ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ προς όλους τους Καλλιπευκιώτες

Ο Σύλλογός μας αποφάσισε να διατεθούν για το σκοπό αυτό τα έσοδα της χειμερινής χοροεσπερίδας

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, που επηρεάζει όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας μας.

Δε χρειάζεται να τα αναλύσουμε, τα βιώνουμε συνεχώς στο σπίτι μας, στις παρέες μας.

Αυτό που αξίζει, ωστόσο, να σημει­ώσουμε, είναι το κατά πόσο θα βγούμε καλύτε­ροι άνθρωποι μέσα από αυτή τη δοκιμασία.

Κατά πόσο, δηλαδή, η κρίση αξιών μας έχει επηρεάσει. Υπάρχει κόσμος που έχασε τη δου­λειά του.

Ναι, υπάρχει κόσμος που βλέπει τα έσοδά του να μειώνονται σταδιακά.

Ναι, υπάρχει κόσμος που δυσκολεύεται να ε­ξασφαλίσει στην οικογένειά του τροφή και θέρ­μανση. Υπάρχουν κι εκείνοι που αγωνίζονται μέ­ρα – νύχτα και δεν ξέρουν, αν θα καταφέρουν να καλύψουν τις οφειλές τους. Επιχειρηματίες εξα­ναγκάζονται να κάνουν το κράτος συνέταιρο στα κέρδη (όχι στις ζημίες, βέβαια) .Όλοι μας σε κά­ποια κατηγορία ανήκουμε.

Τι γίνεται όμως, με τους ανθρώπους που πέ­ρα από τα παραπάνω, έχουν την ατυχία να πα­λεύουν και για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία τους, στο σημερινό περιβάλλον;

Όταν οι περικοπές γίνονται απρόσωπα και χωρίς κριτήρια και μάλιστα στους τομείς που δεν έπρεπε να γίνουν ποτέ, όταν δεν υπάρχει κοινω­νική υποδομή να στηρίξει ευπαθείς ομάδες, τι κάνουμε τότε συνάνθρωπε;

Αυτές τις άγιες μέρες, όλοι περιμένουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα, να έρ­θουμε πιο κοντά με τις οικογένειές μας, πιο κο­ντά στο Θεό.

Μπορούμε άραγε να αποδείξουμε την αν­θρωπιά μας στην πράξη; Έχουμε το σθένος να κοιτάξουμε πέρα από τον εαυτό μας, να δούμε τι γίνεται γύρω μας;

Ένας ανήλικος συγχωριανός μας, γνωρίζουμε όλοι μας καλά, ότι εδώ και καιρό παλεύει με περίσσια δύναμη ενάντια σε μια πολύ σοβαρή πάθηση. Θα έπρεπε να παλεύει με τις νεανικές του ανησυχίες αντ’ αυτού, αλλά υπάρχουν πάντα παιδιά που γίνονται νωρίτερα άντρες. Προς τιμήν τους, αγωνίζονται οικογενειακά, σαν γρο­θιά, χωρίς να ζητήσουν βοήθεια. Λυπόμαστε τους ανθρώπους που είναι έρμαια των αδυνα­μιών τους. Όμως τους ανθρώπους που πορεύο­νται με θάρρος, πυγμή και αξιοπρέπεια, τους βγάζουμε το καπέλο και προσπαθούμε να τους μιμηθούμε.

Είναι στο αίμα μας να συμπονούμε και να α­πλώνουμε πάντα το χέρι μας, πριν μας ζητηθεί. Είμαστε φιλότιμος λαός. Δε θα μας πειράζει, αν δεν πιούμε έναν καφέ ακόμα, αν δεν καπνίσουμε ένα πακέτο τσιγάρα παραπάνω, αν δεν αγορά­σουμε στο παιδί μας μία ακόμα σοκολάτα, όταν με την κίνησή μας αυτή, μπορούμε να ενισχύσουμε τον αγώνα αυτού του παιδιού, να του στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και να κερδίσουμε ο καθένας μας λύτρωση και αγαλλίαση.

Στοιχηματίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Ως Μ.Ε.Σ.Α.Κ. σας καλούμε να βοηθήσουμε όλοι μας αυτό το παλικάρι. Αλλιώς τι πολιτισμό προάγουμε συμπατριώτες;

Για το σκοπό αυτό, έχουμε ομόφωνα αποφα­σίσει, τα έσοδα της χειμερινής χοροεσπερίδας να διατεθούν σε αυτή την οικογένεια. Όποιος συνάνθρωπος επιθυμεί να διαθέσει κάτι επιπλέ­ον, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, είτε να κά­νει την κατάθεση με το ποσό που επιθυμεί στο λογαριασμό του Συλλόγου με τη σχετική αιτιολο­γία.

Σας καλούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρω­ποι. Ας δώσουμε όλοι στον εαυτό μας αυτή την ευκαιρία.

 

ΠΙΣΩ