1ο Φεστιβάλ αγριολούλουδων – Διαγωνισμός φωτογραφίας-Γιορτή μητέρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι αφιερωμένη στο πιο σημαντικό πρόσωπο ανά τον κόσμο… στο πρόσωπο που φέρνει τον άνθρωπο στη ζωή…στη Μητέρα…

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη γιορτή και με πρωτοβουλία του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 11 πμ, πλήθος κόσμου, κυρίως μανούλες και μικρά παιδιά, για να τιμήσουν τη μητέρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», Παναγιώτη Παπαϊωάννου και συνεχίστηκε με τη γραμματέα του Συλλόγου, Ματίνα Μιχαντά, η οποία σε μια περιεκτική αναφορά σχετική με την ημέρα, παρουσίασε τη γιορτή της  μητέρας από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Συνέχισαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης, που συμμετείχαν στη γιορτή με απαγγελία ποιημάτων αφιερωμένα στη «Μάνα» κι ένα τραγούδι.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, ήταν εκείνη που τα μικρά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, προσέφεραν το καθένα στη μανούλα του, το «Δίπλωμα τιμής». Ένα αναμνηστικό «δίπλωμα», σε μορφή κυλίνδρου, που είχαν ετοιμάσει πριν με τη δασκάλα τους, για το οποίο δεν είχαν ενημερώσει κανέναν κι ήταν μεγάλη έκπληξη! Εξαφανίστηκαν για δευτερόλεπτα κι εμφανίστηκαν κρατώντας το στο χέρι τους, κατευθυνόμενα προς τη μητέρα τους.

Η συγκίνηση κλιμακώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων αφιερωμένα στη μάνα από τον μαθητή Γυμνασίου Κρίστι Ζυλάλι και τον πρόεδρο του Συλλόγου και κορυφώθηκε με την ακρόαση του τραγουδιού – ύμνου «Μάνα μου μάνα» του Νίκου Γκάτσου με τις φωνές των Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή.

Η εκδήλωση, έκλεισε με την ξενάγηση των παρευρισκομένων στην έκθεση φωτογραφίας αγριολούλουδων – που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα στη θέση «Ροζός» κι είχε ως κέντρο τα «Λουλούδια του Μάη» (άγριοι νάρκισσοι), που στην Καλλιπεύκη, ανθίζουν αυτή την εποχή σε ολόκληρα λιβάδια –  την απονομή αναμνηστικών σε όσους συμμετείχαν, ως φωτογράφοι και τη διανομή των φωτογραφιών της έκθεσης στις παραβρισκόμενες μητέρες.

Φωτογραφίες των συμμετεχόντων :