ΝΕΑ

 

033_Ntamili

Ατυχής οι απόπειρες. Το γεωτρύπανο δυστυχώς δεν βρήκε νερό στη θέση «Νταμίλη» και στη διασταύρωση για Αγία Τριάδα, αν και έφτασε σε αρκετά μεγάλο βάθος. Η απόπειρες ήταν προσπάθειες του Δήμου μας, για νερό, που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό και πόσο πολύτιμο αγαθό είναι.

020_Vrisi

 

Στη μνήμη του Νικολάου Ντάσιου και στην είσοδο του νεκροταφείου οι συγγενείς του, έχτισαν αυτό το στολίδι, με την επιγραφή: «ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΑΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΞΕΧΑΣΤΕ, ΝΙΚΟ, 2007».

 

Αυξάνονται τα τέλη  ύδρευσης

Ακριβότερα θα πληρώνουμε το νερό που καταναλώνουμε ύστερα από απόφαση της Δημοτικής Αρχής, η οποία καθόρισε νέες τιμές  ύδρευσης οι οποίες θα ισχύουν από 1-1-2008.

Συγκεκριμένα  στην Καλλιπεύκη αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης, από  8 σε  15 Ευρώ το εξάμηνο

Η τιμή του νερού που καταναλώνουμε( σπίτια και καταστήματα) ανά κυβικό για κάθε δημοτικό Διαμέρισμα είναι:

Για Γόννους, Ελιά και Ιτέα
Από 0-70     κυβικά 15 Ευρώ, ως ελάχιστη κατανάλωση εξαμήνου
Από 71-240 κυβικά 0,25 Ευρώ το εξάμηνο
Από 471 κυβικά και πάνω 0,59 Ευρώ το εξάμηνο

Για Καλλιπεύκη
Από 0-150 κυβικά 15 Ευρώ ως ελάχιστη κατανάλωση εξαμήνου
Από 151-200 κυβικά 0,35 Ευρώ το εξάμηνο
Από 201 κυβικά και πάνω 0,59 το εξάμηνο

Η τιμή για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, για Κτηνοτροφικές μονάδες- φούρνους, αποστακτήρα είναι
Από 0-70 κυβικά       15 Ευρώ ως ελάχιστη κατανάλωση εξαμήνου
Από 71- 600 κυβικά  0,25 Ευρώ το εξάμηνο
601 και πάνω 0,41 Ευρώ το εξάμηνο
Επίσης αποφασίστηκε πρόστιμο 300 Ευρώ για κάθε παράνομη παροχή
Τα ωρολόγια θα λειτουργούν όλο τον χρόνο και η μετρήσεις θα γίνεται τον Απρίλιο και το Οκτώβριο. 

Κακοπληρωτές
Αρκετοί είναι οι δημότες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ( Καλλιπεύκη- Γόννοι – Ιτέα)  οι οποίοι δεν πληρώνουν το νερό που καταναλώνουν.Ας φροντίσουν οι δημότες οι οποίοι έχουν εκκρεμότητες με απλήρωτους λογαριασμούς τα τελευταία χρόνια να τους εξοφλήσουν. Η δημοτική αρχή οφείλει να εφαρμόσει τον κανονισμό ύδρευσης. Βεβαίωση του ποσού στο ταμείο και αν η εξόφληση δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα ας γίνει ακόμη και διακοπή νερού.
Είναι ντροπή να υπάρχουν δημότες οι οποίοι δεν πληρώνουν το νερό που καταναλώνουν, ενώ παράλληλα να αυξάνονται τα τέλη ύδρευσης.
Δίκτυο Ύδρευσης

Μέχρι την αντικατάσταση ολοκλήρου του δικτύου ύδρευσης, το χωριό μας θα συνεχίσει να πίνει νερό από το παλαιό, απαρχαιωμένο και κατασκευασμένο από σωλήνες αμιάντου δίκτυο.

Ας ελπίσουμε η δημοτική αρχή γρήγορα να εξασφαλίσει και άλλες πιστώσεις, ώστε να συνεχιστεί η αντικατάσταση του υπόλοιπου δικτύου.

Υπομονή λοιπόν.

 

Μανιτάρια

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στο χωριό μας και μαζεύουν μανιτάρια. Πολλά είδη μανιταριών τα οποία εμείς δεν τα τρώμε, για αυτούς αποτελούν καταπληκτικό φαγητό. Εμείς ας προσέχουμε και ας μαζεύουμε αυτά που γνωρίζουμε γιατί είναι πολύ επικίνδυνα.

Γεωτρήσεις
Δύο προσπάθειες ανεύρεσης νερού έκανε η δημοτική αρχή. Μια στο δρόμο προς τον Άγιο Παντελεήμονα και τη δεύτερη στη θέση                  « Νταμήλι» χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γεωτρήσεις έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια  σε διαφορετικά σημεία  χωρίς να βρεθεί νερό. Όπως φαίνεται στα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό  πρόβλημα με το νερό που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει το πόσο πολύτιμο αγαθό είναι. Ας συνεχίσουμε λοιπόν τις αναζητήσεις και σε άλλα σημεία Ίσως  φανούμε τυχεροί!

033_Ntamili

Καθαριότητα
Δυστυχώς σε κάθε φύλλο της εφημερίδας μας υπάρχουν σχόλια για την καθαριότητα του χωριού μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε ελπίζοντας ότι θα αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Τα σκουπίδια στους κάδους  απορριμμάτων, και η  περιποίηση της αυλής μας, του οικοπέδου μας, είναι απαραίτητη.
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του χωριού μας.

Χωρίς κρατικά κανάλια τηλεόρασης
Χωρίς τη δυνατότητα να βλέπουν τα κρατικά κανάλια της τηλεόρασης ΕΤ 1, ΝΕΤ, ΕΤ 3, έμειναν οι κάτοικοι του χωριού μας λίγο χρονικό διάστημα , αφού άγνωστοι παραβίασαν το σπιτάκι στη θέση «Καραμπελιά» και αφήρεσαν τους αναμεταδότες. Επίσης παραβίασαν και το διπλανό σπιτάκι όπου υπάρχουν οι αναμεταδότες των ιδιωτικών καναλιών χωρίς ευτυχώς να  τους αφαιρέσουν.

Διάρρηξη των παγκαριών
«Ποντικοί» τρύπωσαν για μια ακόμη φορά στα παγκάρια των εκκλησιών μας και αφήρεσαν  τα χρήματα. Ειδικά το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής είναι πλέον στόχος τους.Τι χρωστάνε όμως και οι επίτροποι, αφού μέχρι να το φτιάξουνε, σε λίγο καιρό το βρίσκουν πάλι χαλασμένο. Υπομονή. Μπορεί κάποτε να πιαστούν.

Χρώμα Χριστουγέννων

Άρωμα και χρώμα χριστουγεννιάτικο στο χωριό μας. Λαμπιόνια, γιρλάντες, φωτιζόμενα στολίδια, έκαναν την εμφάνισή τους, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,

Το σπίτι του παραμυθά

Απορρίφθηκε η πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ιδρυθεί στο χωριό μας το «Σπίτι του Παραμυθά» στο σχολείο. Ύστερα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίφθηκε η πρόταση, αφού ακόμη το σχολείο μας λειτουργεί κανονικά.

Ο εορτασμός της  28 Οκτωβρίου

Με άσχημο καιρό γιορτάσθηκε φέτος η εθνική μας επέτειος. Ο άσχημος καιρός δεν επέτρεψε να γίνει η γιορτή στην πλατεία και τα λιγοστά παιδάκια είπαν τα ποιήματά τους μέσα στην εκκλησία.

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Πολλά παράπονα υπήρξαν και φέτος σχετικά με την διαχείριση των καυσόξυλων. Τα ξύλα που κόπηκαν σε καμία περίπτωση δεν επαρκούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού μας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν ξύλα από τον Κίσαβο με μεγαλύτερο κοστολόγιο.

Δυστυχώς παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο. Αρκετοί πατριώτες δηλώνουν να πάρουν ξύλα και  στη συνέχεια τα παραχωρούν σε άλλους.

Αγαπητοί πατριώτες, είναι άσχημο να δηλώνετε να πάρετε ξύλα και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις αυλές άλλων ή στον Αμπελώνα ,στη Λάρισα και μάλιστα σε άτομα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξύλα είτε από την Λάρισα είτε να πάρουν από τον Κίσαβο. Με αυτόν τον τρόπο στερείται τα ξύλα αυτά από κάποιους συνταξιούχους.

Επιτέλους οι αρμόδιοι ας ελέγχουν  που καταλήγουν τα ξύλα. Δεν είναι δύσκολο.

Με σωστή διαχείριση πιστεύουμε ότι θα εξοικονομηθούν ξύλα και γι’ αυτούς τους ηλικιωμένους  οι οποίοι φεύγουν  από το χωριό για δύο – τρεις μήνες το χειμώνα και πάνε στα παιδιά τους. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ξύλα στο χωριό μας  χρειαζόμαστε σχεδόν όλο τον χρόνο. Ας παίρνουν και αυτοί 4-5 χωρικά

TO KΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΞΥΛΩΝ

Έτρεχε και δεν προλάβαινε ο Τριαντάφυλλος Μιχαντάς για να κόψει τα ξύλα για τον χειμώνα. Φέτος που δεν υπήρχε και άλλη κορδέλα  πραγματικά έτρεχε και δεν προλάβαινε! Συγχαρητήρια Τριαντάφυλλε.

 

ΧΑΛΙΚΙΑ

Χαλικοστρώθηκε ο δρόμος από το Δασαρχείο έως και την Μπαμπακόμη. Υπολείπεται η διάνοιξη ακόμη από την Αγία Παρασκευή έως την Μπαμπακόμη για να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός του χωριού μας.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Επεκτάθηκε το δίκτυο της ΔΕΗ από το σπίτι του Αστερίου Γκουγκουλιά έως το σπίτι του Σάββα του Τζορμπατζόγλου. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους εκείνης της περιοχής βρήκε τη λύση του.

 

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ολοκληρώθηκε το νέο  περίπτερο που θα φιλοξενήσει τον Γιάννη τον Καραγιάννη. Εκκρεμεί η μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ

Καλή σχετικά ήταν η φετινή χρονιά για τους παραγωγούς μας. Καλή τιμή για τα σιτηρά μετά από πολλά χρόνια, όχι όμως και η απόδοση ανά στρέμμα. Επίσης οι πατάτες πήγαν πολύ καλά. Καλή ήταν η στρεμματική παραγωγή, όσο και η τιμή της. Η περισσότερη παραγωγή διατέθηκε από το χωράφι στους εμπόρους.

002_kousios1

001_kousios

 

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δημητρίου Κ. Καραγιάννη

Άνοιξε και μας περιμένει

στην οδό Κύπρου 19  Λάρισα

Κιν 6976464405 FAX 2410287195

Το Δ/Σ του Συλλόγου του εύχεται καλές δουλειές.

 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Nεκταρίου. Παρακαλούνται όσοι από τους Καλλιπευκιώτες θέλουν να βοηθήσουν ώστε να τελειώσει αυτό το κόσμημα του χωριού μας ας το κάνουν.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007, στου Αμπελόκηπους της Θεσ/νικης εγκαινιάστηκε ένα νέο κατάστημα ηχητικών και ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτων. Το κατάστημα άνοιξε ο Αστέριος Μασούρας, γιος του Αποστόλη Μασούρα που διαμένουν οικογενειακώς στην Καλλιθέα Κατερίνης. Στα εγκαίνια του νέου καταστήματος παρευρέθηκαν φίλοι και συγγενείς .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου του εύχεται καλές δουλειές.

Για όσους ενδιαφέρονται για ηχητικά και ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτου, τους πληροφορούμε ότι το κατάστημα βρίσκεται στους Αμπελοκήπους της Θεσ/νικης, 28ης Οκτωβρίου 128.

Τηλ: 2310730430 – FAX: 2310730432

Kιν: 6979798219

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ