Φεστιβάλ Αφήγησης του Κάτω Ολύμπου 

Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου» που είναι συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συλλόγου μας. Είναι μια πρόταση – πρωτοβουλία της πατριώτισσάς μας, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου, τη γνωστή σε όλους μας πλέον, Τασούλας Τσιλιμένη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, την ευχαριστεί θερμά και τη συγχαίρει για την πρωτοβουλία. Ευχαριστεί και συγχαίρει επίσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που αποδέχτηκε την πρόταση και εμπιστεύεται το Σύλλογό μας. Θα πράξουμε τα μέγιστα και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλε.

anemi

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν πανεπιστημιακοί από ανώτατα ιδρύματα οι:
Μιχάλης Μερακλής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ευάγγελος Αυδίκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τασούλα Τσιλιμένη, Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Λαϊκοί αφηγητές της περιοχής οι:
Παρασκευή Χρυσού (Ραψάνη), Κωνσταντίνος Παπαδόντας και Τάσος Πατούλιας (Καλλιπεύκη).
Νεοαφηγητές οι:
Δημήτρης Αβούρης, Σάσα Βούλγαρη και Φίλια Δενδρινού
Η φοιτήτρια, Ιωάννα Αντωνιάδου,  μαθητές των  Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου και μαθητές του σχολείου μας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας καθώς και σε κάθε έναν (μικρό ή μεγάλο) ο οποίος επιθυμεί να ζήσει τη μαγική ατμόσφαιρα της αφήγησης.
Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των πανεπιστημιακών και το απόγευμα στη δασική περιοχή «Πατωμένη» θα ξετυλιχτεί το κουβάρι του «Μια φορά κι έναν καιρό…»
Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων, που αφηγείται με τον δικό του τρόπο.
Επίσης θα πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική με μουσικούς τους: Σταύρο Θεοχαρόπουλο, Κλαρίνο, Μανόλη Σοφιανίδη, Λαγούτο, Κώστα Μπατσαρά, Τουμπελέκι. Τραγουδά η Ελένη Αναγνώστου και απαγγέλλει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Αρωγός της προσπάθειας ο Δήμος Γόννων.
…Για να ζουν όλοι «καλά κι εμείς καλύτερα».

Το Φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για όλους.

Πληροφορίες: στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και στο Δήμο Γόννων (τηλ. 2495031233) και στα τηλέφωνα: 2410554111, 2410660886, 6972558804, 331020867, 2331067780, 6976259669 και στο site www.kallipefki.site.gr

ΠΙΣΩ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ