ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1. Η Λίτσα Τριαντάφυλλου Λαμπίρη, σύζυγος του Μουκούλη Κήρυκου γέννησε το 1ο παιδί κορίτσι.
2. Η Δήμητρα Αποστόλου Καρατόλιου γέννησε το 1ο παιδί κορίτσι.
3. Η Παρασκευούλα Παπαδημητρίου (Καλαμητρώνη) σύζυγος Γιάννη Μασούρα (Γιανννακού) γέννησε το 1ο παιδί κορίτσι..
4. Η ΄Εφη Μούργκα σύζυγος του Ιωάννου γέννησε το 3ο παιδί κορίτσι.
5. Η Σοφία Μασούρα σύζυγος Αναστασίου γέννησε το 3ο παιδί κορίτσι.
6. Η Γεωργiα Καραγιάννη – Γιαλαντζή από Γερμανία (Μανχάiμ) γέννησε το ; παιδί κορίτσι, η οποία γέννησε την ίδια μέρα με την Λίτσα Λαμπίρη στις 9-7-2000 και της εύχεται να τους ζήσει.
ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
1. Στη Βοστόνη της Αμερικής η Κατερίνα Ιωάννου Μανωλούλη, σύζυγος του Παναyτώτη Κουκιώτη αρραβώνιασε την κόρη της Χαρίκλεια με τον Αμερικάνο Τζτν Κρεγκ
2. Ο Καραγιάννης Κωνσταντίνος του Ιωάννου και της Μαρίκας με την Κουκολοπούλου Νικολέτα από τη Λάρισα
3. Η Ζαφείρη (Ντάσιου) Μαρία του Ζαφείρη με τον Μπαζδέκη Γιώργο από τη Λάρισα
ΓΑΜΟΙ
1. Στο Τορόντο του Καναδά ο Νικόλαος και η Δέσποινα Γκουγκουλιά πάντρεψαν την κόρη τους Ελισάβετ με τον Αμερικάνο Σωτήρη
2. Ο Δημήτριος Τσιούγκος του Αποστόλου και της Κούλας με την Θεοδώρα Καφάλη από τη Νικήσιανη Καβάλας (Τα παιδιά διαμένουν στη Γερμανiα, τα στέφανα έγιναν στη Νικήσιανη
3. Ο Χρήστος Κατσιούλας του Ιωάννου με την Μαρία Ζήνδρου από το Φλάμπουρο Ελασσόνας. (Μένουν στη Λάρισα)
ΘΑΝΑΤΟΙ
1. Ο Παπαϊωάννου (Παπατόλτος) Ιωάννης του Αποστόλου ετών 90 (Αμπελώνας)
2. Η Μετάξω Καραμπατή σύζυyος του Κωνσταντίνου Γκουγκουλιά (Δημοτζήκα) ετών 80 (Αμπελώνας)
3. Στο χωριό Ελάτη Τρικάλων όπου ήταν παντρεμένος και ζούσε, πέθανε ο Τσιούγκος Λεωνiδας του Θωμά ετών 57
4. Η Σταματία (Τούλα) Νικολάου Δεμερτζή ετών 53
5. Ο Καλούσης (Γκουγκουνέλας) Αστέριος του Αθανασίου ετών 74
6. Η Ελένη (Νίτσα) Δουλαπτσή σύζυγος Ιωάννου Μπουρονίκου ετών 72
7. Η Δρογγόγια Μαρία σύζυγος του Θεοδώρου ετών 89
8. Στην Περίσταση Κατερίνης πέθανε Κανελλιάς Δημήτριος του Νικολάου ετών 70
9. Η Ασημίνα Κάγκουρα χήρα Ιωάννη ετών 95
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκέπασε και αιώνια η μνήμη σας, αγαπημένοι μας πατριώτες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2001 
Ετοιμάστηκε το ημερολόγιο του 2001 και θα διατίθεται σε όλους Καλλιπευκιώτισσες, Καλλιπευκιώτες και φίλες, φίλους από τα μέλη του Δ.Σ Είναι αφιερωμένο στη γενιά που «φεύγει» και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις (περισσότερες από 70) με μια αναφορά στα παλιά δημοσιεύοντας για πρώτη φορά φωτογραφία της Καλλιπεύκης του 1904 με τη λίμνη πριν την αποξήρανσή της και μια έκπληξη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ) 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανακοινώνεται ότι κυκλοφόρησε
βιντεοκασέτα με όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι. Δηλαδή: «Ρεμπέτικη 3ραδτά, Αντάμωμα και ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ». Η κασέτα έχει διάρκεια 40 λεπτών περίπου και επεξεργάστηκε σε ειδικό στούντιο. Για όσους ενδιαφέρονται θα διατίθεται από το Διοικητικό Συμβούλιο στην τιμή των 5.000 δραχμών. Τηλέφωνο για παραγγελίες 041-554111 και 031-702265 ή προσωπικά στα μέλη του Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ) 
Στις 13 Ιανουαρίου 2001 ημέρα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο οικογενειακό κέντρο «ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» στη Λάρισα. Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλες τις Καλλιπευκιώτισσες, όλους τους Καλλιπευκιώτες και όλες τις φίλες και τους φίλους της Καλλιπεύκης να παραβρεθούν.

ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
Το καλοκαίρι που πέρασε, άλλα δύο ωραία έργα πρόσθεσε ο Μορφωτικός Σύλλογος στο ενεργητικό του. Συγκεκριμένά διαμόρφωσε το μονοπάτι πάνω από τη βρύση «Βρυσοπούλα» και δημιούργησε καινούργια βρύση. Η καινούργια αυτή βρύση αντικατέστησε την παλιά κατεστραμμένη «Μπίμπω». Το μονοπάτι στη Βρυσοπούλα διαμορφώθηκε και πλακοστρώθηκε για να είναι βατό, μια και τελευταία ήταν δυσκολοπέραστο και ιδιαίτερα από τους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Η καινούργια «Μπίμπω» έγινε για χάρη της ιστορίας. Η νέα αυτή βρύση δεν θα έχει δική της πηγή, όπως η παλιά, αλλά μάλλον θα πάρει νερό από την Νταμίλη ή το δίκτυο.
Τα δύο αυτά έργα στοίχισαν στο Σύλλογο 826.000 δρχ. ενώ τα ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο Καλλιπευκιώτης, Καραμπατής Αθανάσιος του Γεωργίου με βορειοηπειρώτες μαστόρους.
Ακόμα να πούμε ότι ο χώρος της «Μπίμπως» διαμορφώθηκε, καθαρίστηκε και δεν αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης και σκουπιδιών.

ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στις αρχές Αυγούστου ο Δήμος Γόννων έφερε μηχάνημα για να διανοίξει τη στροφή ακριβώς μπροστά από την Αγία Παρασκευή. Η διάνοιξη – διαπλάτυνση έφτασε σχεδόν μέχρι τη διασταύρωση προς Λιβάδια και ήταν επιβεβλημένο να γίνει καθότι υπήρξε κίνδυνος σύγκρουσης των αυτοκινήτων.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΑΜΑΝ 
Στις 10 Αυγούστου 2000 οι Καλλιπευκιώτες εξέδραμαν και πάλι. Τούτη τη φορά επισκέφτηκαν και προσκύνησαν το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, το οποίο βρίσκεται έξω από την Αθήνα. Κατά την επιστροφή πέρασαν και από τη γέφυρα του Γοργοπόταμου. Οι εκδρομείς ήταν περίπου 50. Δηλαδή ένα λεωφορείο. Το εισιτήριο ήταν 4.000 δραχμές.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΚΟΥΤΡΕΣ
Μεγάλη δεξαμενή νερού κατασκεύασε Δασαρχείο Λάρισας στη θέση «Κούτρες» της Καλλιπεύκης. H χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 30 τόνοι νερό και θα χρησιμοποιείται για πυρκαγιές. Λίγο πιο κάτω από τη δεξαμενή o Δήμος κατασκεύασε ποτίστρα για τα κοπάδια που βόσκουν σπην περιοχή. Επίσης ο Δήμος ανέλαβε να φέρει και το νερό από την πομώνα που βρίσκεται στην Πελεγρίμη. Αξίζει να τονίσουμε ότι η δεξαμενή έγινε πολύ κοντά στον τούρκικο σταθμό – φυλάκιο (το οποίο από το 1998) έχει μετατραπεί από το Σύλλογο των κυνηγών σε ένα ωραίο κατάλυμα. Τέλος πέρα από την όποια ωφέλεια που θα έχει η παραπάνω δεξαμενή σε περίπτωση φωτιάς, πρέπει να πούμε ότι το έργο αυτό ωφέλησε πάρα πολύ τους κυνηγούς.

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ
Ακόμα και στις μέρες μας πολλοί αφελείς αλλά και τεμπέληδες τυχάρπαστοι, ψάχνουν παντού να βρουν θησαυρούς. Μέχρι και ολόκληρα σόου παρουσιάζουν στη χαμερπή τηλεόραση, όπου δείχνουν μπουλντόζες να κατεβάζουν ολόκληρα βουνά, προκειμένου να βρεθεί ο «χαμένος Θησαυρός». Από τα συνηθέστερα μέρη που ψάχνουν οι χρυσοθήρες είναι σημαδιακά μέρη και εξωκλήσια. Και βέβαια οι χρυσοθήρες που σκάβουν τα ιερά των εκκλησιών να βρουν θησαυρό ονομάζονται ιερόσυλοι γιατί χωρίς φόβο Θεού και ντροπή, σκάβουν τις εκκλησίες για τον παραπάνω σκοπό. Την περασμένη άνοιξη ιερόσυλοι έσκαψαν μέσα στο ιερό της Αγίας Ανάληψης για να βρουν Θησαυρό. Δυστυχώς όμως απέτυχαν για μια ακόμη φορά. Ξέχασαν οι άμοιροι να δουν επάνω στον τοίχο μια πλάκα που γράφει την ημερομηνία ανεγέρσεως του ναΐσκου. Το εκκλησάκι κτίστηκε το 1954 και όχι στα χρόνια που έκρυβαν Θησαυρούς.
Τέλος, πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι και άλλα εξωκλήσια μας σκάφτηκαν από ιερόσυλους κατά καiρούς. Όπως ο Αη-Γιάννης και η Αγία Τριάδα.

Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 
1. Γκαραφλή Ματίνα του Δημητρίου Πληροφορική Πανεπιστημίου Μακεδονiας
2. Καραλιάκου Πάντυ του Ιωάννη Ιστορίας Αρχαιολογίας Θεσσαλονίκης
3. Παράσχου Μαρία του Γεωργίου Ελληνική Φιλολογία Θράκης
4. Τσιούγκος Ιωάννης του Δημητρίου Συν. Οργαν. Εκμεταλ. Κρήτης
5. Κατσιούλας Απόστολος του Νικολάου Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
6. Μπούτσικας Γεώργiος του Βασiλείου Ιατρικό Θεσσαλονίκης
7. Πολυζά Παγώνα του Αποστόλου Ασφαλ. Επιστήμης Πειραιά
8. Γκούμας Αστέριος του Ζήση Δασολογίας και Φυσικού περιβ. Θεσσαλονίκης
9. Παπαναστασίου Νίκη του Αστερίου Πληροφορική Θεσσαλονίκης
10. Οικονόμου Όλγα του Αντωνίου Ιατρικό Λάρισας
11. Μιχαντά Παρασκευή Φιλοσοφική – Παιδαγωγική Θεσσαλονίκης
12. Γιαννακή Δέσποiνα του Ιωάννη Μονίμων Υπαξ. (ΣΜΥ)
13. Γκούμας Χαράλαμπος του Ζήση Υπαξιωματικών Αεροπορίας
14. Κατσιούλα Σταματία του Ζήση Πληροφορική ΤΕΙ Καβάλας

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ – ΓΙΟΡΤΕΣ 
Βρέθηκαν επί τέλους επίτροποi.
Μετά από δύο χρόνια σχεδόν
και μετά από κόπους και «βάσανα» βρέθηκαν οι τέσσερις επίτροποι που ανέλαβαν καθήκοντα από τα μέσα Ιουλίου 2000. Πρόκειται για τους Δούκα Κωνσταντίνο, Μασούρα Νικόλαο (Γιαννακός), Ρημαγμό Κωνσταντίνο και Παπαϊωάννου Απόστολο. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Αλλάχτηκε η σκεπή της Αγίας Τριάδας
Η κεραμοσκεπή της Αγίας Τριάδας στην ομώνυμη τοποθεσία, αλλάχτηκε γιατί πολλά κεραμίδια είχαν σπάει και άλλα τα έβγαλε o πάγος.
Η κεραμοσκεπή αντικαταστάθηκε από κόκκινο τσίγκο ενώ το ταβάνι έγινε από ξύλο ραμποτέ. Τiς εργασίες αλλαγής της σκεπής ανέλαβαν και έφεραν εiς πέρας οι αφοί Γκαζγκάνη και το κόστος ανήλθε στο ποσό του 1.500.000 δρχ. 0i εργασίες τελείωσαν στις 22 Ιουλίου.
Του Προφήτη Ηλία
Στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία, πανηγύρισε το εξωκλήσι στο ομώνυμο ύψωμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανέβηκαν ως εκεί πολλοί προσκυνητές. Στη θεία λειτουργία χοροστάτησαν ο Παπα- Στέργιος και ο παλιός Ιερέας του χωριού Παπαναστασίου Ηλίας που ήρθε από τη Λάρισα.
Μετά το πέρας της θεiας λειτουργίας έγiνε αρτοκλασία και o κόσμος αναχώρησε για το χωριό ανανεώνοντάς το προσκύνημα για τον ερχόμενο χρόνο.
Της Αγίας Παρασκευής
Στις 26 Ιουλίου της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής γιόρτασε η εκκλησία στην είσοδο του χωριού. Κι εδώ πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε και στο τέλος της θείας λειτουργίας έγiνε αρτοκλασία.
Σ’ όλες αυτές τις γιορτές συμμετέχει όλο το χωριό και ιδιαίτερα οi Καλλιπευκιώτες που λείπουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Όμως κανένας δεν πηγαίνεi να κοιμηθεί το βράδυ στα εξωκλήσια όπως έκαναν παλιά οι γυναίκες της Καλλιπεύκης.

Ο 15 Αύγουστος στην Καλλιπεύκη
Πλήθη προσκυνητών καi εκδρομέων κατέκλυσαν την Καλλιπεύκη στις 15 Αυγούστου ημέρα της εορτής της Μεγαλόχαρης. Αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο χώρο της Πατωμένης και στο τρίγωνο της
Καραβίδας όπου όλοι έψησαν και ευχαριστήθηκαν το όμορφο τοπίο. Σε τούτο βοήθησε επίσης και ο ζεστός καιρός.
Κατά την αναχώρηση των εκδρομέων «προσκυνητών» κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε στο χώρο της πλατείας από τα πολλά αυτοκίνητα που δεν λέμε να μάθουμε να σταθμεύουμε (ούτε θα μάθουμε) λίγο πιο πέρα από το κέντρο. Αλλά θα πούμε κάτι, αν καi το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές. Στην Καλλιπεύκή υπάρχουν το πολύ τρεις μέρες το χρόνο κατά τις οποίες υπάρχει πρόβλημα με τα αυτοκίνητα. Είναι την Πρωτομαγιά, του Αγίου Πνεύματος καi στις 15 Αυγούστου. Ε! λοιπόν αυτές τις τρεις μέρες ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει μέτρα συνερyαζόμενος με την αστυνομία; Φτάνει πια αυτή η ανευθυνότητα. Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του τοπικού συμβουλίου φτάνεi πια! Αυτά τουλάχιστον δεν χρειάζονται χρήματα…
Δωρεές προς την εκκλησία 
1) Θεόδωρος Δρογγόγιας 5.000 δρχ. για τις ανάγκες της εκκλησίας εις υγειάν της οικογένειάς του
2) Δημήτριος Γκουγκουλιάς αυτοκινητιστής 5.000 δρχ. εις μνήμην του πατρός του Νικολάου
3) Αθανάσιος Οικονόμου 10.000 δρχ.. εις μνήμην του Ιωάννου Παπαϊωάννου
4) Δημήτριος Ιωάννου Καζάνας 5.000 δρχ. εις μνήμην των γονέων του
5) Διονύσιος Κυλιδρής του Ελευθερίου 10.000 δρχ.
6) Ζήσης Καραμπατής του Βασιλείου 10.000 δρχ, εις υγείαν της οικογένειάς του για τους Αγίους Αποστόλους και την ανέγερση της Αναλήψεως
7) Απόστολος Παπαδούλης Καναδά 100 δολάρια για τους Αγίους Αποστόλους εις υγείαν της οικογένειας του
8) Ανώνυμος κύριος 30.000 δρχ. για τις εκκλησίες εις υγείαν της οικογένειας του
9) Μαρία Λεπτοκαρίτη 50.000 δρχ. για τις ανάγκες της εκκλησίας εις μνήμην του ανδρός της Γεώργιου
10) Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δωρεά 12 μηνιαία βιβλία και δύο ωρολόγια βιβλία εις υγεία της οικογένειας του

Καινούριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
1. Παπαϊωάννου Απόστολος του Γεωργίου
2. Ρημαγμός Κωνσταντίνος του Γεωργίου
3. Δούκας Κωνσταντίνος του Δημητρίου
4. Μασούρας Νικόλαος του Ιωάννου

ΓΕΩΡΓΙΑ 
Προβλήματα στη γεωργία λόγω καιρικών συνθηκών
Οι «κακές» καλοκαιρινές συνθήιcες φέτος δεν δημιούργησαν προβλήματα μόνο στο πόσιμο νερό αλλά δημιούργησαν μεγάλα προβrlήματπ και στη γεωργία. Το διαθέσιμο για πότισμα νερό δεν ήταν επαρκές για το πότισμα των χωραφιών αφενός γιατί μπήκαν πολλά στρέμματα πατάτες αφετέρου γιατί οι ψηλές θερμοκρασίες απαιτούσαν πού νερό.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η χαμηλή παραγωγή πατάτας. Η περσινή χρονιά ήταν η χρυσή χρονιά των πατατοπαραγωγών, αλλά η φετινή το αντίθετο, αφού οι αποδόσεις έπεσαν στο μισό.
Εξαιτίας του καύσωνα και για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού μας, δεν θα έχουμε φέτος παραγωγή φασολιών. O λίβας που φυσούσε την περίοδο του λουλουδιού συνετέλεσε στο να μην δέσουν καρπό οι φασολιές. Έτσι φέτος θα τ’ αγοράσουμε κι εμείς. Ελπίζουμε να μην μας ξανάρθουν άλλες δύσκολες χρονιές όπως αυτή.

Ο αλωνισμός των σιτηρών 
Ενώ πατάτες και φασόλια δεινοπαθήσαν φέτος από τις καιρικές συνθήκες τα σιτηρά, αν και δυσκολεύτηκαν λίγο από το λίβα, είχαν μεγαλύτερες αποδόcεις. Κατά μέσο όρο, η παραγωγή σιταριού κυμάνθηκε στα 500 κιλά κατά στρέμμα. Και το ευχάριστο είναι ότι ενώ πέρσι η τιμή του ήταν 32 δραχμές φέτος πουλήθηκε από 43 ως 45 δρχ. Ο αλωνισμός επίσης φέτος έγινε πολύ νωρίς. Στις 30 Ιουλίου τελείωσαν όλα, ενώ άλλες χρονιές τελείωνε 5 με 10 Αυγούστου και πριν δύο χρόνια λόγω βροχών είχε τελειώσει στο τέλος Αυγούστου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟ
Ευχάριστα τα νέα από την Ιερά Μητρόπολη Λάρισας. Κατά την επίσκεψή μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος μας ενημέρωσε ότι έχει συστήσει τριμελή επιτροπή για την προώθηση της κατασκευής των κατασκηνώσεων της μητρόπολης στο χωριό μας. Στον Μητροπολίτη μας δόθηκαν και οι φωτογραφίες από τη Διημερίδα και κάποιες από αυτές θα υπάρχουν στο περιοδικό που εκδίδει η Μητρόπολη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ 
Ευχάριστα τα νέα και από τη συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας και φίλου της Καλλιπεύκης. Η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνουν την έκδοση των πρακτικών της Διημερίδας με θέμα «Η ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ».

Kallipefki.site.gr –  – Τα πρώτα μηνύματα – Email
Οι πρώτοι επισκέπτες κατέφθασαν στις ηλεκτρονικές σελίδες του συλλόγου μας! Όλοι με καλά λόγια και κάποιες παρατηρήσεις για βελτίωση. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους περιμένουμε και πάλι, όπως περιμένουμε να συστήσουν τις σελίδες μας και σε άλλους φίλους και πατριώτες και βέβαια περιμένουμε από όλους όσους τις επισκέπτονται να δηλώνουν την επίσκεψή τους.
Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανανεώνουμε την παρουσία του χωριού μας στο διαδίκτυο (INTERNET) κάθε τρεις μήνες και να παρουσιάζουμε μέσα από αυτό και μέρος της «ΩΡΑΙΑΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ» της εφημερίδας μας, που ενηλικιώθηκε πλέον και με τη λήξη του έτους 2000 συμπληρώνει τα είκοσι δυο της χρόνια με συνεχή κυκλοφορία, πάντα με τη βοήθεια της defender.gr, την οποία ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά.

Τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα:
Μπράβο ωραία δουλειά. Ευκαιρία για όλο τον κόσμο να γνωρίσει την ωραία Καλλιπεύκη. Θα επισκέπτομαι τις σελίδες αυτές συχνά για να μαθαίνω νέα από το αγαπημένο μου χωριό. Χαιρετίσματα σ’ όλα τα παιδιά του συλλόγου που γνώρισα όταν ερχόμουνα τα καλοκαίρια για διακοπές.
Κώστας Κυλινδρής, Καναδάς

Κώστα,
Σ’ ευχαριστούμε. Αυτή ήταν και είναι και η δική μας φιλοδοξία. Να γνωρίσει όλος ο κόσμος την Καλλιπεύκη. Να είσαι καλά.

Για σας!
Είμαι από τη Λάρισα και η καταγωγή μου είναι από τους Γόνους. Έχω ακούσει πως η τοποθεσία «ΠΑΤΩΜΕΝΗ» είναι υπέροχη και γενικά η Καλλιπεύκη αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα να την επισκεφτώ ακόμα. Εύχομαι κάποια στιγμή να δω κι εγώ τις ομορφιές σας…Να είστε καλά…
Μαρία Καναβούρα, Λάρισα

Μαρία,
Σ’ ευχαριστούμε για την επίσκεψη στις ηλεκτρονικές σελίδες του χωριού μας. Ευχόμαστε να επισκεφτείς σύντομα την Καλλιπεύκη και να διαπιστώσεις και μόνη σου πόσο όμορφη είναι όχι μόνο η «ΠΑΤΩΜΕΝΗ» αλλά όλες οι γύρω από το χωριό περιοχές. Να είσαι καλά.

Συγχαρητήρια, πολύ ωραία εργασία
Δημήτρης Φιλιππέλης, Λάρισα

Δημήτρη,
Σ’ ευχαριστούμε για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά και «να ξανάρθεις»…

Γεια σας,
Παίρνουμε κανονικά την εφημερίδα. Η διεύθυνσή μας έχει αλλάξει. Μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνσή μας στον κατάλογό σας; Περνάμε καλά με την εφημερίδα. Ευχαριστούμε.
Κώστας Δούκας και Δημήτριος (γιος) Φιλανδία

Κώστα και Δημήτρη,
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Την εφημερίδα από τώρα και στο εξής θα την παίρνετε στη νέα σας διεύθυνση. Σας περιμένουμε και πάλι. Να είστε καλά.

Καλημέρα Καλλιπεύκη,
Με λένε Κατερίνα Κυριακίδου, είμαι κόρη του Αγοραστού και της Αριστούλας Αντωνίου από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια που γράψατε στην εφημερίδα σας για τον πατέρα μου.
Η διεύθυνσή μας έχει αλλάξει. Η εφημερίδα πηγαίνει ακόμα στην παλιά. Σας παρακαλώ να τη στέλνετε στην καινούρια.
Σας παρακαλώ να μου στείλετε απάντηση πως λάβατε το email μου.
Κατερίνα Κυριακίδου

Κατερίνα,
Ήταν καθήκον μας η αναφορά στον πατέρα σου. Η εφημερίδα από τώρα και στο εξής θα έρχεται στη νέα διεύθυνση. Χαιρετισμούς σε όλους τους πατριώτες μας στη Μελβούρνη. Να είσαι καλά.

Πολύ καλή σελίδα. Μακάρι και ο Αμπελώνας να είχε τέτοια σελίδα.
Γκόλτσιος Χρήστος, Αμπελώνας

Χρήστο,
Σ’ ευχαριστούμε. Ευχόμαστε κι εμείς το ίδιο για τον Αμπελώνα (μη ξεχνάς πως στον Αμπελώνα ζουν περίπου 70 οικογένειες καλλιπευκιώτικης καταγωγής) όπως και για κάθε ελληνική πόλη και χωριό. Να είσαι καλά.

Γεια σας,
Σας γράφω από τον Αμπελώνα Λάρισας. Ήθελα να σας πω ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να είχατε μερικές φωτογραφίες τις Καλλιπεύκης (του χωριού πρέπει Στέριο να εννοείς). Κάνατε μια πολύ καλή δουλεία για το χωριό μας.
Σας ευχαριστώ
Αστέριος Μπουρονίκος, Αμπελώνας

Στέριο,
Θα το φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό. Σ’ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για την επίσκεψη. Να είσαι καλά.

Βρήκα τη σελίδα σας πολύ καλή τόσο από πλευράς σχεδίασης (σπουδάζω στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) όσο και από πλευράς ενημέρωσης προς τους αναγνώστες. Ίσως θα ήταν καλό αν γινόταν και κάποια αναφορά στα μέρη που μπορεί να κανείς να φάει ή να περάσει ευχάριστα κάποιες στιγμές κατά τη διαμονή του στην Καλλιπεύκη. Επίσης να γινόταν αναφορά στο αν υπάρχει κάποιο μέρος όπου θα ήταν δυνατή η διανυκτέρευση. Τέλος θα ήταν καλό να προστεθεί και μια φωτογραφία η οποία θα περιλαμβάνει και το υπόλοιπο μέρος του χωριού (ανατολικά της υπάρχουσας φωτογραφίας το οποίο έχει παραμεληθεί.
Με εκτίμηση.
Μανίκας Αθανάσιος, Θεσσαλονίκη

Θανάση,
Σ’ ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλές σπουδές. Συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις σου. Μέχρι να ανανεωθούν οι σελίδες πληροφορούμε με την ευκαιρία όλους τους αναγνώστες της εφημερίδας μας πως στο χωριό υπάρχουν τέσσερα καταστήματα για φαγητό που λειτουργούν χειμώνα καλοκαίρι και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Του χρόνου ελπίζουμε να υπάρχει και πέμπτο και μάλιστα στην «ΠΑΤΩΜΕΝΗ». Να είσαι καλά.