Στο χορό των Παραμυθιών

Παλαιά Τέχνη – Σύγχρονη Τεχνική

 

Πρόκειται για το βιβλίο που εκδόθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογό Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», όπου καταγράφονται τα πρακτικά του 2ου Φεστιβάλ αφήγησης, που με επιτυχία οργάνωσε στις 17 και 18 Ιουνίου του 2005 με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καλλιπεύκη.

xoro1 xoro2

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη:

Το πρώτο μέρος είναι το θεωρητικό και περιλαμβάνει την εισαγωγή, το καλωσόρισμα, τους χαιρετισμούς των επισήμων και τις εισηγήσεις για την αφήγηση της κ. Ευαγγελίας Λαμπρέλη αφηγήτριας, της κ. Μαριάνθης Καπλάνογλου, επίκουρου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και τις πεντάλεπτες τοποθετήσεις- ανακοινώσεις από σύγχρονους αφηγητές, σχήματα, ομάδες.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις από παραδοσιακούς παραμυθάδες όπως ο Αναστάσιος Πατούλιας, ο Ζήσης Κατσιούλας (Καλλιπεύκη), η Ελευθερία Τάσιου (Γόννοι), καθώς και οι σύγχρονοι αφηγητές όπως η Ευαγγελία Λαμπρέλη, η Εύη Γεροκώστα, η Χριστίνα Φραγκεσκάκη και η Ελένη Καλογιαννίδου.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ακόμη φωτογραφίες από όσα διαδραματίσθηκαν κατά την διάρκεια του 2ου φεστιβάλ (δημιουργική απασχόληση παιδιών, παιγνίδια, βιβλιόδεντρο, μουσική κλπ).

Το βιβλίο συνοδεύεται και από βίντεο DVD, άριστης ποιότητας και διάρκειας μιας ώρας και 58 λεπτά με αποσπάσματα από όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και από τις 5.5 ώρες λήψης. Η επεξεργασία του βίντεο έγινε στη Βέροια και στο Photo Design Δ. Ασικίδη.

xoro-cd

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Τασούλα Τσιλιμένη και Θωμάς Τσιαπλές.

Εξώφυλλο (και εξώφυλλο DVD) Χριστίνα Παπαϊωάννου.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Ασικίδης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Δακτυλογράφηση: Αμαλία Βιγκάτο

Βίντεο – DVD: Κάμερες: Μιχάλης Ασικίδης, Νίκος Ασλάνογλου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Παγκράτης Παυλίδης

Σελιδοποίηση – εκτύπωση: Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (χορηγία).

 

The Last 20 Posts