Οικονομική κατάσταση – πως φτάσαμε ως εδώ…

 

Η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, δεν βρέθηκε ξαφνικά σ’ αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση. Η «κατηφόρα» άρχισε πριν από πολύ καιρό και η ευθύνη είναι πολλών (της εξουσίας) αλλά και δική μας!

Για το θέμα, όμως, δεν είμαι ο αρμοδιότερος να μιλήσω, για αυτό και παραθέτω τις απόψεις του δημοσιογράφου Παπαδόπουλου – Τετράδη της Ελευθεροτυπίας καθώς και «την πορεία προς το χρέος» που είναι στοιχεία από μελέτη του 1997 του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και θεωρείται η εγκυρότερη μελέτη περί των οικονομικών της πατρίδας μας. Πατριώτισσες και πατριώτες, ρίξτε μια ματιά… 

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ – Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 2-5-2010

 

Όταν ο Κ. Καραμανλής προκήρυσσε εκλογές με το αιτιολογικό ότι χρειάζεται λαϊκή εντολή για να παγώσει τους μισθούς του Δημοσίου και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με 151 βουλευτές, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι κατάσταση βρισκόταν η ελληνική οικονομία.

 

Όταν ο Γ. Παπανδρέου υποσχόταν προεκλογικά ότι θα δώσει αυξήσεις και ότι θα ξαναδώσει στη χώρα τη χαμένη της διεθνή ισχύ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι κατάσταση θα έφερνε την ελληνική εναπομείνασα κυριαρχία.

 

Και οι δύο παράγοντες της πολιτικής, όπως και οι πολιτικοί τους συνεργάτες, που σήμερα μερικοί συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ήξεραν πριν από το περασμένο καλοκαίρι τι συνέβαινε με την οικονομία, ενημερωμένοι από τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος και αντέδρασαν με την εγκληματική επιπολαιότητα, που έχουν γαλουχηθεί οι ίδιοι και που γαλουχούν και τις γενιές των Ελλήνων τα τελευταία 40 χρόνια.

 

Ο μεν ένας δραπέτευσε για να μην αναλάβει το βάρος και το κόστος της εγκληματικής του διακυβέρνησης, ο δε άλλος ανέλαβε τη διακυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πιο ακραία δεξιά οικονομική πολιτική και την πιο αναξιοπρεπή για χώρα εξωτερική πολιτική, διατηρώντας το δι­καίωμα να πωλείται ως φιλεργατικός και πατριώτης σοσιαλιστής, μόνο και μόνο για να έχει τον τίτλο του πρωθυπουργού.

 

Αυτή είναι η ωμή πολιτική πραγματικότητα, μέσα στην οποία κινήθηκαν τα δύο κόμματα εξουσίας, που ο ελληνικός λαός αρέσκεται να ψηφίζει με ποσοστά, που κυμαίνονται από το 75% έως το 85%, αναλόγως συνθηκών.

015_ΧΡΕΟΣ

 

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ