ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  «1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Για το καλοκαίρι που μας έρχεται το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει μια σειρά από προτάσεις -με τη συμπλήρωση 25 χρόνων παρουσίας- πολιτικού, κοινωνικού, λαογραφικού και ανάπτυξης περιεχομένου, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο φύλο της εφημερίδας μας. Το «πολιτιστικό καλοκαίρι 2002» θα περιλαμβάνει: Παιδικό θέατρο, χορωδία, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, εκθέσεις προϊόντων, εργαλείων, φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, αναβίωση εθίμων και δραστηριοτήτων και φυσικά το μεγάλο αντάμωμα των απανταχού της γης Καλλιπευκιωτών. Και βέβαια αναγνώριση κάθε κοινωνικής προσφοράς, όπως η εθελοντική αιμοδοσία και οι άξιοι πατριώτες και πατριώτισσές μας αιμοδότες.
Κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού θα είναι η «1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ». Ένα λαϊκό πανηγύρι, ένα πλήθος ελληνικών χρωμάτων και ήχων, μια συνάντηση παράδοσης και κληρονομιάς και ένα σμίξιμο του χθες και του σήμερα μέσα στο υπέροχο δάσος του Κάτω Ολύμπου, στην ΠΑΤΩΜΕΝΗ. Ένα πανηγύρι με τη συμμετοχή (μακάρι) όλων των πολιτιστικών φορέων των δήμων και των κοινοτήτων του Νομού Λάρισας (και της τοπικής εφορείας προσκόπων – κατασκηνωτικό κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ). Για τη δραστηριότητα αυτή, η οποία φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε θεσμό, έχουμε ήδη την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, του Δήμου μας και του Δασαρχείου.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ
(Κάθε φέτος και καλύτερα)

Μέσα στη ζεστή και ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ιοκογενειακού κέντρο «ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2-2-02 ο ετήσιος χειμωνιάτικος χορός του Συλλόγου μας.
Το άριστο περιβάλλον η καλή εξυπηρέτηση, το ωραίο πρόγραμμα του κέντρου, η δημοτική ορχήστρα της Σούλας Δέλλιου και η παρουσία της μεγάλης τραγουδίστριας κ. Βίκυς Μοσχολιού, συνέβαλαν στην επιτυχία και βοήθησαν στο να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό αλλά και η ευκαιρία για συνάντηση των πατριωτών μας, συμπατριωτών και φίλων του χωριού μας και του Συλλόγου μας.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος, Θωμάς Τσιαπλές, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του Συλλόγου και επεσήμανε ότι τώρα με την συνένωση των κοινοτήτων και την δημιουργία του Δήμου μας, ο Σύλλογος είναι η φωνή της Καλλιπεύκης και η δύναμη κάθε Καλλιπευκιώτη και η εφημερίδα είναι ο συνδετικός κρίκος, που ενώνει το χωριό, με τους απανταχού Καλλιπευκιώτες και ιδιαίτερα με αυτούς που μένουν μακριά. Με τους ξενιτεμένους αδελφούς μας ,που περιμένουν την εφημερίδα μας και την διαβάζουν δύο και τρεις φορές και μαθαίνουν τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα νέα.

xoros xoros1
Τα δώρα που κληρώθηκαν στη λαχειοφόρο, ήταν όλα προσφορά του Συλλόγου μας και φίλων του.
Ένα από αυτά, η ζαρντινιέρα, έγινε ζαρτιέρα από τον ταμία αλλά και αιτία να γεμίσει η αίθουσα από τα γέλια όλων και να σχολιαστεί ο χορός μας αμέσως την επόμενη στα «Ψιθυριστά» από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Την ωραία και πολυπληθή εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Νομάρχης, Γιάννης Φλώρος, ο Δήμαρχος Αναστάσιος Τόλιος, ο Αντδήμαρχος, Αδάμος Καραμπίνας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λάρισας κ. Μέγας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βραγκιανωτών, Νίκος Κούτσικος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δομενικιωτών, Δημήτριος Κονιατσιώτης, ο φίλος από τη διεύθυνση οικονομικών της Νομαρχίας Λάρισας, Μάκης Μούζας και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», Τσαντήλας, με τον συντάκτη, Βάλλα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί όλους εσάς μας τιμήσατε με την παρουσία σας, που γεμίσατε την αίθουσα, αλλά και τις καρδιές μας, που μας δώσατε κουράγιο και δύναμη για συνέχεια και συντελέσατε στην επιτυχία.
Σημείωση: Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου απουσίαζαν. Ο Τάσος ο Πατούλιας και ο Γιάννης ο Τσικρικάς. Απουσίαζαν για προσωπικούς και συναισθηματικούς λόγους. Χάσανε και οι δύο συγγενικά τους πρόσωπα, ο Τάσος το θείο του Γιάννη Πατούλια και οΓιάννης τον θείο του Αναστάσιο Παπαναστασίου.

ΧΙΟΝΙΑ – ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Για να αντιληφθούμε όλοι την ποσότητα του χιονιού που έπεσε φέτος στο χωριό μας, δημοσιεύουμε φωτογραφίες που ευγενικά μας παραχώρησε ο Θωμάς Καραμπατής (πρώην πρόεδρος) και τον ευχαριστούμε θερμά.

 kal xio1  kal xio3
kal xio4  kal xio5
 kal xio6  kal xio2

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Σύλλογος μας. Η εκδήλωση έγινε στο κατάστημα του Στέλιου Παπαδημητρίου, παρουσία των κατοίκων του χωριού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία προσωπική, οικογενειακή και καλή €υρωχρονιά.
Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι το οποίο κράτησε μέχρι το πρωί. Τυχερή της βραδιάς ήταν η Ματούλα Σιώκου, η οποία κέρδισε το φλουρί (ένα ΕΥΡΩ), και αντιστοιχούσε σε μια φωτογραφική μηχανή προσφορά του Συλλόγου.
Πολύ ωραία και μεγάλη πίτα ήταν προσφορά των αδελφών Πατούλια.

 pita1  pita2

 

Οι Καλλιπευκιώτες της Πιερίας
Θεσμός πλέον έγινε ο χορός των Καλλιπευκιωτών του νομού Πιερίας. Έτσι και φέτος στις 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός στην Καλλιθέα στο κέντρο «Ροδιά» και σε φιλικό περιβάλλον.
Χαιρετισμό στους πατριώτες μας απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου μας Θωμάς Τσιαπλές, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάκγκη ενημέρωσης του συλλόγου και της εφημερίδας μας από τους εκεί πατριώτες μας, είναι παιδιά της Καλλιπεύκης και πρέπει να μαθαίνουμε όλοι τα νέα τους. Τόνισε ακόμη, ότι πρέπει να γνωρίζουμε για όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, να γνωρίζουμε για τα παιδιά τους που διακρίνονται στις επιστήμες, στον αθλητισμό, στη μουσική κλπ.
Μια επιστολή προς το Μορφωτικό Σύλλογο αρκεί. Η εφημερίδα είναι αυτή που μας πληροφορεί και μας ενημερώνει.

pieria

Όπως πάντα, η βραδιά πέρασε πολύ ευχάριστα με πολύ χορό και πολύ κέφι, το οποίο κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, με την πολύ καλή ορχήστρα, που αποτελούνταν σχεδόν από πατριώτες μας: Γιώργος Γκουγκουλιάς τραγούδι, Γιάννης Τσιούγκος κιθάρα (γιος του Παύλου), Αντώνης Κοκότσικας αρμόνιο. Ριζούλης Γεώργιος λαούτο και Αγγελής Καρακώστας κλαρίνο. Από τις κάρτες και λαχεία του Συλλόγου μας καλύφτηκαν τα έξοδα της βραδιάς. Το καλύτερο ήταν του Στέλιου Παπαδημητρίου. Μια διανυκτέρευση για πέντε άτομα στον καινούργιο Ξενώνα. Τυχερή ήταν η κόρη του Γιάννη Μανωλούλη.

Επίσκεψη στον κ. Νομάρχη

Τον Νομάρχη Λάρισας κ. Γιάννη Φλώρο επισκέφτηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 22-2-02, του προσέφερε το νέο μας ημερολόγιο και το βιβλίο «Η Καλλιπεύκη στους Αιώνες» και έθεσε δυο προτάσεις τις οποίες ο ίδιος είδε θετικά. Οι προτάσεις ήταν ή οικονομική στήριξη του Συλλόγου μας για την «1η Συνάντηση χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων» και η προσπάθεια για ίδρυση στην Καλλιπεύκη Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια το Δ.Σ. έγινε δεκτό και από τον Βοηθό Νομάρχη σε θέματα παιδείας και πολιτισμού κ. Καραμπάτσα και από τον υπέυθυνο προγραμματισμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης κ Μπαξεβάνο και την υπεύθυνη των πολιτιστικών κ. Κουκόσα.  nomarxis

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες γιορτάστηκε φέτος στο χωριό μας η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Το χιόνι που έπεσε έκανε δύσκολη την υπόθεση «γιορτή» για να τιμηθούν οι ήτωες του 1821. Η ομιλία έγινε στην εκκλησία, αλλά οι μαθητές απήγγειλαν τα πιοήματά τους, παρά το κρύο, στην πλατεία. Το Σύλλγό μας εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Μασούρας, ο οποίος κατέθεσε και το στεφάνι του συλλόγου στο ηρώο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ