Φωτογραφικό Αρχείο 

Στο φύλλο που κρατάτε, αγαπητοί αναγνώστες, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε φωτογραφίες από το αρχείο του Ζαφείρη Μανολούλη, που ζει στην Αμερική και του Χρήστου Τσιλιμένη. Μας τις έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι, που βρέθηκαν και οι δυο με άδεια στην Καλλιπεύκη. Τους ευχαριστούμε και παρακαλούμε και άλλους αναγνώστες να κάνουν το ίδιο. Οι φωτογραφίες όχι μόνο θυμίζουν αλλά και διδάσκουν (αρκετές φορές).

f1 f2 f3

  1. Ο Ζαφείρης Μανολούλης, νεαρός φουστανελάς στην Καλλιπεύκη πριν το 1975
  2. Ο Ζαφείρης Μανολούλης, στην παιδούπολη Λάρισας στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου. Αριστερά του ο Γεώργιος καλούσης και δεξιά του ο Λαγκούρας Δ. από το Δοξαρά Λάρισας
  3. Ο Ζαφείρης Μανολούλης και ο Δημήτριος Τσιλιμένης, πριν πάρουν την προίκα στο γάμο του Γιώργου Μανολούλη. (1962) Πίσω το χωράφι το «αντωνάτικο’.

f4 f5 f6

  1. Η φωτογραφία είναι από το 1961. Εδώ μια ομάδα παιδιών έπαιζε ποδόσφαιρο στα αλώνια. Διακρίνονται: Δ. Γκάρας, Θ.Κυλινδρής, Ζ. Μανολούλης, Ν. Ντόκος (χωροφύλακας), Γ. Καλούσης, Κ. Σαμαρίνας (δάσκαλος), Ν. Κατζιρούλης (δάσκαλος), Β. Σιώκος (Μπένιας) και Ι. Πατούλιας. Καθιστοί: Ζ. Γκούμας, Θ. Μητσιόπουλος, Ν. Γκρίζιας, Γ. Γκακγκανάτσιος και δυο ακόμα που δεν αναγνωρίστηκαν.
  1.       Ο Ζαφείρης Μανολούλης, ο Γιάννης Γκουθώνας και Τουλιόπουλος Αστέριος. !963 καλλιθέα κατερίνης.
  2.       Χρήστος Τσιλιμένης 1959, με κοντό παντελόνι μέσα στα χιόνια. Έτσι ήταν τα πράγματα τότε.

f7 f8 f9

  1. Χρήστος Τσιλιμένης και Κώστας Σαλαμπάσης, με τις σάκες τους και το κύπελο στο χέρι για το πρωινό γάλα (1963-1964)
  2. Χρήστος Τσιλιμένης και Γιάννης Μαντάς, στην Αγία Τριάδα το 1965
  3. Χρήστος και Δημήτριος Τσιλιμένης μαζί με τον Γιώργο Κατσιούλα (69-70)

f10

  1. Παπαϊωάννου Απόστολος, Τσιάτσιος Αστέριος, Χρήστος Τσιλιμένης και Δημήτριος Γκουγκουλιάς στη γιορτή του Αη-Θανάση (1972)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ