ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Παλαιά Τέχνη – Σύγχρονη Τεχνική

 

Πρόκειται για τον τίτλο του βιβλίου που εκδόθηκε από το Σύλλογό μας, όπου καταγράφονται τα πρακτικά του 2ου Φεστιβάλ αφήγησης, που με επιτυχία οργάνωσε στις 17 και 18 Ιουνίου του 2005 ο Σύλλογός μας σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Καλλιπεύκη, του οποίου το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Χριστίνα Παπαϊωάννου.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη:

Το πρώτο μέρος είναι το θεωρητικό και περιλαμβάνει την εισαγωγή, το καλωσόρισμα, τους χαιρετισμούς των επισήμων και τις εισηγήσεις για την αφήγηση της κ. Ευαγγελίας Λαμπρέλη αφηγήτριας, της κ. Μαριάνθης Καπλάνογλου, επίκουρου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και τις πεντάλεπτες τοποθετήσεις- ανακοινώσεις από σύγχρονους αφηγητές, σχήματα, ομάδες.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις από παραδοσιακούς παραμυθάδες όπως ο Αναστάσιος Πατούλιας, ο Ζήσης Κατσιούλας (Καλλιπεύκη), η Ελευθερία Τάσιου (Γόννοι), καθώς και σύγχρονοι  αφηγητές όπως η Ευαγγελία Λαμπρέλη, η Εύη Γεροκώστα, η Χριστίνα Φραγκεσκάκη και η Ελένη Καλογιαννίδου.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ακόμη φωτογραφίες από όσα διαδραματίσθηκαν κατά την διάρκεια του 2ου φεστιβάλ (δημιουργική απασχόληση παιδιών, παιγνίδια, βιβλιόδεντρο, μουσική κλπ).

Η έκδοση αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ευγενική χορηγία του δημοσιογραφικού οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!!!

Το βιβλίο συνοδεύεται και από βίντεο DVD, άριστης ποιότητας και διάρκειας μιας ώρας και 58 λεπτά με αποσπάσματα από όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και από τις 5.5 ώρες λήψης. Η επεξεργασία του βίντεο έγινε στη Βέροια και στο Photo Design Δ. Ασικίδη.

paramythia

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ