ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ

Αξέχαστη μουσική βραδιά από το Δημήτρη Ζιακούλη

Ένα ακόμη μεγάλο μουσικό αστέρι από την Καλλιπεύκη, ανέρχεται σταθερά στο μουσικό στερέωμα. Πρόκειται για το γιο του Χρήστου Ζιακούλη (Μπούτσικα) τον Δημήτρη, που εδώ και μερικά χρόνια σπούδασε μουσική στη Γερμανία.
Σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Ο Δημήτρης Ζιακούλης που σήμερα υπηρετεί στρατιώτης στη Λάρισα, βρήκε το χρόνο και παρουσίασε στο Λαρισαϊκό κοινό συναυλία μαζί με την πιανίστα Γιάννα Μπότου.
Περισσότερα θα διαβάσουμε παρακάτω από το δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στις 20 Απριλίου 2001.
Εμείς ευχόμαστε στο Δημήτρη κάθε επιτυχία και να τον δούμε στα ανώτατα σαλόνια της μουσικής. Στους γονείς του, Ζιακούλη Χρήστο και Μένη Τσούκα, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο γιο τους και να τον χαίρονται. Το αξίζει.
Δημήτρη συνέχισε έτσι. Μας κάνεις όλους υπερήφανους!

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001”

ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Γ. ΜΠΟΤΟΥ ΚΑΙ Δ. ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ
Μία αξέχαστη μουσική βραδιά…
Μια μοναδική συναυλία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ οι Λαρισαίοι φιλόμουσοι στο Δημοτικό Ωδείο όπου οι καταξιωμένοι μουσικοί Γιάννα Μπότου και Δημήτρης Ζιακούλης παρουσίασαν ένα θεσπέσιο πρόγραμμα με άριες από όπερες.
Η Γιάννα Μπότου μάγεψε το ακροατήριο με τις καταπληκτικές μουσικές ικανότητές της στο πιάνο ενώ η μελωδική φωνή του Δημήτρη Ζιακούλη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Στη ζεστή ατμόσφαιρα του Ωδείου οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με Lieder, Debussi, Dupar, Ravel ενώ παρουσίασαν και άριες από γνωστές όπερες.
Το κοινό αντάμειψε την προσπάθεια των καλλιτεχνών χαρίζοντας το πιο θερμό του χειροκρότημα.

ziakoulis

Δημήτρης Ζιακούλης

Ο Δημήτρης Ζιακούλης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θεωρία καθώς και βυζαντινή μουσική.
Από το 1990 άρχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τις οποίες και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από το 1997 εργάζεται στην όπερα της Νυρεμβέργης σε μόνιμη θέση χορωδού σολίστα.
Έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας. Το 1996 συμμετείχε στον τελικό διαγωνισμό Quest for Don Giovanni στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το 1997 κέρδισε στο διεθνή διαγωνισμό Nuovi Cantati στο Asolo της Ιταλίας.
Το Δημήτρη τον ακούσαμε στο αντάμωμα των Καλλιπευκιωτών το καλοκαίρι του 1994 και ελπίζουμε να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να τον ακούσουμε και φέτος. Είναι γιος του Χρήστου Ζιακούλη, του δασκάλου, που πέρυσι στην ημερίδα μίλησε για το δημοτικό τραγούδι.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ