Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 2495096448 – kallipefki@comvos.net

Η πλατεία μας χρειάζεται λίγη περιποίηση. Επισημάνθηκε από αρκετούς φίλους του χωριού μας. Πρώτο και κύριο περισσότερη καθαριότητα. Δεύτερο μερικές γλάστρες κοντά στην εκκλησία. Τρίτο άσπρισμα εκεί όπου χρειάζεται. Τέταρτο κατασκευή νέου μνημείου πεσόντων με υλικά που να ταιριάζουν και να δένουν με το χώρο. Και πέμπτο καινούριο περίπτερο κατασκευασμένο με πέτρα και ξύλο (η επισήμανση αυτή παραμένει και θα παραμένει μέχρι κάτι να γίνει).

Η Στέλλα Μαντά από την Αυστραλία (Μελβούρνη), κόρη του Γιάννη και της Μαρίας Δ. Παπαϊωάννου, ήρθε για λίγες μέρες στην Ελλάδα και παραβρέθηκε και στον ετήσιο χορό μας απ’ όπου και η φωτογραφία.

stella

Η Στέλλα δεξιά με τη θεία της (από πρώτο εξάδελφο) Αμαλία Παπαϊωάννου – Βιγκάτο, αριστερά

Παλιός Παντελεήμονας: Πότε επί τέλους θα γίνει κάτι και στην Καλλιπεύκη; Πότε, αυτοί που πρέπει, φορείς και πολίτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Γιατί, όλοι αυτοί που στριμώχνονται στο Παλιό Παντελεήμονα, δεν ταξιδεύουν λίγα χιλιόμετρα ακόμα;…
Ως πότε αγαπητοί πατριώτες και πατριώτισσες θα λέμε «κι έτσι καλά είμαστε;»

palios Pantelehmonas 20-2-04
Φαίνεται το πλήθος των αυτοκινήτων

Τα πρόσωπα ξεχωρίζουν μέσα από τα έργα τους. Από το έργο του ξεχώρισε και ο πατριώτης μας, Απόστολος Παπαϊωάννου (μένει στον Αμπελώνα), πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» και προτάθηκε να είναι μέλος της Επιτροπής Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για του Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

papaioannou A

Ένα υπέροχο βιβλίο κυκλοφόρησε ο φίλος του Συλλόγου μας και συμπατριώτης Θανάσης Παπαμαργατίτης, κάτοικος εν ζωή, Μακροχωρίου Ημαθίας, με διηγήματα που αναφέρονται στα δύσκολα χρόνια του 50-60 και στην περιοχή «Βόρεια της Θεσσαλίας», που είναι και ο τίτλος της συλλογής. Ο Θανάσης, κατάγονταν από την Κρανιά Ελασσόνας και ήταν δάσκαλος. Δυστυχώς, το νήμα της ζωής του, κόπηκε λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου του, που έγινε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Η εφημερίδα μας στο παρελθόν είχε παρουσιάσει και άλλο βιβλίο του Θανάση. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και «ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκέπασε».

papamar

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ