«ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ»

Αυτά τα λόγια επαναλαμβάνει σε κάθε εκδήλωση, δραστηριότητα και ευκαιρία, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και έχει απόλυτο δίκιο, όχι γιατί χρειάζεται έτσι κι αλλιώς περισσότερη στήριξη και αγάπη ο Σύλλογος μας, αλλά γιατί αλλάζουν και οι καιροί, αλλάζουν οι απαιτήσεις αλλάζουν, οι τρόποι διοίκησης, αλλάζει και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Με τις συνενώσεις των κοινοτήτων και τους μεγάλους Δήμους, ο Σύλλογος θα έχει πολλά περισσότερα να κάνει πολλά περισσότερα να προσφέρει.
Τα χωριά μας έπαψαν από το 1998 να έχουν Κοινοτικό Συμβούλιο και -είναι μεγάλη η πιθανότητα- να πάψουν σύντομα να έχουν και Τοπικό.
Τα τοπικά συμβούλια ή θα αυτοκαταργηθούν η θα τα καταργήσει ένας καινούριος νόμος περί τοπικής αυτοδιοίκησης. Χωρίς να ερευνήσουμε αυτή τη στιγμή ποιες είναι και ποιες θα είναι στο μέλλον οι δυνατότητές στους. Είναι σε όλους γνωστό πως οι Δήμοι για να αποκτήσουν αυτονομία και υποδομή πρέπει να μεγαλώσουν κι άλλο. Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Οργανισμοί, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Υποδομή δεν μπορούν να έχουν οι μικροί Δήμοι ούτε μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγάλους ή να προσφέρουν στους δημότες τους όσα και εκείνοι.
Στα ορεινά χωριά, αν και έχουμε αύξηση των επισκεπτών σ’ αυτά, παρατηρούμε ότι φθίνουν πληθυσμιακά με συνέπεια να φθίνουν και οικονομικά και πολιτιστικά και κοινωνικά.
Στην τετραετία που διανύουμε το χωριό μας εκπροσωπείται στο Δήμο από πενταμελές Τοπικό Συμβούλιο. Στην τετραετία που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, θα εκπροσωπείται από τριμελές. Στην επόμενη τετραετία;
Ανεξάρτητα, όμως, από τα τοπικά συμβούλια, την εκπροσώπησή μας σο Δήμο και τις προθέσεις της κάθε κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, στο χωριό μας υπάρχει ο «ΜΕΣΑΚ Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ». Έχει 25 χρόνια παρελθόν και τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Έχει και μέλλον. Κι αν παραλληλίσουμε τη ζωή του με την ανθρώπινη, τώρα μόλις ανδρώθηκε. Άρα το μέλλον του είναι μακρύ και στο δικό μας χέρι είναι να είναι και λαμπρό.
Με το Σύλλογό μας, πάμε καλά. Μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Ισχυρός και δυναμικός Σύλλογος σημαίνει δυνατότητα επιρροής, σημαίνει δυνατότητα παρέμβασης, σημαίνει οι Καλλιπευκιώτες συμμετέχουν στο μέλλον. Και η συμμετοχή στο μέλλον προϋποθέτει τη συμμετοχή μας στα του Συλλόγου μας. Όλοι μαζί λοιπόν μπορούμε «λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», που λέει και βραβευμένος με ΝΟΜΠΕΛ ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ