ΕΚΔΡΟΜΗ 12-8-2002 

Ένα λεωφορείο γεμάτο με μεγάλους και μικρούς σε ηλικία ανθρώπους (αγόρια και κορίτσια του μεγάλου χορευτικού, νεαροί εθελοντές βοηθοί του Συλλόγου μας και γυναίκες της χορωδίας) ξεκίνησαν από την Καλλιπεύκη για να επισκεφτούν και να γνωρίσουν, όσο είναι δυνατόν, περισσότερα μέρη.
Στις 8 π.μ. όλοι έτοιμοι. Προορισμός ο νομός Ημαθίας. Πιο συγκεκριμένα το μουσείο της Βεργίνας, η παλιά και νέα πόλη της Βέροιας, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Σφηκιά, το Βήμα του Απόστολου Παύλου και η Παναγία Σουμελά, κυρίως όμως η συνάντηση με τους φίλους του χορευτικού συγκροτήματος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

       ekdr1  ekdr2 ekdr3
Στο Πνευματικό Κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια και στη Βεργίνα

Το μεσημεριανό φαγητό, προσφορά των φίλων μας, τελείωσε με χορούς δημοτικούς και ποντιακούς στη μέση του δρόμου για τους νέους, ενώ οι γυναίκες τριγύρισαν στα σοκάκια της πόλης.
Ακολούθησαν η επίσκεψη στον τάφο του Φιλίππου και στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Σφηκιά. Εντυπωσιακά και τα δυο.
Με κατάνυξη έγινε το προσκύνημα της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Άλλος ένας χορός στήθηκε στο προαύλιο του νεόχτιστου Πνευματικού Κέντρου της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας.
Δύσκολος ο αποχωρισμός από τους φίλους αλλά ξεπεράστηκε αφού κλείστηκε το επόμενο ραντεβού.
Η επιστροφή στην Καλλιπεύκη έγινε αργά το βράδυ. Ήταν μια εκδρομή γεμάτη από γνώσεις, συναισθήματα, ανανεωμένες φιλίες και προπάντων γέλια και εμπειρίες.
Μεγάλη η κούραση, αλλά πολύ μεγαλύτερη η ευχαρίστηση.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, Θωμάς Τσιαπλές συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Μασούρα,   το γραμματέα, Παναγιώτη Παπαϊωάννου και τα μέλη, Τάσο Πατούλια και Πούλιο Παπαστεργίου.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχίας της και ιδιαίτερα το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, τον Ηλία Ταμπάκη, και τον Στέλιο Παπαστεργίου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ