ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΑ

Για μια ακόμη χρονιά δεν άναψε φωτιά στο χωριό μας. Προσπάθησαν τα μικρά παιδιά του χωριού έφεραν μερικά κέδρα, άναψαν τη φωτιά αλλά δεν υπήρξε συμμετοχή. Άλλαξαν οι συνήθειες το γλέντι γίνεται στα καταστήματα.

Ούτε και καρναβάλια δεν είδαμε, με εξαίρεση την Παρασκευή το βράδυ, που γιόρτασαν οι γυναίκες.

N_KALLIPEFKI_apokries

ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Την ημέρα της εορτής της γυναίκας στις 6 Μαρτίου, μαζεύτηκαν και γλέντησαν οι γυναίκες του χωριού μας στο κατάστημα του Δημητρίου Μαντά. Μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό, αλλά και καρναβάλια μια και ήταν παραμονή της Αποκριάς. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Συγχαρητήρια στις γυναίκες.

N_KALLIPEFKI_ginekes

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ

Το ηλιόλουστο ανοιξιάτικο πρωινό και ενώ όλα ήταν ήρεμα, τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα επακολουθούσε το μεσημέρι. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της 24 Μαρτίου, σφοδρή ανεμοθύελλα χτύπησε το χωριό μας, η οποία συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα. Ο δυνατός αέρας παρέσυρε ότι έβρισκε μπροστά του, με κίνδυνο ακόμη και για την ζωή των κατοίκων του χωριού μας. Στέγες αναποδογύρισε, λαμαρίνες πετούσαν στον αέρα, κεραμίδια, κεραίες τηλεόρασης ξεκολλούσαν, δέντρα έσπασαν και γενικά γινόταν χαμός.

Τις σοβαρότερες ζημιές έπαθε η αποθήκη του Γεωργικού Συνεταιρισμού, και οι κτηνοτροφικές μονάδες των Θωμά Ζαφείρη και Αστερίου Μούργκα.

N_KALLIPEFKI_mantri ND_KALLIPEFKI_apothiki

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Τέλος το παλιό περίπτερο. Τέλος το στολίδι της πλατείας μας. Στεναχωρήθηκε κανείς; Δεν το νομίζω. Το είχαμε συνηθίσει. Λέτε να μας λείψει; Ο Γιάννης Καραγιάννης μετακόμισε στο νέο πέτρινο περίπτερο.

 N_KALLIPEFKI_PERIPTERO

ΤΡΙΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν πρόλαβε να αναλάβει η εταιρία που θα κατασκευάσει το δρόμο στα Τέμπη και άρχισε πρώτα από τα διόδια. Ένα, δύο, τρία, θα είναι τα διόδια που θα πληρώνουν οι Λαρισαίοι και στο πήγαινε και στο έλα και μάλιστα ακριβότερα. Αυτό είναι το νέο καθεστώς. Διόδια στο Μοσχοχώρι, διόδια στο Μακρυχώρι, διόδια στον Πυργετό. Τα πολλά λεφτά για την κατασκευή του δρόμου θα τα πληρώσουν οι κάτοικοι της Λάρισας και περισσότερα τα χωριά γύρω από την κοιλάδα των Τεμπών. Ας ελπίσουμε ότι οι πιέσεις των δημάρχων της περιοχής να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΝΩΝ
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Λαογραφικό Μουσείο – Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων, παρουσία πλήθος κόσμου, ο οποίος παρευρέθηκε και τίμησε τα εδέσματα των γυναικών. Συγχαρητήρια στις γυναίκες.

N_KALLIPEFKI_artoklasia

ΚΑΠΟΤΕ Σ’ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΙ ΕΓΩ

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μαρίας Τσεκούρα – Μπασλή που παρουσιάσθηκε στο Χατζηγιάννειο Λάρισας. Ένα βιβλίο γεμάτο με αναμνήσεις και παιδικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων, όπως τις έζησε η συγγραφέας του βιβλίου. Η Μαρία Τσεκούρα – Μπασλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γόννους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου την βραδιά της παρουσίασης δόθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην κ. Τσεκούρα.

N_KALLIPEFKI_sinedrio

 

ΔΡΟΜΟΣ ΡΟΔΙΑΣ – ΓΟΝΝΩΝ

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου από την Νομαρχία Λάρισας.

Η σύμβαση για την ανάθεση της σχετικής μελέτης, γίνεται μεταξύ της ΑΕΝΑΛ, της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Νομαρχίας, της Περιφέρειας Λάρισας και των Δήμων Αμπελώνα και των Γόννων. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2008 και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο Δ΄ Κ.Π.Σ. το οποίο αρχίζει το 2009.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Μ. Ε .Σ .Α. Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» ευχαριστεί το κατάστημα Αστερίου Μασούρα του Αποστόλου, το οποίο στον ετήσιο χορό μας προσέφερε τέσσερα δώρα αξίας 500 Ευρώ.

 

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τρία νέα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό μας, τα οποία θα βοηθήσουν και θα ξεκουράσουν τους ιδιοκτήτες μια και είναι σύγχρονα μηχανήματα. Ιδιοκτήτες των τρακτέρ είναι ο Τάσος Κούσιος, ο Φάνης Γκουντουβάς και ο Αστέριος Παπαστεργίου του Κων/νου.

ND_KALLIPEFKI_trakter

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ