Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 03310-20867 & 04950-96448
Email: kallipefki@comvos.net & epta@e-cybercity.net

  1.       Από την πρώτη Ιουλίου ήρθε στο χωριό το νερό από τη Δριστέλα. Ένα σημαντικό έργο του δήμου μας, το οποίο τελείωσε έγκαιρα και σωστά χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του συνδημότη μας εργολήπτη δημοσίων έργων Γιώργου Καράνη. Το νερό από τη Δριστέλα έρχεται στο υδραγωγείο μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, μόνο όταν η δεξαμενή κατέβει κάτω από ένα ορισμένο ύψος και η λειτουργία είναι αυτόματη. Οι ώρες που λειτούργησε φέτος ήταν περί τις 10 την εβδομάδα. Ο παραπάνω αναφερόμενος μηχανικός με δική του πρωτοβουλία (και εν γνώσει του δήμου) βελτίωσε το σύστημα αποθήκευσης νερού και τη συνεργασία των δυο δεξαμενών, έτσι ώστε η μεγάλη να είναι πάντα γεμάτη. Σχεδόν όλο το καλοκαίρι υπήρχε περίσσευμα νερού από το ήδη υπάρχον και ο δήμος ανακοίνωσε ότι αυξάνονται τα κυβικά που δικαιούται κάθε παροχή.
  2.       Ζεστό νερό. Γιατί το νερό που πίναμε φέτος ήταν ζεστό; Γιατί προέρχονταν από την μεγάλη (την επάνω δεξαμενή) δια μέσου της μικρής (της κάτω) και γιατί η μεγάλη δεξαμενή είναι ακάλυπτη. Πρέπει επειγόντως να σκεπασθεί (μπαζωθεί) και όχι μόνο για να είναι κρύο το νερό!
  3.       Στις 6 Ιουλίου ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί με τον Θωμά Καραμπατή και για ολόκληρη τη μέρα καθάριζαν το χώρο της Πατωμένης από τα χόρτα. Εθελοντές πρώτοι και καλύτεροι. Το γεύμα της ημέρας, μαζί με αρκετές μπύρες προσέφερε άλλος φίλος του Συλλόγου μας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και έχει τις ευχαριστίες όλων.ethelontes
  4.       Από το 1952 είναι φυτεμένα τα δένδρα της πλατείας και από τον μακαρίτη πατριώτη μας Γιάννη Τσιάτσιο. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας είχε τοποθετήσει μαρμάρινη επιγραφή με ανάλογο περιεχόμενο, η οποία για αγνώστους λόγους καταστράφηκε και θα αντικατασταθεί. Παρακαλούμε τους πατριώτες και τις πατριώτισσες μας και ιδιαίτερα τα παιδιά να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό.
  5.       Στο 6ο φύλλο έφτασε η εφημερίδα του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», η οποία αυτή τη φορά πήγε ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματά της. Πάμπολλες οι δραστηριότητες του συλλόγου. Εκδίδεται σε 1200 φύλλα.
  6.       ’ρχισαν οι εργασίες και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, στο μεγάλο έργο της γέφυρας Παραποτάμου, στον Πηνειό. Επιτυχία του δήμου μας. Καλή επιτυχία στις εργασίες και ελπίζουμε να τη διαβούμε γρήγορα. Χρόνος αποπεράτωσης προβλέπεται η ’νοιξη του 2003. Το ευχόμαστε.gefira
  7.       Φυλλάδιο προβολής του έργου του κυκλοφόρησε ο Δήμος μας με τίτλο «Υπηρετούμε αξίες, παράγουμε έργο – αναγέννηση στην πράξη, απολογισμός έργου 1999-2002» με τέσσερις αναφορές στην Καλλιπεύκη (μεταφορά νερού από «Νεράκι», φωτισμός στην είσοδο του χωριού, ταμιευτήρας στη «Χάντακα» και λυόμενο στην Πατωμένη).
  8.       Τιμοκατάλογος καταστημάτων σε ημέρες εκδηλώσεων του Συλλόγου μας. Τις ημέρες των εκδηλώσεων ο τιμοκατάλογος των καταστημάτων (όχι όλων) είναι διαφορετικός προσαυξημένος κατά 30% περίπου. Προσέξτε τις τιμές πρώτα την καθημερινή και μετά την ημέρα των εκδηλώσεων: Κρασί: 1,5 – 1,7 Αναψυκτικά: 0,6 – 0,8 Σαλάτες, Πατάτες, Φέτα: 1,5 – 1,7 Ουίσκι: 2 – 2,8. Όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω το λόγο. Συμμετέχουν στα έξοδα της βραδιάς; ΟΧΙ. Πληρώνουν την ορχήστρα; ΟΧΙ. Έχουν αυξημένα έξοδα: ΟΧΙ. Τότε γιατί; Να σημειώσουμε πως δεν πουλάνε διατιμημένα προϊόντα και ότι έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν μόνοι για τις τιμές. Δεν είναι παράνομη πράξη η αύξηση. Είναι απλώς πέρα από τη λογική.
  9.       Τιμώντας τους θεσμούς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τιμώντας τους θεσμούς, σε κάθε πολιτιστική του εκδήλωση, καλεί τους επίσημους προσκεκλημένους να απευθύνουν χαιρετισμό και έτσι έπραξε και φέτος. Επειδή όπως λέει και ο λαός «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» καλό θα είναι να πράττουν το ίδιο και αυτοί που τους δίνεται η ευκαιρία και να περιορίζονται στο περιεχόμενο της εκδήλωσης και όχι να εκμεταλλεύονται «το στρωμένο τραπέζι» για άλλα (είναι γεγονός πως ο κόσμος τιμά πάντα τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.
  10. Και δωρητής οργάνων ο αείμνηστος παπα – Στέργιος. Ας τον μιμηθούμε. Μπορούμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο με ένα τηλεφώνημα στο Υπουργείο υγείας και στον αριθμό 0107774777.papas
  11. Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μας στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Καραναστάση, ο οποίος στο αντάμωμα των Καλλιπευκιωτών κέρδισε την έγχρωμη τηλεόραση και τη χάρισε στο Σύλλογό μας.
  12. πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο το τέμπλο της εκκλησίας της Αγίας Ανάληψης. Επισκεφτείτε την.analipsi

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ