ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ

Στον αγαπημένο μας ξάδελφο, Νίκο Ντάσιο, που έμεινε και δραστηριοποιούταν για πολλά χρόνια στην Αμερική (Βοστώνη)

Κοιμάται από σήμερα στην αμερικανική γη ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ, το καύχημα της ορεινής Καλλιπεύκης το καμάρι όσων τον γνώρισαν.

Έφυγε για την χώρα των αγγέλων ο Νίκος μας, το φτωχόπαιδο, το λεβεντόπαιδο, που πάλεψε σκληρά μαζί με την άξια σύζυγό του Τούλα, στην πολιτισμική Αμερική και κατάφερε να ανεβεί ψηλά προς θαυμασμό όλων μας. Ο Νίκος με την αρχοντική ψυχή, το λεβέντικο ανάστημα, ο ευεργέτης πολλών ψυχών, έφυγε από την πρόσκαιρη εφήμερη ζωή αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη σύζυγό του Τούλα στα παιδιά του Θανάση και Χρήστο και σε όσους τον ζήσαμε από κοντά.

Ήταν ένας άξιος σύζυγος, ένας φιλότιμος πατέρας. Έντιμος, εργατικός, ευγενικός, χαμογελαστός και μεγαλόψυχος. Ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν απέστρεφε το πρόσωπό του σε κανέναν. Προχωρούσε στο μέλλον δίχως να λησμονεί το παρελθόν. Ανέβηκε στο ανηφορικό μονοπάτι των δυσκολιών και των αγώνων και στάθηκε όρθιος σε στιγμές δοκιμασίας αλλά και σεμνός και ταπεινός στις επιτυχίες του. Είχε καθαρή καρδιά και ευγενικά ιδανικά. Άφησε την πιο καλή κληρονομιά στην γυναίκα του και τα παιδιά του. Και αυτή η κληρονομιά είναι η καλή του φήμη, το καλό όνομα.

Αυτόν ζήλεψε ο χάρος, πάλεψε στα μαρμαρένια αλώνια και νικήθηκε. Ας τον κατεδευοδώσουμε στο αιώνιο ταξίδι του και ας μην ξεχνά να επισκέπτεται στα νυχτερινά όνειρα την σύζυγό του Τούλα για να ανακουφίζει τον πόνο της από τον άδικο θάνατό του.

Και να ’σαι σίγουρος, ότι τα παιδιά σου προχωρούν στην ζωή με αγάπη και κατανόηση, με θάρρος και αξιοπρέπεια, με ελεύθερες και θεάρεστες πράξεις όπως τους δίδαξες.

dasios

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αμερικάνικης γης που αναπαύεσαι.

Καλό ταξίδι, Νίκο

Η εξαδέλφη σου

Αικατερίνη Παπαναστασίου – Παπαϊωάννου

Δασκάλα

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ