ΔΙΑΦΟΡΑ

Θα κλείσει το Ταχυδρομείο των Γόννων;

Όπως όλα δείχνουν, το Ταχυδρομείο των Γόννων μπορεί να κλείσει προσεχώς. Και τούτο γιατί είναι ασύμφορο για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Δεν συμφέρει λένε, να πληρώνουν ούτε έναν υπάλληλο.
Και λέμε ότι μπορεί να κλείσει το Ταχυδρομείο γιατί τώρα τελευταία, τα ΕΛΤΑ στέλνουν ειδικούς για να καταμετρούν την καθημερινή κίνηση της αλληλογραφίας.
Την Τετάρτη 9 Μαϊου 2001, κατά τύχη βρεθήκαμε έξω από το ταχυδρομείο και είδαμε τους απεσταλμένους των ΕΛΤΑ να ψάχνουν το ταχυδρομείο, αν και η ώρα είχε περάσει από τις 12 το μεσημέρι. Βέβαια όσοι βρέθηκαν εκεί, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του ταχυδρομείου.
Εμείς υποστηρίζουμε ότι το ταχυδρομείο δεν πρέπει να κλείσει, έστω και αν είναι χωρίς συμφέρον για τα ΕΛΤΑ. Δεν μπορεί όλα να τα λογαριάζουμε με βάση το συμφέρον. Υπάρχουν τόσοι άλλοι λόγοι που δεν πρέπει να κλείσει το Ταχυδρομείο.
Μέχρι τώρα που είχε τρεις υπαλλήλους πως λειτουργούσε και τώρα που έμεινε μόνο ένας δεν συμφέρει;
Θα παρακαλούσαμε το Δήμαρχο να αντιδράσει όσο μπορεί και εμείς θα είμαστε στο πλευρό του.

Δεν είναι υπάλληλοι του πρασίνου

Τους γνωρίζετε! Μην φανταστείτε ότι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου προσέλαβε υπαλλήλους πρασίνου. Είναι ο ακούραστος ταμίας του Συλλόγου Φάνης Γκουντουβας μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Γιάννη Μασούρα, οι οποίοι δύο φορές κόψανε τα χόρτα στο πάρκο, στην είσοδο του χωριού και στο μνημείο του Κοσμά του Αιτωλού. Το Διοικητικό Συμβούλιο για όλες τις δουλειές.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Ποιος είπε ότι λείπει ο εθελοντισμός στην Ελλάδα. Και όμως υπάρχουν εθελοντές. Ακούραστοι πάντοτε στην τακτοποίηση των εφημερίδων (δίπλωμα – τοποθέτηση) μέσα σε σακούλες. Πάντοτε με όρεξη για δουλειά.
Αυτοί είναι: Κάγκουρας Ιωάν-νης, Καραμπατής Χρήστος, Τσιούγκος Διονύσης, Παπαστεργίου Πούλιος, Μητσόπουλος Χρήστος (Μαραγκός), Γκαγκανάσιος Κων/νος, Πατούλιας Θεόδωρος.
Δυστυχώς οι παραπάνω κύριοι δεν θα δουν την φάτσα τους στην εφημερίδα, διότι οι φωτογραφίες που βγήκαν δεν είναι καλές. Κρίναμε σκόπιμο έστω και στο τέλος της δεύτερης διετίας να τους ευχαριστή-σουμε μέσα από την καρδιά μας.

Τα θαύματα της φύσεως

Ο σημερινός άνθρωπος με τις τόσες καθημερινές του ασχολίες, δεν έχει το χρόνο να περπατήσει στη φύση, να τη θαυμάσει και να την κατακτήσει.
Όποιος όμως διαθέσει ελά-χιστο χρόνο να χαρεί και να παρατηρήσει τα δημιουργήματα του Πλάστη, τότε σίγουρα θα αναφωνίσει, όπως κάποτε ο Δαυίδ. “Πόσο μεγάλα είναι τα έργα σου Κύριε, όλα τα έπλασες με σοφία”.
Οι δύο φωτογραφίες που βλέπετε, αυτό μαρτυρούν. Ένα κέδρο και ένα έλατο ρίζωσαν στα σπλάχνα των βράχων. Πως ζούνε αυτά τα δέντρα; Δεν είναι Θαύμα;

vraxos1

vraxos2

ΤΟ «ΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΝΕΖΕΡΟΥ

Αναδημοσιεύουμε από το περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (13 Ιανουαρίου 2001) και από το άρθρο «Τα μυστικά της λίμνης», που αναφέρεται σε περίεργους θρύλους και μυστηριώδη φαινόμενα από μαρτυρίες που έρχονται από τα βάθη του χρόνου που εκτυλίσσονται στο βυθό των ελληνικών λιμνών και το οποίο μεταξύ άλλων – για άλλες λίμνες – αναφέρει και τα παρακάτω:
«Η εφημερίδα «Σάλπιγγα» της Λάρισας δημοσίευσε μια παρόμοια ιστορία, τηv οποία αναδημοσίευσαν οι εφημερίδες «Εφημερίς» και “Αθηναϊκή” στην πρωτεύουσα στις 31 Μαρτίου 1890. Το μήνα εκείνο, στη Ραψάνη του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη λίμνη του Νεζερού έκανε τηv εμφάνισή του ένα τέρας που οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σαν μεγάλο βόδι, το οποίο έβγαζε τρομακτικές φωνές, «σαν ανθρώπινες». Από το φόβο τους οι κάτοικοι της περιοχής δεν πλησίαζαν για πάρα πολύ καιρό τη λίμνη.
Τις φωνές του πλάσματος άκουσαν και μερικοί υπαξιωματικοί από το λόχο των ευζώνων που στάθμευε εκεί (τα σύνορα της Ελλάδας εκείνη την εποχή δεν ήταν και πολύ μακρύτερα).»

Το Μεγαλείο της Τεχνολογίας

 zirixi http://www.Kallipefki.site.gr
Περιμένοντας το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης (2-6-01), περιηγηθήκαμε στο Ιντερνέτ, στους υπολογιστές του αεροδρομίου και ξεναγηθήκαμε στις σελίδες του χωριού μας, από ένα σημείο που ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μας.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τι είναι και ποιά είναι τα επτά θαύματα του κόσμου;
Είναι επτά μεγάλα αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής που με το μέγεθός τους και την ωραιότητά τους προκαλούσαν τον θαυμασμό του κόσμου. Ακόμη και σήμερα με τα ερείπιά τους μας εντυπωσιάζουν.
Αυτά τα μνημεία είναι:
1. Το μαυσωλείο της Αλικαρνασού
Είναι ο τάφος του βασιλιά της Καρίας Μαυσώλου. Χτίστηκε από την αδελφή του και γυναίκα του Αρτεμισία Β΄ του 352 π.Χ., είχε ύψος 44μ. και περίμετρο 125μ. Αντί για στέγη το μνημείο είχε κλιμακωτή πυραμίδα και στην κορυφή ένα άρμα με τέσσερα άλογα πάνω στο οποίο καθόταν ο Μαύσωλος και η Αρτεμισία. Επίσης στόλιζαν το μνημείο πολλές αναπα-ραστάσεις από τις μάχες των Αθηναίων με τις Αμαζόνες, κενταυρομαχίες, αρμα-τοδρομίες και πολλά αγάλματα. Καταστράφηκε από σεισμό ανάμεσα στον 12ο και 15ο αιώνα.

 1. Η πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο
  Είναι ο βασιλικός τάφος του Φαραώ Χέοπα. Το μήκος κάθε πλευράς της είναι 230μ. και το ύψος της 146μ.
 2. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας
  Είναι δημιούργημα του Πτολεμαίου του Φιλάδελφου το 285 π.Χ. Βρίσκεται πάνω σε μια νησίδα μπροστά από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στο Δέλτα του Νείλου. Είναι όλο μάρμαρο. Έχει μήκος 3.300μ. πλάτος 500μ. και ύψος 150μ.
 3. Ο Κολοσσός της Ρόδου
  Τεράστιο άγαλμα του Απόλλωνα από χαλκό, στημένο στο λιμάνι της Ρόδου με το ένα πόδι στη μια προκυμαία και τα άλλο στην άλλη. Κάτω από τα σκέλη του Κολοσσού περνούσαν τα πλοία.
 4. Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας
  Ονομάστηκαν “κρεμαστοί” γιατί ήταν φυτεμένοι σε διάφορα επίπεδα κλιμακωτά τοποθετημένα, το ένα δηλαδή πάνω στο άλλο. Τους έχτισε η θρυλική βασίλισσα Σεμίραμις.
 5. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία
  Βρισκόταν στην Ολυμπία και ήταν έργο του Φειδία. Καταστράφηκε την εποχή του Θεοδοσίου Β΄ όταν πυρπόλησαν τον ναό.
 6. Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο
  Έργο του 6 π.Χ. αιώνα. Είχε μήκος 129μ. και πλάτος 66μ., ήταν δίπτερος οχτάστυλος με 20 κολόνες στις μακριές πλευρές, τα χαμηλότερα δαχτυλίδια τους είχαν γλυπτές παραστάσεις αναθήματα του Κράσου. Ήταν Ιωνικού ρυθμού. Καταστράφηκε από τους Σκύθες το 263 μ.Χ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ