ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σε αλλαγή του αντιδημάρχου προχώρησε ο δήμαρχος μας. Την θέση του αντιδημάρχου την οποία κατείχε ο πατριώτη μας Αδάμος Καραμπίνας, πήρε ο Δημήτρης Μουχτής από τους Γόννους. Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.  

Συγχαρητήρια
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει την πατριώτισσά μας, Τασούλα Τσιλιμένη, που εξελέγη στη θέση Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Βόλος) με διδακτικό αντικείμενο «Παιδική Λογοτεχνία… Μυθοπλασία – Αφήγηση».

ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ
Άρχισε τη λειτουργία του ο ξενώνας «ΑΣΚΟΥΡΙΣ» του χωριού μας στα «Άνω Αλώνια» του Στέργιου Παπαδημητρίου και της Αποστολίας Μανίκα. Τηλέφωνα επικοινωνίας για κάθε ενδιαφερόμενο: 04950-96300 & 04950-96303

xenonas

Φωτογραφία: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Ευχαριστίες:
Βιβλιοθήκη της Βουλής:
«Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με την κατάθεση αντιτύπου του βιβλίου με τίτλο Η Καλλιπεύκη στους αιώνες».
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: «Ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά της εκδόσεώς σας στη βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Σ. Η Καλλιπέυκη στους αιώνες».

Οι ρίζες του ρεμπέτικου (αναδημοσίευση από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ») http://www.eleftheria.gr/

Τις βαθιές ρίζες του ρεμπέτικου στη συνείδηση του ελληνικού λαού και την πολύχρονη «πο­ρεία» του στην ιστορία του τόπου, επισήμανε στις 6-2-02 με ομιλία του, ο Αποστόλης Α. Παπαϊωάννου, στην εκδήλωση – αφιέρωμα που διοργάνωσε στο «Μύλο 1927» η Κίνηση Επιστη­μόνων, Διανοουμένων, Καλλιτεχνών για την Ειρήνη, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον (Κ.Ε.ΔΙ.ΚΑ.).

Ο ομιλητής αναφέρθηκε «διαφωτιστικά» στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας αυτής της ξεχωριστής λαϊκής μουσικής έκφρασης, η οποία έχει δεθεί με τους καημούς, τα πάθη, τις χαρές και τα «στραβοπατήματα» της Ρωμιοσύνης. Μίλησε για τους πολύ μεγάλους δημιουργούς του, τόσο στη Μικρά Ασία όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ιδιαίτερα μετά το 1922.

Ακόμη, σημαντικά ήταν τα στοιχεία που παρα­τέθηκαν για τους ερμηνευτές, για τους μουσι­κούς δρόμους που χαρακτηρίζουν το ρεμπέτικο, για τις μελωδικές του εκφράσεις, για τους στίχους και τις ηχογραφήσεις, για τη «σύνδεση» του με τα λαϊκά στρώματα του πληθυσμού, από τον εκπαιδευτικό – μουσικό.

Ακολούθησε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με τραγούδια – «σταθμούς» στην ιστορία του ρεμπέτικου, με ερμηνευτές τον ίδιο τον εισηγητή, την Ελευθερία Χρυσού ως ερμηνεύτρια και τους Στάθη Σταμελόπουλο και Νίκο Γάλλο να συμπράττουν από πλευράς απόδοσης φωνητικά και με μουσικά όργανα, συνοδευόμενοι και από τους εξαίρετους μουσικούς Νίκο Γρίβα, Μιλτιά­δη Ευαγγέλου και Κώστα Φάκα.
Σημείωση: Όπως αντιληφθήκατε πρόκειται για τον δικό μας Αποστόλη του Μπάρμπα – Τέγου Παπαϊωάννου (Παπατόλιου).
-Απόστολε να περιμένουμε κάτι ανάλογο και στο χωριό μας;

Ξεψύχησε πάνω στο τιμόνι
Ο Ούζας Βασίλειος, ήταν γαμπρός μας από την Κατερίνη και σύζυγος της Καίτης (Στέργιου) Μαντά (Ντάπου). Ζούσε στην Κατερίνη και ήταν οδηγός σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 7.30 το βραδάκι σε δρομολόγιο προς το χωριό Λόφος συνέβει το δυσάρεστο γεγονός, ακριβώς μόλις φτάσανε, έκοψε ταχύτητα, σταμάτησε, κατέβασε τους μαθητές που μετέφερε και ξεψύχησε.
Στην αγαπητή μας, Καίτη και στα τρία της παιδιά, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ελαφρό το χώμα που σκεπάζει τον 58 χρονο Βασίλη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ