«ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ» Νέα έκδοση του Συλλόγου μας

Πρόσκληση – πρόκληση

Φίλες και Φίλοι, αναγνώστριες και αναγνώστες πατριώτισσες και πατριώτες,

βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας ιστορικό και λαογραφικό έργο που αφορά την Καλλιπεύκη.
Πολύ σύντομα ο Σύλλογός θα εκδώσει το ιστορικό και λαογραφικό υλικό του πρώην προέδρου του Συλλόγου μας, Κατσιούλα Ζήση.
Είναι κάτι που έλειπε. Είναι μια δουλειά είκοσι ετών περίπου την οποία οφείλουμε με κάθε τρόπο να υποστηρίξουμε.
Το υπό έκδοση βιβλίο θα φέρει το γενικό τίτλο «Οι ρίζες μας» και μέσα εκεί θα μπορέσει ο κάθε Καλλιπευκιώτης να ανακαλύψει τη γενιά του. Πέρα από την ιστορία, θα γνωρίσει τις γιορτές, τα πανηγύρια, τριακόσια περίπου δημοτικά τραγούδια, όλα τα ήθη και τα έθιμα του γάμου, του θανάτου κλπ και θέματα σχετικά με το παιδί καθώς και παραδοσιακά παιγνίδια. Θα γνωρίσει την ιστορία κτιρίων, κοινωφελών έργων και ευεργετών, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες καθώς και τη μετανάστευση, τα μεταλλεία, τη λαϊκή πρακτική ιατρική και πολλά άλλα…

Φίλοι αναγνώστες, επειδή το προς έκδοση υλικό βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο, σας παρακαλούμε, αν έχετε στοιχεία ιστορικά και θέλετε να δημοσιευτούν και να καταγραφούν, τότε, να μας τα στείλετε το συντομότερο δυνατό. Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρουν φωτογραφίες του προηγούμενου αιώνα (προσώπων) και όχι μόνο, που έπαιξαν κάποιο ρόλο στην περιοχή. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της έκδοσης Κατσιούλα Ζήση στα τηλέφωνα 2310 702265 και 2310 701303 και με τα μέλη του Συλλόγου.

Σας ευχαριστούμε.

Ψάξτε τα αρχεία σας όλοι και οι της Καλλιπεύκης, οι της Ελλάδας και οι του εξωτερικού. Για το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε στοιχείο είναι απαραίτητο. Όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε κάτι καλύτερο.

Το Δ.Σ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ