ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 

Από τις 20 μέχρι τις 28 Ιουλίου έζησαν στο κατασκηνωτικό κέντρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στην Καλλιπεύκη 36 οδηγοί και 14 στελέχη, μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών από την Ανάκασα, την Εκάλη, το Κιλκίς, τον Καρέα, τα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα.
Η κατασκήνωση με κεντρική ιδέα «Τα καραβάνια των πολιτισμών» είχε σαν στόχο να ζήσουν τα παιδιά κοντά στη φύση και παράλληλα να γνωρίσουν στοιχεία από τον πολιτισμό κάποιων από τα 202 κράτη που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Έτσι μάθαμε να στήνουμε σκηνές, να κάνουμε κατασκευές, να ανάβουμε φωτιά και να ψήνουμε το φαγητό μας και να «επιβιώνουμε» στη φύση. Μάθαμε όμως μεξικάνικα και ινδιάνικα έθιμα. Να λέμε καλημέρα στα ρώσικα. Φτιάξαμε κρουστά όργανα από την Ινδία και χαρταετούς από την Κίνα. Φυσικά δεν ήταν δυνατό να ξεχάσουμε την Ελλάδα και την Καλλιπεύκη. Τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος μας δίδαξαν χορούς και οι κάτοικοι μας μίλησαν για τα έθιμα και τα τραγούδια. Είδαμε να ψήνουν ψωμί στο φούρνο και να απλώνουν τον τραχανά.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και με την άδειά σας βάψαμε τις κούνιες και τα άλλα όργανα στην παιδική χαρά στη Νταμίλη
Παράλληλα επισκεφθήκαμε και τον αρχαιολογικό χώρο στο Δίο Πιερίας.
Ήταν για μας μια αξέχαστη εμπειρία. Ευχαριστούμε την Καλλιπεύκη για τη φιλοξενία και ελπίζουμε να ανταμώσουμε ξανά.

Νατάσα Σταματοπούλου (αρχηγός)

odigoi1 odigoi2

Από την κατασκήνωση, από το βάψιμο στην παιδική χαρά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ