ΔΙΑΦΟΡΑ 

«ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ»
Με αυτό το όνομα είναι γνωστό ένα από τα οικογενειακά κέντρα που υπάρχουν στη Λάρισα. Ο τίτλος του παραπέμπει στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο σκηνές και τίτλοι από τον οποίο διακοσμούν τους τοίχους, το μπαρ και το πάλκο. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους διακοσμητικούς τίτλους παλιών ταινιών καθώς και ονόματα ηθοποιών που έχουν ταυτιστεί με κάποιος ρόλους ή τίτλους (ταινιών). Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να σχολιάσουμε το συγκεκριμένο κέντρο αν δεν δινόταν η ευκαιρία -στα τόσα χρόνια που λειτουργεί- να το επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το υπέροχο πρόγραμμα με – παλιά αλλά και καινούρια τραγούδια από την υπέροχη ορχήστρα του- της οποίας μαέστρος είναι ο πατριώτης μας και γνωστός σε όλους μας για τις μουσικές γνώσεις του, για τη δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι αλλά και για τον ευχάριστο χαρακτήρα του (κοινωνικότατος), Απόστολος Παπαϊωάννου. Τον φίλο μας τον Αποστόλη πλαισιώνουν η κ. Βέτα στο τραγούδι από τη Λάρισα, ο Κώστας Κοκκινόπουλος, στα κρουστά από τους Γόννους και ο Σωτήρης Σαμαρέλης στην κιθάρα από τη Λάρισα.  apostolis

Τίτλοι ταινιών και ηθοποιοί:

  1. Hotel: «Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ» Κώστας Χατζηχρήστος
  2. Ραφείον: «Η ΧΡΥΣΗ ΒΕΛΟΝΑ» Ντίνος Ηλιόπουλος
  3. Αρτοποιείον: «ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ» Βασίλης Λογοθετίδης
  4. Ταβέρνα: «Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ» Ορέστης Μακρής
  5. Ψιλικά: «Ο ΚΥΡ-ΒΑΣΙΛΗΣ» Βασίλης Αυλωνίτης
  6. κ.α. που δεν τα σημειώσαμε.

 

Παράδειγμα προς μίμηση

Παρακρατώντας 200 δρχ. από τον μισθό τους, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λαρίσης, οι Έλληνες αστυνομικοί χρηματοδότησαν την κατασκευή ενός Γυμνασίου στην μακρινή Ουγκάντα.
Περίπου 600 μαθητές θα φοιτήσουν στο σχολείο, που πριν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα υπαίθρια κάτω από δένδρα.
Μετά από νέα πρόταση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εγκρίθηκε η παρακράτηση 200 ακόμη δρχ. από κάθε αστυνομικό, για να ολοκληρωθεί το Γυμνάσιο και να κατασκευασθεί επί πλέον ένα ορφανοτροφείο για 150 παιδιά.
Εύγε στους Έλληνες αστυνομικούς που η πρωτοβουλία τους αυτή δείχνει το κοινωνικό τους πρόσωπο. Παράδειγμα προς μίμηση.

«ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ»
Συνεχίζουν τις πτήσεις τους οι αιωροπτεριστές, από την Αγία Ανάληψη με το αλεξίπτωτο, που έχει το συμβολικό όνομα «παρά πέντε». Είναι το πλάτος του τόσο μικρό όσο περίπου τα πέντε λεπτά στο ρολόι, στον κύκλο, είναι δηλαδή το ένα δωδέκατο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα «στόλισαν» με τα χρώματά τους τον ουρανό της Καλλιπεύκης, μια και ο αέρας ήταν ευνοϊκός για πέταγμα και τους έδωσε την ευκαιρία να ανεβούν πολύ ψηλά και να παραμείνουν στον αέρα για πολύ ώρα. Οι αιωροπτεριστές αυτών των ημερών ήταν από την Ελβετία.

eoropter1 eoropter2

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ