ΟΙ 11 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ BILL GATES

Η στήλη αυτή τη φορά, είναι μια συλλογή από λόγια άλλων, που είναι τόσο μα τόσο επίκαιρα, ακόμα και οι 11 κανόνες του BILL GATES! Διαβάστε τα…

005_Η-ΙΔΑΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

Β. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα πραγματοποιηθεί μόνο με τη λε­πτότητα της ανάλυσης, τη ρωμαλεό­τητα της σκέψης, την ακρίβεια της λογικής και την ευαισθησία του κα­θενός στη συνυπευθυνότητα για ό,τι γίνει ή δε γίνει σ’ αυτόν τον τόπο. Σε τελική ανάλυση η ευθύνη για ό,τι κα­λό ή κακό γίνει είναι δική μου!.

Γ. «Η πληροφορία υπάρχει στον βαθμό που είναι κατανοητή από τον αποδέκτη της».

Δ. Οι 11 κανόνες του BILL GATES

Μετά τις 10 εντολές…οι 11 κανόνες του Bill Gates:
Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη – συνήθισέ το!
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.
Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.
Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία την έλεγαν «ευκαιρία».
Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι’ αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.
Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.
Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.
Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.
Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.
Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.

Σημείωση: Ο BILL GATES, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, είναι ο ιδρυτής της MICROSOFT

 

ΠΙΣΩ