ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΛΟΓΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ (06-07-2012)

 

Μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των φίλων των Αλόγων Νομού Λάρισας στο χωριό μας.

Η συνάντηση που διοργανώνεται για δεύτερη φορά είχε απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή από τον Νομό, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα και πλέον καθιερώθηκε σαν θεσμός που κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Την όλη εκδήλωση, οργάνωσαν από κοινού οι Φίλοι Αλόγου Αργυροπουλίου, ο Ιππικός Σύλλογος Τυρνάβου, ο Ιππικός Σύλλογος Γόννων και ο Ιππικός Σύλλογος Μακρυχωρίου.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 120 άλογα και την τιμητική του είχε το μικρόσωμο θεσσαλικό άλογο, γνωστό και ως «αραβάνι».

Οι κάτοικοι του χωριού μας και οι συμμετέχοντες είχαν μια ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με διαδρομές 15-20 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, με αγωνίσματα, αλλά και επιδείξεις δεξιοτήτων, ενώ η κορύφωση που σηματοδότησε και το τέλος της συνάντησης -με ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά -ήταν το βράδυ της Κυριακής με μεγάλο γλέντι στην Πατωμένη.

Θα θέλαμε ωστόσο να επιστήσουμε την προσοχή στους διοργανωτές, διότι μετά το πέρας της εκδήλωσης δεν φρόντισαν να καθαρίσουν το μέρος από τις διάφορες ακαθαρσίες των ζώων και τα σκουπίδια, τα οποία ήταν πάρα πολλά, όπως και τα παράπονα των κατοίκων για την έντονη δυσοσμία. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μεριμνήσουν από πριν οι διοργανωτές για το θέμα αυτό, για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή και να στεφθεί με επιτυχία..

aloga1

ΠΙΣΩ