ΑΠΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΕ ΔΙΜΗΝΟ, σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

«Μη φωνάζετε πολύ μπορεί να ξυπνήσουν οι έλληνες», έγραφε το πανό σε διαδήλωση στην Ισπανία κι οι έλληνες ξυπνήσαμε! Αν όχι όλοι τουλάχιστον στα αστικά κέντρα! Ναι! Το κόμμα των διαμαρτυρομένων είναι «εδώ».

 

«ὅσο ζῶ, ὁ θάνατος δὲν εἶναι ἐδῶ, ὅταν ἔλθῃ, δὲν θὰ εἶμαι ἐγὼ ἐδῶ» Επίκουρος. Κάπου το διάβασα, μ’ άρεσε και σας το μεταφέρω.

 

 

 Λίγα τα χιόνια φέτος μα πολλές οι βροχές! Η Μεταμόρφωση χιονισμένη και μάλιστα στις 18 Απριλίου! Οι ρεματιές «γέμισαν» με νερά! Οι βροχές ακόμη (μέχρι και 5 Ιουλίου) συνεχίζονται. «Έχουμε πολλά χορτάρια για βοσκή», μου είπε ο Διονύσης Παπαδόντας περνώντας με το κοπάδι του δίπλα από το σπ’ιτι μου.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΧΙΟΝΙΑ_18-4 ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΝΕΡΑ

 

Κατανυκτική η βραδιά κι η φωτογραφία – σκοτεινή μεν – το αποδίδει δε. Είναι από την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, κοντά στην Αγία Παρασκευή.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_Μ_ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 Τα κοριτσόπουλα του χωριού μας τα κατάφεραν και φέτος κι έψαλαν τα εγκώμια της ακολουθίας της Μ. Παρασκευής με τη βοήθεια στις πρόβες (απ’ όπου και η φωτογραφία) του Ζήση Κατσιούλα.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΕΓΚΟΜΙΑ

  Συχνά πυκνά εμφανίζονται τα ελικόπτερα στο χωριό μας σε διάφορες ασκήσεις του στρατού ή της αεροπορίας στρατού. Χώρος προσγείωσης και απογείωσης το παρατημένο μας γήπεδο. Εκεί και στις 15 Μαΐου συναντήσαμε τους πιλότους και τους τεχνικούς και με την άδειά τους καθίσαμε στο πιλοτήριο! Ναι χειριστής Α είναι αυτή τη στιγμή η σύζυγός μου Αμαλία. Με την ευκαιρία προσφέραμε μια σειρά βιβλία του Συλλόγου μας, στους αξιωματικούς για τη βιβλιοθήκη του στρατοπέδου τους.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

  Σαλαμάνδρα! Είναι η μικρή, όμορφη κιτρινόμαυρη σαύρα, που εμφανίζεται μετά από βροχή! Θαυμάστε την!

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ

Φωτιά πήρε η αποθήκη του Γιώργου Δάσιου στ’ αλώνια, μεγάλη η ζημιά! Τα μηχανήματα μόνο κατάφερε να σώσει ο άτυχος πατριώτης μας. Μάλλον από απροσεξία. Από την επομένη άρχισε από την αρχή ο Γιώργος και πολλοί συγχωριανοί έτρεξαν να βοηθήσουν. Δεν θα αναφέρω ονόματα, γιατί κάποιους θα ξεχάσω. Η αλληλοβοήθεια στις δύσκολες στιγμές «θριαμβεύει» ακόμα! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που έτρεξαν να συνδράμουν και σε όσους στη συνέχεια θα το κάνουν. Έτσι είναι πατριώτες, έτσι λέει κι η παροιμία: «Οι πολλοί φτιάχνουν τον έναν»! Όχι βέβαια στην κυριολεξία μα στις δύσκολες στιγμές είναι σημαντικό.

ΠΙΣΩ