Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

  1. Και εγένετο φως! Φωτίστηκε η πλατεία! Ήταν σκοτεινή η πλατεία και κάποιοι με εντολή (;) χωρίς εντολή (;) με απόφαση του τοπικού συμβουλίου (;) με απόφαση δημοτικού συμβουλίου (;) αποφάσισαν να την φωτίσουν «κλαδεύοντας» (κόβοντας) τα ηλικίας 50 χρόνων πλατάνια αλλά μόνο τα τρία που είναι προς την πλευρά της εκκλησίας. Το διήμερο της αποκριάς που ήμουν στο χωριό όσους και αν ρώτησα κανένας δεν ήξερε τίνος ήταν η απόφαση. Στο παρασκήνιο ακούστηκαν πολλά. Δεν αναφέρω τίποτε από αυτά. Πρώτος κλαδευτής των πλατάνων της πλατείας μας -για την ενημέρωσή σας και μόνο- ο νυν αντιδήμαρχος κ. Α. Καραμπίνας!…Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας προχώρησε σε ανάλογες ενέργειες.plata1
  2. Αποκριές. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες στην Καλλιπεύκη το τριήμερο της Αποκριάς 24, 25 και 26 Φλεβάρη. Οι περισσότεροι ρώτησαν αν υπάρχει ξενοδοχείο – ξενώνας για διανυκτέρευση.
  3. «Μαθητικό Βήμα» είναι το όνομα της όμορφης και καλοστημένης εφημερίδας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης που έφτασε στα χέρια, με θέματα γύρω από το σχολείο και το χωριό, του οποίου Διευθυντής είναι ο Γραμματέας του Συλλόγου μας Ζήσης Κατσιούλας.
  4. Βάλια Τσάϊτα – Τσιλιμένη είναι το όνομα της κόρης του Γιώργου Τσάϊτα και της Τασούλας Τσιλιμένη (Ταφίλη), την οποία θαυμάσαμε στην εκπομπή «Πανόραμα» του κ. Οικονομέα την Κυριακή το πρωί (4-3-01) στην τηλεόραση του «ALPHA», σε συζήτηση γύρω από τη λογοτεχνία και τους νέους δημιουργούς (η Βάλια συμμετείχε κατά το ήμισυ στο βιβλίο «Ρόζυ» μαζί με τη μητέρα της -παρουσιάστηκε από την εφημερίδα μας), μαζί με άλλα δυο παιδιά, τον Α. Κοταρίδη και τον Μ. Κουτσούκο. Βάλια. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις απόψεις, το συγκροτημένο λόγο και τη συνολική παρουσία.
  5. Ο Θανάσης, ο μανάβης: Χειμώνα – καλοκαίρι, μέρα παρά μέρα, εδώ και αρκετά χρόνια, με καλό ή άσχημο καιρό, έρχεται στο χωριό μας, με μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων, καλής πάντα ποιότητας και με πολύ καλές τιμές. Πάντα γελαστός και πάντα εξυπηρετικός. Φαίνεται πως όλοι οι συγχωριανοί μας τον αγαπούν και τον εκτιμούν, όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο γιατί είναι έμπορος που σέβεται τους πελάτες του και αναγνωρίζει τα δίκια τους.thanasis
  6. Θεατρική παράσταση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Βέροιας, έγινε στην Αθήνα στις 2-4-01, στο Θέατρο ΗΒΗ του Λάκη Λαζόπουλου, με το έργο «Τσιγγάνικο Όνειρο» του Τάκη Χρυσούλη, στο οποίο συμμετείχαν 20 παιδιά του σχολείου με τους γονείς τους, ο θίασος της κ. Ραζή ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Αλέξανδρος Χατζής. Θυμίζουμε πως πέρσι τέτοιο καιρό το Ειδικό Σχολείο Βέροιας επισκέφτηκε το χωριό μας, (διευθυντής στο παραπάνω σχολείο είναι ο υπογράφων).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ