ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 

 1.       Στο κατασκηνωτικό κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και προς τιμή των προσκόπων από όλο τον κόσμο, που φιλοξενήθηκαν εκεί βρέθηκε στις 12 Ιουλίου 2001 το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας με τη δασκάλα τους κ. Ματίνα Γκουντουβά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί συγχωριανοί μας, το ΣΔ.Σ. του συλλόγου μας και ο αντιδήμαρχος κ. Καραμπίνας.xore pros
 1.       ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Σκεπάστηκε το ρέμα στη βρυσοπούλα από το δήμο και όχι από το δασαρχείο όπως αναφέραμε στο προηγούμενο φύλλο. Αναγνωρίζοντας το λάθος μας, προχωρούμε στη διόρθωση και ζητούμε συγνώμη από το δήμο.

vrisopoula

 1.       Με λαμπρότητα και παρουσία πολλών συγχωριανών μας γιορτάστηκε και φέτος, στις 20 Ιουνίου ο Προφήτης Ηλίας, χοροστατούντος του παπα -Στέργιου και του παπα – Ηλία, που γιόρταζε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη.

ailias2

ailias1

 1.       Με λαμπρότητα επίσης γιορτάστηκε και η μνήμη της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουνίου, στον ανακαινισμένο ναό, που στολίζει την είσοδο του χωριού μας, με την παρουσία τριών ιερέων: του παπα – Στέργιου, του παπα – Ηλία, και του παπα – Κώστα. Ο κόσμος που παρακολούθησε τη λειτουργία και την αρτοκλασία ήτα πάρα πολύς.

ailias1

 1.       Κατασκηνώτριες από τη Μητρόπολη Κατερίνης επισκέφτηκαν το χωριό μας και απόλαυσαν τη δροσιά που απλόχερα τις προσέφερε η φύση και συγκεκριμένα η Πατωμένη.

kataskinotries

 1.       Ο Γιάννης Καραμπατής προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του πιο εύκολη και πιο αποδοτική κατασκευάζει στάβλο (απέναντι από το καινούριο σφαγείο) και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων απαιτήσεων. Είναι ο μεγαλύτερος που θα υπάρχει στο χωριό μας και ο καλύτερα σχεδιασμένος. Καλή επιτυχία, Γιάννη.

karampatis

 1.       Στάβλο κατασκευάζει και η Χριστίνα Παπαδημητρίου, η ίδια μαζί με τα παιδιά της -αφού αποφάσισαν ο μεγάλος γιος να ασχοληθεί με τα πρόβατα- προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία τα καταφέρνουν πολύ καλά. Να σημειώσουμε πως ο μικρός γιος της Χριστίνας, μαθητής λυκείου, ήταν από τους πρώτους χορευτές, του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου μας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Χριστίνα και στην οικογένειά της.

papadimitriou

 1.       Πολύς ήταν ο κόσμος -από διάφορες περιοχές κοντινές ή μακρινές- που επισκέφτηκε και φέτος την Πατωμένη στις 15 Αυγούστου ημέρα που πανηγυρίζει και ο εκεί μικρός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο καιρός ήταν καλός και βοήθησε και δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η Πατωμένη έγινε γνωστή για τη φυσική της ομορφιά σε πάρα πολλούς. Την ημέρα αυτή επέλεξε το Δ.Σ. του συλλόγου μας να κάνει και απελευθέρωση πουλιών σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Βέροιας (βλέπε σχετικό θέμα). Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, υπήρχε τροχονόμος και και βοήθησε να μη υπάρξει   «μποτιλιάρισμα».

patomeni leit

 1.       Για μια ακόμη φορά, όπως κάθε καλοκαίρι, το ζεύγος Ζ. Παπαδημητρίου, στους Γόννους, φιλοξένησε έκθεση ζωγραφικής. Η προσπάθεια αυτή για πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής έγινε πλέον θεσμός. Φέτος φιλοξενήθηκαν έργα της ελασσονίτισας ζωγράφου Θ. Κόντου, με τον γενικό τίτλο «Διάλεκτος εικόνων χωρίς υπότιτλο, με ήχους». Στα εγκαίνια, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2001, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βοηθός νομάρχης κ. Καραμπάτσας, ο δήμαρχος κ. Τόλιος, ο πρώην βουλευτής κ. Αγοράστης, ο συγγραφέας κ. Κολώνας, ο αγιογράφος κ. Παπανικολάου και πολλοί άλλοι. Θερμά συγχαρητήρια και από τον ΜΕΣΑΚ στο ζεύγος Παπαδημητρίου. Υπενθυμίζουμε πως ο Ζ. Παπαδημητρίου είναι καθηγητής πανεπιστημίου και πριν από αρκετά χρόνια μίλησε στην πλατεία του χωριού μας για την ιστορία της Καλλιπεύκης.

z papadimitriou

 1. «Ξέφραγο αμπέλι» οι ’γιοι Απόστολοι.   Εδώ και κάμποσα χρόνια ο χώρος της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων είναι στην κυριολεξία ξέφραγο αμπέλι. Και τούτο γιατί κάποιοι τον θεωρούν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, άλλοι λιβάδι για να βόσκουν τα κοπάδια τους και κάποιοι άλλοι πάλι χώρο για να δένουν τα γαϊδορομούλαρά τους. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Δεν πάει άλλο. Και η μεν εκκλησιαστική επιτροπή, να λάβει τα μέτρα της, οι δε κάτοικοι να καταλάβουν ότι ο χώρος είναι ιερός και δεν μπορεί ο «πάσα ένας» να τον χρησιμοποιεί όπως αυτός νομίζει.
 2. Αποχώρησε από το Δ.Σ. του συλλόγου μας ο Ζήσης Κατσιούλας, ύστερα από 17 χρόνια συνεχούς   παρουσίας,  άλλοτε σαν πρόεδρος, άλλοτε σαν Γραμματέας και άλλοτε σαν μέλος και για πολλά χρόνια υπεύθυνος της ύλης της «ΩΡΑΙΑΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ». Ζήση σ’ ευχαριστούμε θερμά, για τα όσα ροσέφερες και  σε περιμένουμε και πάλι, να είσαι καλά.
 3. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας τίμησε με την παρουσία της το γάμο της κόρης του Τάσου Κομνηνού, στη Στυλίδα. Το Δ.Σ. ευχεται στους νεόνυμφους «βίον ανθόσπαρτον».
 4. Στο φύλλο 101 διαφημίζονται:
  Α. «ΤΕΡΕΡΕΜ» – Οικογενειακό Κέντρο – Φαρσάλων 174 ΛΑΡΙΣΑ – τηλ. 660060 – Διέυθυνση: Δημήτρης Παπαϊωάννου
  Β. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ – Βιομηχανία Γεωργικών Μηχανημάτων – 6ο χιλ Λάρισας – Βόλου, τηλ. 571101
 5. Παρουσία μαθητών και γονέων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Δάσκαλος φέτος θα είναι ο Γιώργος Μπαζδέκης. Οι μαθητές θαείναι 10. Το Δ.Σ. εύχεται καλή σχολική χρονιά.
 6. Ελπίζουμε η προσπάθεια αναβάθμισης των σελίδων παρουσίασης του ΜΕΣΑΚ και του χωριού μας στο διαδύκτιο να είναι αισθητή.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ