Φεστιβάλ Αφήγησης του Κάτω Ολύμπου 

Πρωτοποριακή, αξιόλογη και σημαντική είναι μια από τις εκδηλώσεις, που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου» που είναι συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συλλόγου μας. Είναι μια πρόταση – πρωτοβουλία της πατριώτισσάς μας, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου, τη γνωστή σε όλους μας πλέον, Τασούλας Τσιλιμένη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, την ευχαριστεί θερμά και τη συγχαίρει για την πρωτοβουλία. Ευχαριστεί και συγχαίρει επίσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που αποδέχτηκε την πρόταση και εμπιστεύεται το Σύλλογό μας. Θα πράξουμε τα μέγιστα και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλε.
Διαβάστε τα παρακάτω:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Π.Ε.

ΠΡΟΣ

Το Δ.Σ.
του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η   ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Αγαπητοί φίλοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ.
Σας στέλνουμε μια πρώτη ανακοίνωση με το σκεπτικό της εκδήλωσης, καθώς επίσης και ένα σχέδιο προγράμματος το οποίο επιδέχεται διαφοροποιήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», διοργανώνουν Φεστιβάλ Αφήγησης του Κάτω Ολύμπου. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με την πανάρχαια τέχνη της αφήγησης, η επικοινωνία και η ψυχαγωγία μέσω αυτής. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει ως αφηγητής ή ως ακροατής- θεατής. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί   στην Καλλιπεύκη της Λάρισας, χωριό του Κάτω Ολύμπου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μ. Στη δασική περιοχή «Πατωμένη», παλαιοί παραμυθάδες θα ξετυλίξουν το κουβάρι του «Μια φορά κι έναν καιρό…» για να το παραδώσουν στους νεοαφηγητές ( σύγχρονους παραμυθάδες) και αυτοί με τη σειρά τους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αφηγηθεί με το δικό του τρόπο.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων που ενδιαφέρονται για την τέχνη και τεχνική της αφήγησης, σε αφηγητές που επιθυμούν να μαγέψουν με την τεχνική τους και σε οποιονδήποτε πολίτη (κάθε ηλικίας) που θέλει να ζήσει και να απολαύσει την αφήγηση παραμυθιών.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά συγκροτήματα.

 

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τσιλιμένη Τασούλα
Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θετική βεβαίως ήταν η θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στην παραπάνω πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δια «χειρός» της Τασούλας Τσιλιμένη. Έγινε μάλιστα και η πρώτη συνάντηση και τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας και της επιτυχίας της παραπάνω εκδήλωσης. Περισσότερα θα αναφέρουμε στο επόμενο φύλλο. Προς το παρόν αναφέρουμε μόνο το χρόνο διεξαγωγής, που θα είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης των λαϊκών αφηγητών. Είναι αυτονόητο ότι για την επιτυχία της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα ζητήσουμε τη συνδρομή και τη συμπαράσταση του Δήμου μας (στην οποία θεωρούμε δεδομένη), για τον οποίο πιστεύουμε πως είναι εξίσου σημαντική και αποτελεί τιμή και για τον ίδιο, καθώς και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ