Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού, προγραμματισμένη και ανακοινωμένη σε όλα και με όλα τα μέσα για τις 16 Αυγούστου 2009 – ημέρα κατάλληλη και βολική για όλους, έστω για τους περισσότερους, ημέρα Κυριακή, η επόμενη του Δεκαπενταύγουστου, μέρα που το χωριό μας είχε πολύ κόσμο, μέρα με ήλιο αλλά δροσερή – που «πραγματοποιήθηκε» στην πλατεία του χωριού μας και «διέθετε» μικροφωνική (μεγάφωνα για ν’ ακούγονται όλα σε όλους) ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ!!!

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, στο χώρο της γενικής συνέλευσης συγκεντρωθήκαμε 13 άτομα κι ο «φωτογράφος» 14!!!
Με 14 άτομα δεν μπορούσε να γίνει Γενική Συνέλευση!
Όμως, δεν παρουσιάστηκαν και  ενδιαφερόμενοι!

Μόνο ο νεαρός Γκάτσικος… μα με έναν δεν γίνεται Δ.Σ. Αν, όμως, παρατηρήσετε καλύτερα τις φωτογραφίες, θα δείτε πως στα καφενεία, με τα τσιπουράκια και τους καφέδες, υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί!!!

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από αυτό; Τι μας δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες;
Τη θέση μας και τη στάση μας, πατριώτισσες και πατριώτες, απέναντι στα κοινά! Απέναντι στο Σύλλογό μας!!! «Καλός είναι μα δεν είναι για μένα… Ας αναλάβει κάποιος άλλος!!!» Ή «Κάποιος θα βρεθεί, είναι δυνατόν να σταματήσει ο Σύλλογος;» Ή «Ας συνεχίσουν οι ίδιοι! Καλά τα πήγαν μέχρι τώρα!!!» Ή «Είναι πιο εύκολη η κριτική εκ του ασφαλούς!!!» και τελευταίο: «Εγώ δεν ξέρω, δεν μπορώ, έχω δουλειές, είμαι αγράμματος, είμαι μικρός, είμαι μεγάλος, δεν έχω αυτοκίνητο…!!!»

Φίλες και φίλοι δικαιολογίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα… κι ενδέχεται κι όλες να είναι σοβαρές και κοινά αποδεκτές!
Το παράξενο ή οξύμωρο, όμως, είναι πως όλοι στην πλειοψηφία μας (πιθανόν να υπάρχει και εξαίρεση!) θέλουμε το Σύλλογο!!!
Το θέλουμε όχι με λόγια μα με τις μέχρι τώρα πράξεις μας, με την μέχρι τώρα υποστήριξή μας!

…Επειδή, Πατριώτισσες και Πατριώτες, Φίλες και Φίλοι της Καλλιπεύκης, όλοι θέλουμε το ΣΥΛΛΟΓΟ, επειδή έχει «πίσω» του τεράστιο έργο (βλέπε και ομιλά απερχόμενου προέδρου), επειδή υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που θα ήθελαν να ασχοληθούν μα για κάποιους λόγους δεν μπορούν κι επειδή είμαστε ένα χωριό «απλωμένο» σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που χρειάζονται «σύνδεση» κι επειδή έχουμε «ανάγκες» (πχ αίμα), που μέσα από αυτόν μπορούν να ικανοποιηθούν, κάναμε μια προσπάθεια ακόμη!!!

Και νέα Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου στις 20 Σεπτεμβρίου 2009…
Η προσπάθεια αυτή απέδωσε!!! 24 άνθρωποι, που είχαμε και έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες επιθυμίες, οι 14 που συγκεντρωθήκαμε την ημέρα αυτή καταλήξαμε όλοι μαζί σε ένα συμπέρασμα!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

 Εκεί κάμφθηκαν και οι επιφυλάξεις των μέχρι τότε στο Δ.Σ. και εξελέγησαν όλοι δια βοής (πλην του Μπάμπη Γκούμα που απουσίαζε και στη θέση αυτή είναι πλέον ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου) και από τις 20 Σεπτεμβρίου ό Σύλλογός μας είναι και πάλι σε λειτουργία.
Έχει νέο Δ.Σ. για τα δυο επόμενα χρόνια, που όπως θα δείτε και σε άλλες σελίδες και άρθρα άρχισε τη «δράση» και τον προγραμματισμό…

 

Το ότι θα είστε όλοι μαζί μας το ξέρουμε ήδη, το ότι θα υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας κι αυτό το γνωρίζουμε!
Το ότι θα μας κατευθύνετε με υποδείξεις και προτάσεις κι αυτό το περιμένουμε. Το ότι θα μας κρίνετε καλοπροαίρετα, το θέλουμε.
Εκείνο που δεν περιμένουμε – δεν πρέπει να συμβεί – είναι η αρνητική κουτσομπολίστικη κριτική του καφενείου και της παρέας… Σ’ αυτή θα μας βρείτε απέναντι!

 

Πατριώτισσες και πατριώτες, η θέση και η άποψη εκφράζεται δημόσια, εκφράζεται στα «ίσα», λέγεται «μπροστά»!!!
Η θέση και η άποψη είναι «έκθεση» όπως όλων όσων έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης, όσων έχουν δημοσιοποιήσει τις απόψεις τους.  
Ο καθένας που θα μπορούσε να τα «κάνει καλύτερα», είχε όλη την άνεση να είναι «μέσα» και ,μπροστάρης!!!

 

Πατριώτισσες και πατριώτες, έχουμε κι εμείς δουλειές, έχουμε κι εμείς υποχρεώσεις, έχουμε κι εμείς οικογένεια!
Μαζί σας, όμως, μπορούμε να συνεχίσουμε το μεγάλο και δημιουργικό έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας.
Βοηθήστε μας στο πολιτιστικό του έργο, βοηθείστε μας ν’ αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το χωριό μας, την Καλλιπεύκη.

Και να θυμάστε: Έχουμε την «ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ», την με 30 χρόνια ιστορία ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ μας, που τη διαβάζουν 800 περίπου άνθρωποι σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης! Είναι η εφημερίδα όλων μας, όλοι εκεί μπορούμε να εκφράσουμε τη γνώμη μας!!!

EKLOGES_SYL

 

Παραθέτουμε παρακάτω, για ενημέρωση) τη σύντομη ομιλία του απερχόμενου (και νυν) προέδρου, που έγινε στην πλατεία και στις 16 Αυγούστου 2009, ημέρα προγραμματισμένης γενικής Συνέλευσης, η οποία και αυτή τη φορά δεν απέδωσε!  

 

Συνέχιση της λειτουργίας και των δράσεων

του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Τακτική Γενική Συνέλευση  

Σήμερα είμαστε εδώ για ν’ αποφασίσουμε όλοι μαζί για το Σύλλογό μας, για τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», για το Σύλλογο που από το 1979 μέχρι σήμερα έχει γράψει τη μεγαλύτερη ιστορία στα πολιτιστικά της ευρύτερης περιοχής και παρουσίασε τη σημαντικότερη δράση από πολλούς άλλους ακόμα και μεγαλύτερων χωριών αλλά και πόλεων.

Ο Σύλλογός μας, όπως όλοι ξέρετε, είναι σε αναστολή εδώ και ένα χρόνο. Και είναι σε αναστολή γιατί στις προηγούμενες εκλογές (2008) και στις προ προηγούμενες (2007) καθώς και στις και στις προ – προ προηγούμενες (2006) δεν υπήρξαν πατριώτες ή πατριώτισσες με διάθεση να αναλάβουν τη συνέχεια της λειτουργίας του, τη συνέχεια των δράσεών του. Εμείς είμαστε στο Δ.Σ. πολλά χρόνια και η διάθεση για συνέχεια αλλά και οι υποχρεώσεις δεν μας επέτρεπαν να συνεχίσουμε. Παρόλα αυτά μείναμε στις επάλξεις τέσσερα χρόνια για το καλό του Συλλόγου και της Καλλιπεύκης χωρίς να είναι επιλογή μας και χωρίς να μειώσουμε στο ελάχιστο έργο του.

Σήμερα λοιπόν, που η συνάντηση γίνεται στην πλατεία, καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε για τη συνέχεα ή όχι του Συλλόγου μας. Και συγκεντρωθήκαμε εδώ για να μην έχει κανένας μας άλλοθι. Να μη μπορεί κανένας μας να πει δεν είδα, δεν άκουσα. Οι ευθύνες είναι όλων μας και δεν είναι περισσότερες οι δικές μας ή όσων πέρασαν από το Δ.Σ. βάζοντας τη σφραγίδα τους.

Ο Σύλλογός μας για να γράψει αυτή τη μεγάλη και πλούσια ιστορία είχε την υποστήριξη όλων των Απανταχού Καλλιπευκιωτών. Οι ιστορίες δεν γράφονται από μεμονωμένα άτομα αλλά από οργανωμένα σύνολα…

Το έργο του, σας είναι λίγο πολύ γνωστό: Διαμορφώσεις δρόμων και χώρων, παρεμβάσεις κάθε είδους στη μικρή μας κοινωνία, εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες κάθε μορφής, χοροί, γλέντια, μουσικές συναυλίες, ανταμώματα, χορευτικά συγκροτήματα, εκδηλώσεις τιμής προς τους ηλικιωμένους, τους για 30 χρόνια πρωτεργάτες, τα πρόσωπα που ξεχώρισαν μέσα στη μικρή μας κοινότητα. Φεστιβάλ αφήγησης, εκθέσεις, εκδρομές, συναντήσεις με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους εδώ και αλλού και παρουσία έξω από το χωριό μας. Ηθική και οικονομική βοήθεια και υποστήριξη προς τα μέλη του όταν κατά διαστήματα παρουσιάστηκαν ανάγκες. Συναντήσεις και παρεμβάσεις στο μέτρο των δυνατοτήτων του με οργανωμένους τοπικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, Νομαρχία, Περιφέρεια, Υπηρεσίες. Συναντήσεις με πρόσωπα εκτός Καλλιπεύκης σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας μέχρι και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παρουσία στο δια-δίκτυο (ιντερνετ) της τοπικής μας ιστορίας, των δράσεών του και της Καλλιπεύκης που μέσα από αυτό έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκδόσεις ημερολογίων και βιβλίων, στα οποία θα ανατρέξουν αργότερα μελετητές και ιστορικοί. Προσπάθεια δημιουργίας λαογραφικού μουσείου – δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, δεν υπήρξε και ο κατάλληλος χώρος – η σημερινή μας απόφαση για το μέλλον του ενδεχομένως θα το συνεχίσει.

 

Κι ακόμα, πατριώτισσες και πατριώτες, φίλες και φίλοι: Τράπεζα αίματος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λάρισας στην οποία συγκεντρώθηκαν κι από την οποία βοηθήθηκαν πολλοί με 500 περίπου μονάδες. Η προσφορά ήταν από 19 μονάδες μέχρι 42 το χρόνο μόνο την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας συν των άλλων που προσθέτονταν στο νοσοκομείο.

 

Επιτρέψτε μου εδώ μια σημείωση: Φέτος που ο σύλλογός μας ήταν σε αδράνεια δεν έγινε η εθελοντική αιμοδοσία. Έγινε, όμως, με πρωτοβουλία του Δήμου και καλώς έγινε, το καλοκαιρινό αντάμωμα…

 

Ότι έγινε δεν ήταν εύκολο. Απαιτούσε, όπως και θα απαιτεί και στο εξής χρόνο, διάθεση και χρήματα. Και κύρια υποστήριξη από όλους, η οποία σε γενικές γραμμές υπήρχε και κύρια η οικονομική. Ο Σύλλογός μας στα 30 χρόνια της δράσης του δεν είχε ποτέ οικονομικές δυσκολίες. Σεις, οι φίλες και οι φίλοι της Καλλιπεύκης, απλοί άνθρωποι αλλά και επιχειρηματίες ήσασταν συνέχεια δίπλα του, δίπλα του ήταν πάντα και οι πατριώτισσες και πατριώτες μας ξενιτεμένοι σ’ όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκονται. Πότε με το ταχυδρομείο, πότε με αντιπρόσωπο, που έρχονταν από τον Καναδά την Αυστραλία, τη Γερμανία και κύρια με την κατά διαστήματα παρουσία τους εδώ  κατέθεταν τον οβολό τους, που δεν ήταν ασήμαντος, και τις ευχές του για συνέχιση του έργου του.

 

Την προσοχή σας, πατριώτισσες και πατριώτες για δυο λεπτά ακόμη γιατί δεν ανέφερα ένα ακόμα από τα έργα του. Την «Ωραία Καλλιπεύκη»! Την τρίμηνη εφημερίδα, που από το 1979 (θυμάσαι Γιώργο Τσιάτσιο με τι μεράκι και πόση αγωνία γράφτηκε το πρώτο φίλο;) μέχρι σήμερα έφτασε τα 130 φύλλα κι έγινε ο σύνδεσμος με τους απανταχού της γης Καλλιπευκιώτες μεταφέροντας νέα και ειδήσεις από την πατρίδα, φιλοξενώντας στις σελίδες της τις απόψεις του Δ.Σ. και όλων των μελών αλλά και των φίλων του Συλλόγου και της Καλλιπεύκης και ήταν ταυτόχρονα ένα μέσον «πίεσης» προς κάθε κατεύθυνση.

 

Αυτά τα λίγα αγαπητές μου φίλες, αγαπητοί μου φίλοι και θα σας παρακαλούσα να δηλώσετε σηκώνοντας το χέρι σας και λέγοντας το όνομά σας την πρόθεσή σας να αναλάβετε από δω και στο εξής την τύχη του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ». Να διατηρήσουμε, όλοι μαζί, την αμφίδρομη επαφή με τους ξενιτεμένους μας, να διατηρήσουμε και να μεγαλώσουμε την Τράπεζα Αίματος να συνεχίσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες, να συνεχίσουμε τις συνεργασίες και τις παρεμβάσεις με και προς κάθε μορφή ηγεσίας και να καταφέρουμε να κάνουμε την Καλλιπεύκη αντάξια του ονόματός της και των προκλήσεων που θα ακολουθήσουν μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επικοινωνίας αλλά και των μεγάλων έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί (επαναλειτουργία λίμνης).

EKLOGES_SYL_1

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ