Νέα – Ειδήσεις 

Προφήτης Ηλίας

20 Ιουλίου, τ’ Αη Λιά, βρεθήκαμε αρκετοί πατριώτες και πατριώτισσες, στο ομώνυμο ξωκλήσι, για τη χάρη του Προφήτη, αλλά και για μια βόλτα στην εξοχή, για κάτι διαφορετικό από αυτό που κάθε μέρα συμβαίνει. Ένας και μοναδικός ήταν αυτός που κράτησε την παράδοση και ανέβηκε στις ράχες με τα πόδια. Αυτός που χρόνια ολόκληρα το κάνει πάντα, ο μπάρμπα Μήτσιος ο Γκουγκουλιάς, παρά τα 84 του χρόνια.

ilias

Αγία Παρασκευή

Στις 26 Ιουλίου, ημέρα της Αγίας Παρασκευής, παρακολούθησαν τη λειτουργία πολλοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και επισκέπτες και φίλοι, στο ναό της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο του χωριού.

agia paraskevi

Κοίμηση της Θεοτόκου

Δεκαπενταύγουστο στην Πατωμένη και μα μην έχει κόσμο δεν γίνεται. Η χάρη της Παναγίας, το υπέροχο τοπίο, οι άδειες που δεν έχουν τελειώσει ακόμη και η ζέστη, μας οδηγούν κάθε χρόνο την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Πατωμένη και στο ομώνυμο ξωκλήσι. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που μας οδηγούν εκεί -μεγάλη η χάρη Της- η Παναγία είναι και αιτία και αφορμή για να βρισκόμαστε για λίγο, έξω από τα καθημερινά, μ’ ένα χαμόγελο στο στόμα και με ευχές στα χείλη.

15 avgoustou

Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Λειτούργησε στο ομώνυμο μικρό εκκλησάκι (τάμα και έργο της μανιάς της Τσίβως, συχωρεμένη να ‘ναι) στις 6 Αυγούστου, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο παπά-Γιάννης, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που παραβρέθηκαν. Μακρύς ο δρόμος και καθόλου ευχάριστος για τα σημερινά αυτοκίνητα.

sothros

Ηλεκτρικό ρεύμα στην Πατωμένη

Στις 24-7-03 άναψαν οι ηλεκτρικές λάμπες στην Πατωμένη και φωτίστηκε η περιοχή. Έγινε επισκέψιμος ο χώρος και το βράδυ και δεν είναι λίγοι αυτοί που έβαλαν στο πρόγραμμά του και μια βραδινή βόλτα μέχρι εκεί. Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Πατωμένη είναι μια προσπάθεια του Δήμου μας, τον οποίο και ευχαριστούμε και απ’ τον οποίο περιμένουμε πολλά ακόμα για την περιοχή. Είναι το διαμάντι μας. Πρέπει να αναδειχθεί, χωρίς να χάσει από τη χάρη της, πρέπει να εμπνέει σεβασμό και κύρια πρέπει να προστατεύεται από κάθε κακό.

Ηλεκτρικό ρεύμα και στον Ξενώνα

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου άρχισαν οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση του Ξενώνα. Αυτή τη στιγμή που διαβάζεται αυτές τις γραμμές πιθανότατα ο ξενώνας έχει ηλεκτροδοτηθεί. Η μεταφορά του ρεύματος γίνεται με μεσαία τάση και ο μετασχηματιστής θα τοποθετηθεί κοντά στον ξενώνα γεγονός που δεν επιτρέπει τα σπίτια που είναι στη διαδρομή (και έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις) να ηλεκτροδοτηθούν. Είναι και αυτό έργο του Δήμου μας, τον οποίο και παρακαλούμε, να δει θετικά και την ηλεκτροδότηση των σπιτιών που υπάρχουν στη γραμμή μεταφοράς ή οποία ακολουθεί το δρόμο αλώνια, σπανά αλώνια, ξενώνας, ο οποίος δρόμος -μια και τον αναφέρουμε- θα πρέπει και να ασφαλτοστρωθεί και να φωτιστεί.

dei revma

Έκτορας Νασιώκας

Την Κυριακή 13-7-03 επισκέφτηκε το χωριό μας, σε μια βόλτα αστραπή, στα χωριά του Κάτω Ολύμπου, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας. Αφού χαιρέτισε τους Καλλιπευκιώτες και τις Καλλιπευκιώτισσες, που έτυχε να βρίσκονται στην πλατεία, κάθισε για ένα «νερό» και συνομίλησε με τους κατοίκους. Στη σύντομη αυτή συνάντηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος κ. Καραναστάσης, ο αντιδήμαρχος κ. Καραμπατής, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσιαπλές, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού κ. Κούσιος, ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού κ. Παπαδόντας και πολλοί άλλοι.

nasiokas

Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι στην Πατωμένη

Γερμανοί του τηλεοπτικού καναλιού ZDF, που συνόδευαν πατριώτες τους τουρίστες πέρασαν από την Πατωμένη στις 7-8-03 και τράβηξαν πλάνα για λογαριασμό της τηλεόρασης (ZDF) από την Πατωμένη και από τον Άγιο Αθανάσιο. Για την επίσκεψή τους μας ενημέρωσε ο κ. Α. Δημητρίου, αρχηγός των ορεινών διαδρομών που πραγματοποιεί το «clamp 4 you», της Τουριστικής Επενδυτικής, η οποία ήταν και χορηγός μας στο 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης.

germanoi

Χαλάζι, χαλάζι, χαλάζι

Χαλάζι πολύ και για αρκετή ώρα έπεσε στο χωριό μας στις 20-8-03 το απόγευμα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στις λίγες καλλιέργειες των οποίων η συγκομιδή δεν έγινε ακόμη. Τα φασόλια και τα κηπευτικά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ευτυχώς οι πατάτες ήταν στο τελικό στάδιο και οι ζημιές μάλλον δεν είναι σημαντικές. Αρμόδιοι όμως να κρίνουν το μέγεθος των ζημιών είναι άλλοι και όχι εμείς. Ότι γράφουμε αποτελεί προσωπική μας εκτίμηση και αυτή χωρίς να διαθέτουμε τη γνώση που απαιτείται.

xalazi

Γιατρός

Νέος γιατρός στο χωριό μας από τον Ιούνιο. Πρόκειται για τον, Τσιλούλη Αριστοτέλη, ο οποίος κάνει το αγροτικό ιατρείο και προσφέρει αυτόν τον καιρό τις ιατρικές υπηρεσίες σε πατριώτισσες και πατριώτες αλλά και περαστικούς ή εκδρομείς.

giatros

Έκθεση ζωγραφικής έγινε στις 29-6-03 στο σπίτι του κ. Παπαδημητρίου στους Γόννους, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρά τη βροχή που «έπιασε».
papadimitriouΕΠΙΣΤΡΟΦΗ