ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ

 

Ο Δημήτριος Τσιλιμένης είναι γιος του Νίκου Τσιλιμένη και της Βασιλικής.  Ο Δημήτρης Τσιλιμένης ή Μήτσιος έχει άλλα πέντε αδέλφια: την Αθηνά, το Χρήστο, την Καλλιόπη, τη Σταματή και το Γιάννη.

Ο Μήτσιος, άλλαξε πολλά επαγγέλματα μέχρι να αγοράσει το Ταξί από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είχε χειροκίνητη πρέσα με την οποία έδινε μπάλες, ασχολήθηκε με την μουσική παίζοντας κιθάρα στα πανηγύρια και στους γάμους. Το 1961 φεύγει στην Γερμανία αφού έπεσε και αυτός «θύμα» της μετανάστευσης και έμεινε μέχρι το 1966.

Επιστρέφοντας από την Γερμανία αγόρασε τρακτέρ (το μπλέ  Ζετορ) που εμείς οι μεγαλύτεροι το θυμόμαστε. Είχε αγοράσει φορητό κινηματογράφο και γύριζε στα χωριά (Καριά, Τέμπη, Ιτιά) και διασκέδαζε τους κατοίκους. Ποιος δεν θυμάται τις ταινίες που παιζόταν στην πλατεία, ποιος δεν θυμάται τα πάθη του Χριστού και το κλάμα που έπεφτε. Ακόμη για μικρό χρονικό διάστημα ήταν και οδηγός στο λεωφορείο της γραμμής

Αργότερα, αγόρασε φορτηγό μαζί με τον Κώστα Πανάρα από τους Γόννους, όπως και φορτωτή με κομπρεσέρ, όπου δούλευε στην ΔΕΗ. Το 1970 πουλάει τον φορτωτή και το φορτηγό και πιάνει δουλειά σαν οδηγός στους Μύλους Χατζηαντωνίου έως το 1890. Το 1982 αγόρασε το Ταξί και μέχρι το 2002 ήταν ο ταξιτζής μας.

Ακόμη, ήταν από τους πρώτους που είχαν φωτογραφική μηχανή και χάρη σ’ αυτόν και μερικούς άλλους πατριώτες μας, υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες να μας θυμίζουν εκείνες τις παλιές εποχές, αν πράγματι είναι τόσο παλιές, να μας γεμίζουν αναμνήσεις, αλλά και να μας θυμίζουν αγαπημένα μας πρόσωπα.

040_tsil11

036_tsil7

  1. Ζ. Ντάσιος, Δ. Τσιλιμένης, Π. Τσιούγκος, 1958-Απόκριες  2. Δ. Τσιλιμένης, Δ. Δρογκόγιας, Ι. Μπούργκας, Γ. Παπαδημητρίου (Γιαννούλης)

 

035_tsil6

030_tsil1

  1. Βασιλική Τσιλιμένη 2. Δ. Τσιλιμένης, Α. Γκαραφλής (του Εμ), Δ. Καραδούκας

033_tsil4

032_tsil3

  1. Δ. Ρημαγμός, Παγ. Ρημαγμού, Παρ. Γκαβούτσικου, Παρ. Καστόρη, δεν αναγνωρίζεται, Κατ. Αντωνίου, Αθ. Καστόρη, Κατ. Παπαδημητρίου (Γιαννούλα), Ι. Λεπτοκαρίτης
  2. Οικογένεια Ν. Τσιλιμένη (Βασίλω, Νίκος, Ελένη, Αθηνά, Δημ΄’ητριος, Χρίστος, Γιάννης)

037_tsil8

041_tsil11

  1. Ο «Καρνάβαλος» του Στέφανου Γκουγκουλιά 2. Δ. Τσιλιμένης, Θ. Γεροστέριος (Καλαμπούκας)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ