ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 

Υπάρχουν ακόμα εθελοντές;

Κι όμως υπάρχουν στο χωριό μας. Είναι το Δ.Σ. του Συλλόγου, το οποίο θέλοντας να δώσει μια άλλη όψη στην είσοδο του χωριού έκροψε για μια ακόμα φορά τα χορτάρι στο πάρκο στην «Αγέλη», στο μνημείο του Κοσμά του Αιτωλού, αυλή της Αγίας Παρασκευής και εντός του χώρο του Κοιμητηρίου. ethelontes

Δασκάλα χορού και φέτος η Ματίνα Γκουντουβά
Η Ματίνα γλουντουβά θα είναι και φέτος η δασκάλα χορού στο χωριό μας για το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από 7 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου. Η Ματίνα, πιστεύουμε πως με το ίδιο μεράκι, θα διδάξει και φέτος, όπως κάθε άλλη φορά, τους χορούς στους μικρούς μας φίλους.

Μικρά, αλλά ωραία

Είναι αλήθεια αγαπητοί πατριώτες, ότι οι ξενιτεμένοι μας ποτέ δεν ξέχασαν το χωριό τους, την Καλλιπεύκη. Πολλοί από αυτούς έστειλαν χρήματα για το Σύλλογο, την Εκκλησία το Σχολείο κλπ.
Πολλοί επίσης ξενιτεμένο μας έστειλαν γράμματα, αλλά το τελευταίο από τον αγαπητό μας Ζαφείρη Μανωλούλη μα συγκίνησε όλους.
Να, τι ζητάει: Να του στείλουμε την εφημερίδα του Δεκεμβρίου, την οποία έχασε. Εμείς κρατούμε αρχείο. Για μας η εφημερίδα μπορεί να μην έχει την ίδια σημασία που έχει για τους ξενιτεμένους, για αυτούς σημαίνει πολλά, είναι ο συνδετικός κρίκος με το χωριό μας.
Τους περιμένουμε.
Αγαπητέ Ζαφείρη, δεν πρέπει να ρωτάς αν μπορούμε να σου τη στείλουμε, είναι υποχρέωσή μας.

 

«Γνωρίζω τον τόπο μου μέσα στο χρόνο»
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έκδοση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης
Μάρτιος 2002-05-25
Σελίδες 400
Φωτογραφίες 500
Υπεύθυνος έκδοσης: Ζήσης Κατσιούλας, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.
Το βιβλίο είναι ένα λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία που πραγματεύεται και παρουσιάζει το χωριό ’γιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή του μέχρι και το 2000. Είναι μια συλλογική δουλειά μαθητών και δασκάλων του σχολείου, της οποίας το περιεχόμενο παρουσιάστηκε για δέκα μέρες από 30 Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου σε μια καλοστημένη έκθεση. Την έκθεση αυτή επισκέφτηκαν εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού όπως και εκατοντάδες παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων. Στην τελετή αυτή παραβρέθηκαν από το χωριό μας ο Νίκος Ζιακούλης, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου και η Αμαλία Παπαϊωάννου.
Το υλικό του βιβλίου είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες και κάθε μια ακολουθεί το αύξουσα χρονολογική σειρά.
Αν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, το λεύκωμα αυτό, είναι πολύτομη ιστορία που μπορεί να «διαβάζεται» από όλους.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, συγχαίρει όλους, όσους εργάστηκαν για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα και ξεχωριστά τον πατριώτη μας – πρώην πρόεδρο του συλλόγου μας- και Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου, Ζήση Κατσιούλα.

katsioulas

12 Απόστολοι
’ρχισαν οι εργασίες αντιστίριξης με τοιχείο στην Εκκλησία των 12 Αποστόλων, οι οποίες θα την εξασφαλίσουν μια για πάντα από τους κινδύνους κατολίσθισης. Το έργο άρχισε από τον εκλιπόντα παπα-Στέργιο Τσικρικά και συνεχίζεται από τους ακούραστους επιτρόπους. Θερμά συγχαρητήρια.agioiapostoloi

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ