ΔΙΑΦΟΡΑ – ΝΕΑ

 

Πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

-Ο Μαντάς Γεώργιος του Χρίστου πέτυχε στη Φαρμακευτική Σχολή του Παν. Θεσσαλονίκης (η οικογένεια του Χρίστου Μαντά του Γεωργίου διαμένει μόνιμα στη Σκόπελο).

-Ο Κατσιούλας Αστέριος του Ζήση πέτυχε στη Σχολή Ευελπίδων στην Αθήνα (διαμένουν στη Θεσσαλονίκη). (Ο επιτυχών είναι εγγονός του Στέργιου Κατσιούλα του στρατιωτικού που έμενε στις Σέρρες και σήμερα στο Βόλο).

 

Συγχαίρουμε

Τη Σβίγγου Αγγελική του Βασιλείου και της Ουρανίας Ιωάννου Mανωλούλη που πήρε επάξια το πτυχίο της δασκάλας από το παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θράκης (Αλεξανδρούπολη). Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. (Αμέσως η Αγγελική έπιασε δουλειά και διδάσκει σε χωριό του Αιγίου Αχαΐας).

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΟΜΟΡΦΗ, ΚΑΘΑΡΗ

Το έχουμε επισημάνει και άλλες φορές θα το επαναλάβουμε και πάλι, ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και να γράψουμε, αλλά δεν θα αναφερθούμε ούτε στην Δημοτική Αρχή, ούτε στη Τοπική Κοινότητα. Ας αναζητήσουμε, λοιπόν, ο καθένας τις δικές του ευθύνες. Ευθύνες έχουμε όλοι μας, είτε μένουμε στο χωριό, είτε μακριά από το χωριό.

Αν ρίξουμε μια ματιά μέσα στο χωριό και θα αντικρίσουμε ένα θέαμα που θα μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε!

Ας μην υποκρινόμαστε άλλο, ας μην αναζητούμε υπευθύνους. Υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας, εμείς οι ίδιοι ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Η σκληρή πραγματικότητα δείχνει ότι το χωριό μας, η αυλή μας, το οικόπεδό μας, τα ρέματα, τα εγκαταλειμμένα σπίτια, «βογγούν» από σκουπίδια. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Είναι τραγικό να περπατάς μέσα στο χωριό και να βλέπεις παντού σκουπίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ένα χωριό το οποίο θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς να παρουσιάζει τέτοιο θέαμα.

Σε ότι μας αφορά Μορφωτικό Σύλλογο θα γίνουμε δυσάρεστοι, αυστηροί, αλλά και σκληροί σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον. Η διάσωση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Με τον ερχομό της Άνοιξης ας αρχίσουμε όλοι από τις αυλές μας, τα ρέματα, το οικόπεδό μας, το δάσος μας, γιατί αυτός είναι πραγματικά πολιτισμός.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ_1
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ_2
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ_3

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι Καλλιπευκιώτες και οι Καλλιπευκιώτισες στους οποίους αφήσανε παροχή νερού με την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης και δεν έχουν συνδεθεί, να προστατεύσουν τις παροχές, τους, αποφεύγοντας πιθανά σπασίματα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ_4

Ο Κώστας Σιώκος με την οικογένειά του γιόρτασαν τα χριστούγεννα στη Γερμανία. Ήταν στην πόλη Μανχαϊμ, που έχει 300.000 κατοίκους. Πέτυχαν βαρύ χειμώνα με θερμοκρασίες που έφταναν τους -20. Οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες.

007_Δ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΔΙΑΦΟΡΑ_ΣΙΩΚΟΣ

Νικολίνα, Τένια, Μαρία, Βαγγέλης

007_Δ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΔΙΑΦΟΡΑ_ΣΙΩΚΟΣ_2

Γιάννα, Τένια, Νικολίνα, Κώστας, Βαγγέλης και Μαρία

 

Ανακοίνωση

Μετά το Πάσχα θα γίνει η δεκαετής απογραφή των κατοίκων της πατρίδας μας, αυτή δηλαδή που γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Έχουμε όλοι καθήκον και υποχρέωση να απογραφούμε στην Καλλιπεύκη (όσοι μένουμε τον περισσότερο καιρό στο χωριό).

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ