Δρόμος Αμπελώνα – Σκαμνιάς

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Τιρνάβου – Αμπελώνα «ΑΛΗΘΕΙΑ»

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο νομάρχης εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας

Ξεκινά πρόγραμμα διαγράμμισης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού
Τη σύμβαση για την κατασκευή Ι του δρόμου Ρόδιος – Σκαμνιάς που πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2005 υπέγραψε την Τετάρτη ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σύμβαση στο τέλος του 2005 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση του δρόμου Ροδιάς – Σκαμνιάς, η οποία ανοίγει νέες προοπτικές για την ευκολότερη πρόσβαση στον Όλυμπο. Ο κ. Κατσαρός αμέσως μετά την υπογραφή της βάσης δήλωσε ικανοποιημένος για την δρομολόγηση των διαδικασιών υλο­ποίησης ενός έργου που διευκολύνει την πρόσβαση προς τον Όλυμπο.
Ο δρόμος έχει μήκος 6 χιλιομέτρων περίπου και πλάτος 7,5 μέτρων και ο συνολικός προϋπολογισμός του έρ­γου αγγίζει το 1,5 δισ. δρχ. Ο κ. Κα­τσαρός δήλωσε ότι με την ολοκλήρω­ση του έργου στο τέλος του 2005 θα ανοίξει μια νέα προοπτική πρόσβασης προς τον Όλυμπο. «Μέσα σε χρονικό διάστημα 15 λεπτών, κάποιος από τη Φαλάνη θα μπορεί να φτάνει στον Όλυμπο», τόνισε ο νομάρχης, διευκρινίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της ο­δικής σύνδεσης και με την Καλλιπεύκη, θα δημιουργηθούν πολύ καλύτε­ρες προϋποθέσεις για την πρόσβαση τόσο στον άνω, όσο και στον κάτω Ολύμπιο. Παράλληλα ο κ. Κατσαρός, προανήγγειλε ότι ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για τις Βρυσοπούλες και τον δρόμο από Σπηλιά προς Καρίτσα.
Παρεμβάσεις
Πριν την υπογραφή της σύμβασης για τον δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας, ο κ. Κατσαρός υπέγραψε και την σύμβα­ση για την διαγράμμιση του επαρχια­κού οδικού δικτύου. Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 200 χιλιάδες ευρώ και δημιουργεί καλύτερες συνθή­κες στο νομαρχιακό οδικό δίκτυο.
Ο νομάρχης Λάρισας, σημείωσε ότι η διαγράμμιση είναι απαραίτητη ειδικά τη χειμερινή περίοδο, που οι καιρικές συνθήκες μειώνουν την ορατότητα στους οδηγούς των αυτοκινήτων.
Με το έργο θα διαγραμμιστούν συ­νολικά 160 χιλιόμετρα στο κεντρικό οδικό επαρχιακό δίκτυο του ν. Λάρισας, ενώ τα υπόλοιπα σημεία θα διαγραμμιστούν με την βοήθεια μηχανήματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συ­νεργασία με τη νομαρχία και τους δή­μους του νομού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ