Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 2495096448 – kallipefki@site.gr

 

Μια ξεχωριστή παρουσία κατά την επίσκεψη της κ. Γουλανδρή ήταν ο Στέργιος Γκουρμπαλής, ο οποίος της προσέφερε λουλούδια του Μάη και έδωσε ερέθισμα και αφορμή να συζητηθεί ο νάρκισσος και η γιορτή του (τα λουλούδια του Μάη είναι άγριοι νάρκισσοι).

gourmpalis

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που παρακολουθήσαμε στην ΚΕΑ ήταν και τα μουσικά όργανα των ιθαγενών της Αυστραλίας, τα οποία ο πρόεδρος Θωμάς Τσιαπλές, θαύμασε ιδιαίτερα. Εδώ τον βλέπετε να «περιμένει» τη σειρά του για να «παίξει». Τα όργανα αυτά ονομάζονται «τζιραεντού» και είναι κορμοί ευκαλύπτου «φαγωμένοι» από μέσα, από τους τερμίτες. Ανάλογος του σκαλίσματος λοιπόν (που έκαναν οι τερμίτες) είναι και ο ήχος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση παρακολουθήσαμε στους Γόννους στις 24 Ιουλίου 05, από τη θετρική ομάδα «ΜΕΘΕΞΙΣ» του Γιάννη Μαγκούτα από τη Λάρισα με το έργο «Ελασσόνας με γλυκάνισο». Η παράσταση χρηματοδοτήθηκε από την ΤΕΔΚ και το Δήμο Γόννων και την οργάνωση είχε από κοινού ο Δήμος με τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δυο καινούριες ταβέρνες στην Καρυά Ολύμπου. Η μια στην πλατεία και η άλλη στο δρόμο λίγο πριν τη διασταύρωση για Καλλιπεύκη. «Αμβροσία» η πρώτη και «Οι θεοί τρελάθηκαν» η δεύτερη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανάλογες δραστηριότητες και στο (έρμο) το χωριό μας.

Πρόεδρος και αυτή τη φορά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, ο Απόστολος Παπαϊωάννου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του λευκώματος στην Καρυά, επίσης ο Απόστολος Παπαϊωάννου, μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας, τη Βασιλική Πασχάλη (εκδότρια) και τον Σπύρο Τσαντόπουλο (φωτογράφο). Το λεύκωμα (βιβλίο με κάποια στοιχεία για την διευρυμένη κοινότητα Καρυάς και πολλές φωτογραφίες) διαστάσεων 22 Χ 23, 120 σελίδων δεμένο με χοντρό εξώφυλλο, τυπώθηκε σε 1000 αντίτυπα και κόστισε 35000 €. Χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από το τρίτο ΚΠΣ  και το πρόγραμμα Ε.Γ.Τ.Π.Ε.-Π.

karia

 Το λεύκωμα της Καρυάς

Τον καθηγητή Ζήση Παπαδημητρίου, ακούσαμε στη μεσημεριανή εκπομπή της ΕΤ 3 (10-6-05), του Σαββίδη, μαζί με τους: Δημ. Ζαχαρέα και Αντ. Παπαγιαννίδη, σε θέματα εργασιακών σχέσεων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ξεχωριστές παρουσίες στη βραδιά της καλοκαιρινής χοροεσπερίδας (αντάμωμα) ήταν ο πατέρας Βησσαρίωνας και ο βουλευτής του Πασοκ Β. Έξαρχος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γίνεται «αντάμωμα» χωρίς τον Μπάρμπα – Γιάννη Καλούση; Μάλλον δεν γίνεται. Και αυτή τη χρονιά τραγούδησε και διασκέδασε τους πατριώτες και τις πατριώτισσες με την υπέροχη φωνή του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αραίωσαν οι επισκέψεις των αιωροπτεριστών (παρά πέντε) αυτό το καλοκαίρι στο χωριό μας. Λέτε να σημαίνει κάτι;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ξενώνας του Στέλιου και της Αποστολίας Παπαδημητρίου υπάρχει εκεί και περιμένει τους επισκέπτες. Η χρονιά φέτος ήταν αρκετά καλή, όπως διαβεβαίωσε ο υιός Πολύζος, που μόλις απολύθηκε από το στρατό και μάλλον θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ως ώριμος άνδρας, στην οικογενειακή επιχείρηση.

xenonas

Απίθανη η «μαστοριά» των (βουλγάρων) μαστόρων πέτρας που χτίζουν το εκκλησάκι ακριβώς στο «έμπα» από τη ράχη στη λίμνη. Για το εκκλησάκι περισσότερα θα διαβάσετε σε άλλη στήλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ