ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2004 

Κυκλοφόρησε ήδη το νέο μας ημερολόγιο για το έτος 2004. Πρόκειται για ημερολόγιο τοίχου (οριζόντιο) με 14 φύλλα, ένα για κάθε μήνα, ένα το εξώφυλλο και ένα με πληροφορίες για την Καλλιπεύκη και το Σύλλογο.
Στο εξώφυλλο δεσπόζει ο Όλυμπος και πλαισιώνεται από φωτογραφίες των χωριών – δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μας.
Η επιμέλεια και οι φωτογραφίες ήταν για μια ακόμη φορά του γραμματέα του συλλόγου μας, Παναγιώτη Παπαϊωάννου.
Διατίθεται από τα μέλη του Δ.Σ. στην τιμή των 5 ευρώ. Μπορείτε να το βρείτε και στα παρακάτω σημεία της περιοχής μας, καταστήματα φίλων του συλλόγου μας. Εστιατόριο – Πρακτορείο λεωφορείων Σ. Σ. Λάρισας (ταμίας του Συλλόγου μας Φάνης Γκουντουβάς), Καλούσης Θανάσης, Δίσκοι – Κασέτες Λάρισα, Περίπτερα των πατριωτών μας Λάρισα, Σταματή Πετρενίτη, περίπτερο, Αμπελώνας (πλατεία).   περίπτερα των πατριωτών μας στη Λάρισα, και στα Καταστήματα της Καλλιπεύκης. Στην Κατερίνη θα υπάρχουν ημερολόγια στο κατάστημα του Θωμά Μπούτσικα.

hmerologio (9)

Αντιγράφουμε από την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» Βέροιας, το κείμενο του Μ.Κ. που αναφέρεται στο ημερολόγιό μας.
«Εξαιρετικά φροντισμένο – για άλλη μια φορά τυπώθηκε το Ημερολόγιο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη».
Οι πάντα ανήσυ­χοι άνθρω­ποι του Συλλόγου, πετυχαί­νουν τουλάχιστον διπλό στόχο, περάν της πεπατημένης ενός «καθεστωτικού» ημερολογίου: να κρατήσουν ζωντανές μνήμες, έστω φωτογραφι­κά, ενός άλλου τόπου και αλλού τοπίου, όπου, κυρίως ο τόπος, ημερώνει μαζί και πονάει, γιατί ξυ­πνά τη νοσταλγία μιας ξεχασμένης μεθόδου ζωής, κατά την οποία κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι η τα­χύτητα αλλά ο ορίζοντας που απαλύνει το νου και το σώμα. Αλλά και να δείξει στους ανθρώπους της πόλης, τους δεσμώτες αστούς ότι λάθος πιστεύουν πως όλη η ζωή είναι στην φρενήρη κίνηση.
Ότι ο δρόμος δείχνει στις «Καλλιπεύκες» όλης της χώρας, στα χιονισμένα και πράσινα το καλοκαίρι βουνά, στα κρυσταλλένια νερά, στα φυσικά βλέμματα των ζώων, στη λαχτάρα των ανοιχτών πετά­λων των άγριων λουλουδιών. Μυρωδιά Καλλιπεύκης το ημερολόγιο του 2004 και με το ξεφύλλισμα του νιώθεις αμυδρά την αύ­ρα του Ολύμπου, στις 4 εποχές του…»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ