Απελευθέρωση Άγριων Αποθεραπευμένων Πουλιών 

Η εκδήλωση αυτή, που ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά μια συνεργασία του Συλλόγου μας και της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και έγινε στην Πατωμένη την ημέρα της Παναγίας (15-8-02) θα παρουσιασθεί από τα δυο κοριτσάκια, μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης, που είχαν την τύχη να απελευθερώσουν ένα γεράκι.

     pulia1 pulia2
Τα δυο κορίτσια τη στιγμή της απελευθέρωσης και ο Πατέρας Βησσαρίωνας

«Το χωριό μου ονομάζεται Καλλιπεύκη. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, όλοι οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία να γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Μετά τη θεία λειτουργία γίνεται μια ξεχωριστή συγκέντρωση από το Σύλλογό μας και μας. Στη συγκέντρωση αυτή καθιερώθηκε να γίνεται απελευθέρωση άγριων πουλιών, η οποία για μένα συμβολίζει την ομόνοια και την ελευθερία.
Είχα την μεγάλη τιμή να κρατήσω με τα μικρά μου χεράκια ένα πανέμορφο γεράκι και να το απελευθερώσω πρώτη.
Το δεύτερο απελευθερώθηκε από τον ιερέα του χωριού μας και ακολούθησε η σειρά του προέδρου του Συλλόγου μας και το τελευταίο από μια αστυνομικό πάντα με την παρουσία και τη φροντίδα των ανθρώπων από τη Βέροια που έφεραν αυτά τα πουλιά.
Εύχομαι να τα καταφέρουν να ζουν από στο εξής στα δικά μας μέρη».
Χριστίνα Μούργκα

«Φέτος στις 15 Αυγούστου Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την οικολογική Ομάδα Βέροιας, οργάνωσε στην Πατωμένη απελευθέρωση άγριων πουλιών. Παραβρίσκονταν πολλοί Καλλιπευκιώτες και πολλοί άλλοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Μετά τον εκκλησιασμό όλος ο κόσμος μαζεύτηκε γύρω από τα πανέμορφα και μεγαλόσωμα πουλιά.
Ένα από τα πουλιά που απελευθερώθηκε λέγεται «πετρίτης» και πετά με 400 χιλιόμετρα την ώρα την ώρα που επιτίθεται στον εχθρό. Το πουλί αυτό απελευθέρωσε ο ιερέας του χωριού μας.
Το δεύτερο πουλί απελευθέρωσα εγώ. Ήταν μια ωραία εμπειρία και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να το ξανακάνω.
Το τρίτο γεράκι (όλα γεράκια ήταν) απελευθέρωσε ο Σύλλογός μας και το τέταρτο ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, Θωμάς Τσιαπλές, μαζί με μια αστυνομικό.
Μακάρι να γίνει και του χρόνου απελευθέρωση άγριων πουλιών και να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία».
Θεοδώρα Ντούρου

Ευχαριστούμε τις μικρές μας φίλες και υποσχόμαστε τόσο στις ίδιες όσο και σε όλους τη δραστηριότητα αυτή, που συμβολίζει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να την κάνουμε θεσμό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ