιβάλ αφήγησης, είναι μια εκδήλωση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή πλήθους κόσμου και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολουθούν.

Είναι μια εκδήλωση η οποία προβάλλει το χωριό μας, αφού ασχολούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και οι εφημερίδες τοπικές και αθηναϊκές. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ότι το Φεστιβάλ Αφήγησης θα συνεχισθεί στο χωριό μας και θα γίνει θεσμός και το χωριό μας να αποτελεί σημείο αναφοράς, ως το χωριό της αφήγησης το χωριό των παραμυθιών. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να το αγκαλιάσει και η τοπική κοινωνία, αφού οι περισσότεροι που το παρακολουθούν είναι κυρίως ξένοι άλλων περιοχών.

Εάν το χάσουμε τότε θα καταλάβουμε την αξία του.

Το Δ.Σ.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ