Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Αν περιορίζαμε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε ένα χωριό εκατό κατοίκων, αλλά διατηρούσαμε τις αναλογίες όλων των λαών τότε αυτό το χωριό θα αποτελούνταν από:
21 Ευρωπαίους, 57 Ασιάτες, 14 Αμερικανούς, 8 Αφρικανούς.
Από αυτούς 52 θα ήταν Γυναίκες και 48 άνδρες. Οι 70 θα ήταν μη Λευκοί και οι 30 Λευκοί. Οι 70 μη Χριστιανοί και οι 30 Χριστιανοί. Οι 89 Ετεροφυλόφιλοι και οι 11 Ομοφυλόφιλοι.
6 από τους 100 θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου. Και οι έξι θα προέρχονταν από την Αμερική.
80 θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας.
70 θα ήταν αναλφάβητοι, 50 θα ήταν υποσιτισμένοι, 1 θα πέθαινε, 2 θα γεννιόνταν, 1 θα είχε κομπιούτερ, 1 (μόνο ένας) θα είχε πτυχίο Πανεπιστημίου.
Αν κάποιος παρατηρήσει τον κόσμο από αυτή την πλευρά, τότε γίνεται φανερό στον καθένα ότι η ανάγκη για συναδέλφωση, κατανόηση, αποδοχή και μόρφωση είναι πολύ μεγάλη.

Σκεφτείτε τα ακόλουθα:
Αν σήμερα το πρωί ξυπνήσατε υγιείς και όχι άρρωστοι τότε είστε πιο τυχεροί από ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι δεν πρόκειται να ζουν την επόμενη βδομάδα.
Αν δεν ζήσατε ποτέ ένα πόλεμο, ούτε νοιώσατε την μοναξιά της αιχμαλωσίας, την αγωνία του τραυματισμού και την πείνα τότε είστε πιο τυχεροί από 500 εκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
Αν μπορείτε να πηγαίνετε στην εκκλησία χωρίς τον φόβο ότι θα σας απειλήσουν, θα σας συλλάβουν ή θα σας σκοτώσουν, τότε είστε πιο τυχεροί από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
Αν έχετε φαγητό μέσα στο ψυγείο σας, αν είστε ντυμένοι, αν έχετε μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας και ένα κρεβάτι, τότε είστε πλουσιότεροι από το 75% των κατοίκων αυτού του κόσμου.
Αν έχετε λογαριασμό στην τράπεζα, λίγα λεφτά στο πορτοφόλι και λίγα ψιλά σε ένα κουμπαρά, τότε ανήκετε στο 8% των εύπορων ανθρώπων αυτού του κόσμου.
Αν διαβάζετε αυτή την είδηση είστε διπλά ευλογημένος γιατί:
Κάποιος σας έχει σκεφτεί και δεν ανήκετε στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν ξέρουν να διαβάζουν.

Κάποιος είπε κάποτε:
Να δουλεύεις σαν να μην σου χρειάζονταν χρήματα.
Να αγαπάς σαν να μην σε έχουν πληγώσει ποτέ.
Να χορεύεις σαν να μην σε παρακολουθούσε κανείς.
Να τραγουδάς σαν να μην σε άκουγε κανείς.
Να ζεις σαν να ήταν ο παράδεισος πάνω στη γη.
Δώστε αυτή την είδηση σε όσους ονομάζετε φίλους γιατί …
Αν δεν την δώσετε δεν θα γίνει τίποτα!
Αν την δώσετε θα κερδίσετε ένα χαμόγελο από κάποιον!
Π.Π.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ