Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 2495096448 – kallipefki@site.gr 

Στο Παρίσι διοργανώθηκε πολιτιστικό πανόραμα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που εκπροσώπησε την Ελλάδα διακρίθηκε παρουσιάζοντας τον μοναδικό πλούτο και την ομορφιά του ελληνικού φυσικού τοπίου, με μεγάλη ποικιλία φυτών, ζωγραφισμένων από την πρόεδρο, κ. Νίκη -ναι τη «δική μας» Νίκη- Γουλανδρή. (από το «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής 12-3-06).

goulandri

 

Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της Αποκριάς με την προετοιμασία και το άναμμα της φωτιάς. Οι νεαροί του χωριού με τη βοήθεια και του Μπάμπη Ντούρου, συγκέντρωσαν τις «ντρίμες». Ήρθαν και τα λάστιχα από τρακτέρ και η φωτιά έκαιγε σχεδόν μέχρι το πρωί, μπροστά στο σχολείο. Δυστυχώς όμως χωρίς κόσμο, αν και αρκετοί σταμάτησαν για λίγο.

fotia2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και άλλο έθιμο της Αποκριάς τηρήθηκε και φέτος. «Χάσκα» και μάλιστα στο καφενείο. Ο Γιάννης Μαντάς (Τσαγκαρούλας), τα κατάφερε ύστερα από πολλές προσπάθειες να «πιάσει» το χαλβά που με ιδιαίτερη μαεστρία του  «προσέφερε» η Βαγγελή Λαμπίρη.

xaska

Από τις 6 Μαρτίου είναι η παρακάτω φωτογραφία με τα πολλά νερά σε κάποια ρεματιά στο δρόμο προς Πλαταμώνα. Τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν και τα νερά που θα έχουμε φέτος το καλοκαίρι μάλλον θα είναι σε ικανοποιητικές ποσότητες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ