ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΧΙΟΝΙΑ

Στις 17 Δεκεμβρίου ο καιρός έγινε απότομα χειμωνιάτικος και μας ήρθε το πρώτο χιόνι χωρίς όμως, να δημιουργήσει προβλήματα μιας και ο δρόμος άνοιξε αμέσως. Το ύψος του χιονιού έφτανε σχεδόν τα 15 εκατοστά.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δεν έχασε την ευκαιρία να απολαύσει το χιόνι και βγήκε στην Μπλόσινα για τσουλήθρα. Δεν χρησιμοποίησε τεχνικά μέσα Βίρο ή snowboard αλλά σακούλα από λίπασμα.

N_KALLIPEYKI_xionia_dhmhtrhs

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για πρώτη φορά άνοιξε ο δρόμος Καριάς – Καλλιπεύκης από το χιόνι. Το εκχιονιστικό μηχάνημα – Αλατιέρα που διαθέτει η Καριά άνοιξε το δρόμο καθαρίζοντας και ρίχνοντας αλάτι. Πολύ καλή πρωτοβουλία.

Ευχόμαστε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί. Όχι μόνο ο δρόμος Καριάς – Καλλιπεύκης αλλά και Καλλιπεύκης – Παντελεήμονα.

N_KALLIPEFKI_xionia_ekxion

Είναι δυνατόν;

Κι όμως είναι; Ενάμισι χρόνο βρίσκεται καθηλωμένο από τον Δεκέμβριο του 2006 στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λάρισας, κολλημένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το εκχιονιστικό (πολυμηχάνημα). Το πολυμηχάνημα πολλαπλών χρήσεων το οποίο θα έλυνε πολλά προβλήματα στο Δήμο μας, και κυρίως στο χωριό μας, αφού θα είχαμε μόνιμο εκχιονιστικό. Τώρα ναπαύεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων. Ας ελπίσουμε να μην περάσει και άλλος χειμώνας χωρίς αυτό. Για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή.

 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Άρχισε και λειτουργεί το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας Γεωργίου Καράνη Ο. Ε. αφού έληξαν οι δικαστικές διαμάχες με τον Δήμο. Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται και αυτή πίσω από την ράχη και στη θέση Μνήμα του Λέου κάτω από την κτηνοτροφική μονάδα του κ. Μιχαήλ. Η επιχείρηση της εταιρίας Γεωργίου Καράνη Ο. Ε. καταβάλει μίσθωμα 7500 χιλιάδων ευρώ ετησίως στο δήμο μας.

 

Χωρίς προστατευτικές  μπάρες, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Χωρίς προστατευτικές μπάρες παραμένει το επικίνδυνο σημείο της διαδρομής Καλλιπεύκης – Παντελεήμονα στη θέση Ρακούπι. Το έχουμε επισημάνει και άλλες φορές από την εφημερίδα μας, αλλά δυστυχώς προστατευτικές μπάρες δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί. Τι περιμένουν οι αρμόδιοι;  Να συμβεί πρώτα το μοιραίο και μετά να τοποθετηθούν οι μπάρες;

 

ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Δύο φορές προσπάθησε η Δημοτική Αρχή να ανοίξει δρόμους στο χωριό, αλλά και τις δύο φορές σταμάτησαν οι διανοίξεις με ασφαλιστικά μέτρα από τους ιδιοκτήτες.

Γιατί άραγε; Ποιος φταίει;

Είπαμε διανοίξεις δρόμων πάντοτε με συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και όχι αυθαίρετα και αν χρειάζεται απαλλοτρίωση και αποζημίωση.

N_KALLIPEFKI_dromoi

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Ποιος άλλος; ο  Θωμάς  Καραμπατής! Μόνος του άφησε μέρος του οικοπέδου του και υπέδειξε τα σημεία  στη Δημοτική Αρχή να γίνει η διάνοιξη του δρόμου από την αποθήκη του Αστερίου Καλούση μέχρι την Νταμίλη. Συγχαρητήρια Θωμά! Το παράδειγμά σου να βρει και άλλους μιμητές.

 

ΠΑΓΚΑΚΙΑ

Ξύλινα παγκάκια τοποθετήθηκαν γύρω – γύρω από την πλατεία του χωριού μας, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες θα αναπαύονται οι καλλιπευκιώτες.

 N_KALLIPEFKI_plateia

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Όλο και λιγότεροι ανεβαίνουν στο χωριό να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όσο ερημώνει το χωριό, τόσο λιγοστεύουν οι πατριώτες που ανεβαίνουν. Κλειστά σπίτια, κρύα σπίτια, δυσκολεύουν τις μετακινήσεις τον χειμώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί πατριώτες προτιμούν την ζεστασιά του διαμερίσματός τους στην πόλη.

 

Παραδοσιακά

Οι καιροί αλλάζουν, όπως και οι συνήθειές μας. Ελάχιστοι Καλλιπευκιώτες, κυρίως κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που μεγαλώνουν γουρούνι για τα Χριστούγεννα. Ένας από αυτούς είναι και ο Ζαφείρης ο Ντάσιος, ο οποίος λίγο πριν τα Χριστούγεννα έσφαξε το γουρούνι του. Μετά το σφάξιμο ακολούθησε το θυμιάτισμα από την Τούλα να φύγουν τα κακά πνεύματα. Τούλα, θυμιάτισμα μάλλον θέλουμε εμείς που γέμισε η ψυχή μας κακία και μίσος για τον συνάνθρωπό μας.

 

«Έπαιξαν τα κάλαντα τα παιδιά»

Για μια ακόμη χρονιά ακούσαμε τα κόλιντα και τα σούρβα. Τα λιγοστά παιδιά του χωριού μας έπαιξαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνεχίζοντας την παράδοση και δίνοντάς μας λίγη χαρά.

N_KALLIPEFKI_kalanta

ΔΙΠΛΗ ΧΡΗΣΗ

Διπλή ήταν η ωφέλεια του αλατιού που έπεσε στο δρόμο για να λιώσει το χιόνι και ο πάγος. Μόλις έλιωσε ο πάγος και σηκώθηκε το χιόνι έπιασαν δουλειά οι γίδες, που είπαν να φάνε το αλάτι μην μείνει στο δρόμο και πάει χαμένο. Κάποιος που δεν γνώριζε θα απορούσε βλέποντας τις γίδες να γλύφουν τον δρόμο και να μη φεύγουν με τίποτα από εκεί. Έτσι γλίτωσε και ο Ζαφείρης ο Ντάσιος το αλάτι, που έπρεπε να ρίξει την άνοιξη.

N_KALLIPEFKI_kopadi

 

Συνάδελφοι

Δυο συνταξιούχοι,  ο Θεμιστοκλής Συντριβάνης και ο Ζήσης Καραμπατής, ενώ  ο τρίτος της παρέας ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Τσιαπλές, να ετοιμάζεται και αυτός να αποχωρήσει, αντάμωσαν και απόλαυσαν τα τσιπουράκια στα χωριό μας. Ο Θεμιστοκλής Συντριβάνης είναι γιος του Θανάση Συντριβάνη, που έμεινε στο χωριό μας στην Μπαμπακόμη και τώρα μένει μόνιμα στην Κομοτηνή.

N_KALLIPEFKI_tsiaples

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ένας από τους πιο ηπιότερους χειμώνες, ένας χειμώνας πολύ εύκολος, ήταν αυτός που πέρασε για τους πατριώτες μας. Με πολύ λίγες βροχές, με χιόνια ανύπαρκτα στα βουνά αλλά με μεγάλες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Οι πατριώτες μας φέτος δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν φτυάρι για το χιόνι που έπεσε. Αυτό ήταν τόσο λίγο και οι ξαφνικές εναλλαγές της θερμοκρασίας έλιωναν αμέσως το χιόνι. Μπορεί ο χειμώνας να μην δυσκόλεψε τους πατριώτες μας αλλά από ότι φαίνεται θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το νερό το καλοκαίρι.

N_KALLIPEFKI_xionia

 

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ

Καινούργιο φαινόμενο παρατηρείται τελευταία στο χωριό μας. Δέντρα, που για πολλά χρόνια φιλοξενούσαν κάτω από τον ίσκιο τους παππούδες μας, τους πατεράδες μας αλλά και πολλά κοπάδια, να πέφτουν στο βωμό των τζακιών.

Να σταματήσει άμεσα το κόψιμο των δέντρων.

Αγαπητοί πατριώτες, κανείς δεν θα σωθεί από το κόψιμο ενός δέντρου.

Δένδρα τα οποία πολλές φορές αποτελούν σημείο αναφοράς, αλλά και σύνορα των ιδιοκτησιών.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πρόβλημα με τους κάδους απορριμμάτων. Οι υπάρχοντες κάδοι δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού που το χωριό γεμίζει με επισκέπτες και Καλλιπευκιώτες.

Γι αυτό παρακαλούμε τον Δήμο μας, τώρα που έρχεται το καλοκαίρι να φροντίσει για περισσότερους κάδους. Επίσης να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι στην Πατωμένη αλλά και στο τρίγωνο στην Καραβίδα, όπως και στην Αγία Τριάδα.

 

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Νέα γιατρός στο χωριό μας από την αρχή του 2008. Πρόκειται για την Παγώνα Οικονόμου κόρη του Αντώνη Οικονόμου, η οποία κάνει την αγροτική της θητεία στο αγροτικό ιατρείο του χωριού μας προσφέροντας αυτό τον καιρό της ιατρικές υπηρεσίες στις πατριώτισσες και στους πατριώτες. Καλωσορίζουμε την νέα μας γιατρό.

 

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ

Ύστερα από τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες έγιναν τον Μάρτιο, ο πατριώτης μας Γιάννης Μπούτσικας παρέμεινε στην θέση του και εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Η εργατικότητά του, η το φιλότιμό του, αξιολογήθηκαν για μια ακόμη χρονιά από την πολιτεία. Φίλε, Γιάννη, καλή δύναμη, πάντα επιτυχίες, υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και όλοι οι Καλλιπευκιώτες ευχόμαστε να σε δούμε και στα ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Και Αρχηγό της!

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ