ΑΠΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΕ ΔΙΜΗΝΟ

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Τηλ.: 2331020867 – 6972446533

 

002_ΔΙΜΗΝΟ_ΠΑΡΤΕΡΙ_ΓΟΝΝΟΙ 005_ΔΙΜΗΝΟ_ΠΑΡΤΕΡΙ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Έτσι ήταν τα παρτέρια στις 28 Απριλίου. Οι φωτογραφίες «τραβήχτηκαν» την ίδια μέρα με διαφορά μισής ώρας περίπου!!! Η πρώτη φωτογραφία είναι στους Γόννους αμέσως μετά το Κέντρο Υγείας (προς Καλλιπεύκη) και η δεύτερη στο παρκάκι στην «Αγέλη», στο «έμπα» του χωριού… Αυτή η εικόνα με τον «Καποδίστρια»!!! Με τον «Καλλικράτη»;

001_ΔΙΜΗΝΟ_ΠΑΙΔΙΚΗ_ΧΑΡΑ

 Η παιδική χαρά στη «Μπίμπω» στις 16 Μαΐου!!! Που σημαίνει πως τα χόρτα δεν κόπηκαν από τις 28 Απριλίου! Δεν είναι μεγάλα φίλες και φίλοι! Μόνο μισό μέτρο! Ότι πρέπει για «θέρισμα» για να ταΐσουμε τα ζώα το χειμώνα!

003_ΔΙΜΗΝΟ_ΣΚΟΤΙΝΑ

 Παλιά Σκοτίνα. Όμορφο χωριό! Αρχίζει να παίρνει «τα πάνω» του. Δύσκολοι, όμως οι καιροί, δύσκολη και η διαδρομή (ακόμα!) για να φτάσεις μέχρι εκεί… Το κτίριο που φαίνεται κάτω δεξιά είναι ο ξενώνας «Συντριβάνη».  

006_ΔΙΜΗΝΟ_ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ

 Τέτοιες εικόνες σε λίγα χρόνια δεν θα βλέπουμε (εκτός κι αν η οικονομική κρίση μας γυρίσει χρόνια πίσω)! Πλανόδιος πωλητής… κινητό μπακάλικο… έχει «χάρες» η ζωή!

008_ΔΙΜΗΝΟ_ΑΛΟΓΑ

 Άλογα – Μουλάρια! Είναι τα τελευταία; Άλλαξαν οι καιροί! Άλλες οι ανάγκες σήμερα! Άλλες οι προτεραιότητες! Δεν ξέρω πόσα υπάρχουν (σήμερα) στο χωριό. Γαϊδούρι πάντως υπάρχει μόνο ΕΝΑ! 

007_ΔΙΜΗΝΟ_2

 Αγία Σοφία! Ο μεγαλοπρεπής ναός της του θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολή, στην πόλη των δυο ηπείρων και των δυο θαλασσών, στην πόλη όπου σμίγουν όλοι οι πολιτισμοί. Ακέραιος και ανέπαφος εδώ και χίλια πεντακόσια περίπου χρόνια. Εννιακόσια δέκα έξι χρόνια ήταν εκκλησία, τετρακόσια ογδόντα ένα τζαμί και από το 1935 μουσείο. Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ανθρωπότητας. Η φωτογραφία από τις 22 Μαΐου 2010.   

004_ΔΡΟΜΟΣ_ΛΑΜΠΙΡΗ

 Άνοιξε και ο δρόμος δίπλα από το σπίτι του Τ. Λαμπίρη στην είσοδο του χωριού. Τώρα μπορεί κανείς να μετακινηθεί κατ’ ευθείαν από την Αγία Παρασκευή προς τη «Μπλόσινα» (απλωσιά) ή τη «Γούρνα του Τσιακάλη». Δεν τέλειωσε ακόμη μα τα γεωργικά μηχανήματα και τα φορτηγά μπορούν να περάσουν.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ