ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

 

Το Λεύκωμα – Ημερολόγιο 2011 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα η «ΕΛΠΙΔΑ», παρέδωσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ο Πρόεδρος Απόστολος Παπαϊωάννου (ναι ο «δικός» μας είναι, ο δάσκαλος), σε πέντε αντίτυπα. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση με τα εικοσάχρονα της αιμοδοσίας στον Αμπελώνα και τα δεκάχρονα του Συλλόγου. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις κατά καιρούς αιμοληψίες (η ιστορία της αιμοδοσίας στον Αμπελώνα με εικόνες), από τον Αμπελώνα, κείμενα με ανάλογα θέματα και φυσικά ένα ημερολόγιο – εορτολόγιο του 2011.

Την επιμέλεια και τη συλλογή των φωτογραφιών έχει ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου, η παραγωγή είναι του «ΣΑΪΤΗΣ» (Αθήνα) και με χορηγία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα και στο επί δέκα έτη (και ψυχή του Συλλόγου) Πρόεδρό του.

Ν_ΛΕΥΚΩΜΑ_ΕΛΠΙΔΑΣ

Μια καλαίσθητη δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά) έκδοση και συλλεκτική – Λεύκωμα  του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τίτλο:
7 Γιορτές Παραμυθιών – 7 Folktale Festivals
Κέα, το νησί των Μύθων και των Παραδόσεων – Kea, the island of Myths and Legends,

έφτασε επίσης στα χέρια μας (ταχυδρομικά).
Το πρώτο μέρος του Λευκώματος περιλαμβάνει κείμενα των Άννα Αγγελοπούλου, Μιράντα Τερζοπούλου, Ελευθερίου Αλεξάκη και Γιώργου Ευγενικού.

Το δεύτερο μέρος τα δύο ανέκδοτα παραμύθια ο «Εφτάσκεπος» και οι «Εφτά πηγές», καταγραφές της Άννας Αγγελοπούλου και του Γιώργου Ευγενικού αντίστοιχα, καθώς και επιλεγμένες  φωτογραφίες  από τα δρώμενα των εφτά Γιορτών.

Στο τρίτο μέρος του Λευκώματος, παρουσιάζεται ένα μέρος από τις αναρίθμητες αναφορές που έχουν γίνει για το εφτά σε γραπτό και προφορικό λόγο από αρχής του κόσμου ως σήμερα.

Και στο τέταρτο και τελευταίο παρουσιάζονται οι αφίσες των εφτά Γιορτών Παραμυθιού με τα εικαστικά τους, όπου αναγράφονται όλοι οι συντελεστές και συμμετέχοντες. Τα εικαστικά των Γιορτών έχουν φιλοτεχνηθεί από τους Αλέκο Φασιανό (2η, 4η, 6η Γιορτή), Γεώργιο Κορασίδη (1η Γιορτή), Γεώργιο Χιονάτο (3η Γιορτή), Eva Green (5η Γιορτή) και το εικαστικό της 7ης είναι του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Ο αριθμός εφτά θεωρείται, από την αρχαιότητα ως σήμερα, ένας αριθμός συμβολικός και τυχερός. Κλείνει μέσα του μια δύναμη μυστηριακή, έχει αποτελέσει αφορμή έμπνευσης για να γραφτούν βιβλία και έχει γίνει αφορμή συζητήσεων για την επίδρασή του στην καθημερινή ζωή.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Δήμου Κέας.

ΓΙΟΡΤΗ_ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Το Περιοδικό «ΚΑΡΥΑ», ετήσιο όργανο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας «Ο ΖΕΥΣ», με θέματα από την Καρυά αλλά και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, προσέφερε η Πρόεδρος του, Μαρία Τσιρώνη στο Σύλλογό μας. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Καρυωτών Λάρισας και ευχόμαστε στο Δ.Σ. κουράγιο για να συνεχίζει το έργο του.

Ν_ΚΑΡΥΑ_ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ