ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΚ

 

Απογοήτευση, πίκρες, προβληματισμοί.

Γενική Συνέλευση 24 Αυγούστου στο γραφείο του Συλλόγου. Δέκα άτομα όλα κι όλα, τα έξι εκπαιδευτικοί. Δέκα άνθρωποι, όταν στην πλατεία υπάρχει το αδιαχώρητο. Δέκα άτομα, όταν πριν λίγες μέρες στο καλοκαιρινό μας αντάμωμα υπήρχαν πάνω από 1220 άτομα.

Κρίμα;

Αγαπητοί πατριώτες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, θέλουμε από εσάς να διαβάσετε με προσοχή τα παρακάτω. Όπως δημοσιεύθηκε στα δύο προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας μας και ανακοινώθηκε στο καλοκαιρινό μας αντάμωμα, στις 24 Αυγούστου ημέρα Κυριακή, θα διεξαγόταν στο γραφείο του Συλλόγου η Γενική Συνέλευση των μελών του ΜΕΣΑΚ  «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», προκειμένου να γίνει ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. αλλά και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν μόνο δέκα άνθρωποι, με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι εκλογές και να παραιτηθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά λοιπόν την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. έγινε συζήτηση μεταξύ των παρόντων και του Δ.Σ. για το τι πρέπει να γίνει και να παρθεί η ανάλογη απόφαση. Επικράτησαν δύο απόψεις. Η μία να διαλυθεί ο Σύλλογος και η άλλη να ανασταλούν οι δραστηριότητες του Συλλόγου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, να διεξαχθούν και πάλι εκλογές και ίσως βρεθεί λύση στο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεδριάσει και να αποφασίσει τι μέλει γενέσθαι.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις περσινές εκλογές, ενώ υπήρξε απαρτία δεν υπήρξαν υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα το παρόν Δ.Σ. να καθίσει εθελοντικά για μια ακόμη χρονιά.

Το ίδιο φαινόμενο και πάλι. Αδιαφορία; Γιατί άραγε;

Αγαπητοί πατριώτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτή είναι η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Σύλλογο του χωριού μας. Φίλες και φίλοι θα πρέπει να μάθουμε να συμμετέχουμε στα θεσμοθετημένα όργανα που δεν είναι άλλα από την Γενική Συνέλευση, τις εκλογικές διαδικασίες και να μην συμμετέχουμε  μόνο ως κριτές, ακροατές και θεατές των εκδηλώσεων.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα και το οικοδόμημα που χτίσαμε όλοι μαζί και το ζηλεύανε όλοι, αρχίζει να διαλύεται από την αδιαφορία τη δική μας.

Καλλιπευκιώτισσες και Καλλιπευκιώτες το παρόν Δ.Σ. με μικρές αλλαγές κατά διαστήματα είχε την ευθύνη του Συλλόγου μας έντεκα ολόκληρα χρόνια. Κάπου ήρθε η κούραση, αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις όλων μας, ίσως να στέρεψαν και οι ιδέες, ή να μας κούρασαν τα σχόλια πίσω από την πλάτη μας.

Στα έντεκα αυτά χρόνια με μεγάλες προσπάθειες κατορθώσαμε να διοργανώσουμε την εκπληκτική διημερίδα για την Ιστορία της Καλλιπεύκης, να διοργανώσουμε τρία Φεστιβάλ Αφήγησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκδίδοντας και τα πρακτικά τους, να πραγματοποιήσουμε τρεις χορευτικές συναντήσεις με χορευτικά απ’ όλη τη ν Ελλάδα στην «Πατωμένη».

 

Εκδώσαμε τρία βιβλία:

«Η Καλλιπεύκη στους αιώνες»

«Οι ρίζες μας»

«Ιστορία Λαογραφία»

Δώσαμε την δυνατότητα σε όλους τους καλλιπευκιώτες να παρακολουθήσουν παραστάσεις θεάτρου, παραστάσεις καραγκιόζη, ξυλοπόδαρους, να καμαρώσουν τα παιδιά τους, τα εγγονάκια τους που συμμετείχαν στα χορευτικά συγκροτήματα. Κατασκευάσαμε πάρκα, βρύσες, διοργανώσαμε βραδιές ηλικιωμένων κι εκδρομές, διατηρήσαμε την τράπεζα αίματος (ξεκίνησε το 1996).

Είμαστε από τους πρώτους συλλόγους, που διαθέτει σελίδα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, προβάλλοντας το χωριό στα πέρατα της γης (www.kallipefki.site.gr).  Συνεχίσαμε την έκδοση της εφημερίδας και την στείλαμε σε περισσότερους πατριώτες.

O Σύλλογος μας με τόση δράση και προσφορά, βρίσκεται σήμερα σε μια κατάσταση που δεν εξελίσσεται καλά. Ένας Σύλλογος που τον ζηλεύανε όλοι, να φτάνει να αναστέλλει τη λειτουργία του ή ακόμα και να διαλύεται από τη δική μας αδιαφορία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε την…………Σεπτεμβρίου αποφάσισε την αναστολή κάθε δραστηριότητας του συλλόγου για ένα χρόνο και την προκήρυξη εκλογών την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009 και σε περίπτωση μη απαρτίας την επόμενη Κυριακή 16 και στην πλατεία του χωριού εάν το επιτρέπει ο καιρός, διαφορετικά στα γραφεία του Συλλόγου, δίνοντας ακόμη μια ευκαιρία σε όλους μας να το σκεφτούμε καλύτερα.

 

Πατριώτισσες και πατριώτες, φίλες και φίλοι της Καλλιπεύκης, σας ευχόμαστε καλό χειμώνα και «άνοιξη» στις καρδιές σας και στη σκέψη σας. Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη… και σας περιμένουμε στην πλατεία του χωριού μας, στην ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009.

Στα έντεκα τελευταία χρόνια μέλη το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ήταν τα παρακάτω:

Θωμάς Τσιαπλές

Αναστάσιος Πατούλιας

Φάνης Γκουντουβάς

Ιωάννης Μασούρας

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Ζήσης Κατσιούλας

Νίκος Θεοδοσίου

Ιωάννης Τσικρικάς

Πούλιος Παπαστεργίου

Απόστολος Παπαϊωάννου του Δημητρίου

Δημήτριος Γκουγκουλιάς του Αθανασίου

Αθανάσιος Μούργας

Μπάμπης Γκούμας

 

Στα χρόνια αυτά βοήθησαν ιδιαίτερα οι:

Παπαϊωάννου Παναγιώτης (αρθρογραφία, εκδηλώσεις, φωτογραφία και παρουσία του Συλλόγου μας στο διαδίκτυο – ιντερνετ)

Κατσιούλας Ζήσης (αρθρογραφία, εκδηλώσεις, βιβλία).

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ