Επιστολές που λάβαμε 

Με μεγάλη χαρά δημοσιεύουμε επιστολές μελών του Συλλόγου μας, οι οποίοι εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε που μας δίνουν την ευκαιρία για εξηγήσεις, για επιπλέον ενημέρωση και για προστασία από μελλοντικά λάθη.
Με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις του Δ.Σ.

 

  1. Προς το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα, έτσι απλά και με λίγες αράδες, χωρίς κατάχρηση του πολύτιμου χώρου της εφημερίδα μας, να σας συγχαρώ δημόσια για τις προσπάθειες και φέρατε με επιτυχία σε πέρας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που είχατε προγραμματίσει για φέτος το καλοκαίρι.
Παρά τον «αντίπαλο» καιρό, με τα γνωστά επακόλουθα, (όπως αναβολή του προγράμματος με ότι αυτό συνεπάγεται) και επειδή έζησα από κοντά την αγωνία σας, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας συγχαρώ διπλά και να σας ευχηθώ να είστε γεροί και να συνεχίσετε το δύσκολο αλλά ωραίο έργο.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένη στους υπηρετήσαντες προέδρους του Συλλόγου μας από την ίδρύσή του και κατ΄ επέκταση σε όσους υπηρέτησαν το Σύλλογο ως μέλη του Δ.Σ. Πιστέψτε με ζωντάνεψαν μέσα μου παλιές μνήμες και ένοιωσα πολλά χρόνια νεότερος επειδή ένας εξ αυτών ήμουν κι εγώ, στο πρώτο Δ.Σ. καθώς και πολλοί άλλοι που δεν αναφέρθηκαν, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία του Μ.Ε.Σ.Α,Κ. ο οποίος όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο πολύ εδραιώνεται στη συνείδηση όλων μας και πιο δυναμικός αναδεικνύεται κι αυτό χάρη σε σας που το έχετε πάρει πολύ στα σοβαρά.
Ένας ο οποίος υπερασπίστηκε με πάθος τότε την ιδέα της δημιουργίας του Συλλόγου μας ήταν ο φίλος και πατριώτης μας, Αποστόλης Γκουγκουλιάς, του Κωνσταντίνου, ο ποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση του (και μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί το όνομά του), ήταν υποψήφιος στην πρώτη εκλογή για ανάδειξη Δ.Σ. δεν εξελέγη.   Αυτά για την ιστορία.   Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν υπήρχε η παρουσία του Αποστόλη στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, γιατί όχι και η συμμετοχή του, εξ άλλου το δικαιούται.
Φιλικά
Θωμάς Καραμπατής

Θωμά,

Σ΄ ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια και για την αναγνώριση των προσπαθειών μας. Είναι αλήθεια πως ήσουν κοντά μας και πιστεύουμε πως θα είσαι και στο μέλλον τόσο με την απλή παρουσία σου, όσο και με την εργασία και προσφορά αλλά και με τις συμβουλές σου.
Έχεις δίκιο για την παράλειψή μας και αναφορά στο φίλο, πατριώτη και πρωτεργάτη της ίδρυσης του Συλλόγου μας, Αποστόλη Γκουγκουλιά. Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τη μαρτυρία σου. Αντίθετα μάλιστα την επιβεβαιώνουμε κι εμείς.
Σε παρακαλούμε όμως να δεχθείς πως για τη βράβευση, τιμή και αναγνώριση της προσφοράς του καθένα θα έπρεπε κάπου να στηριχτούμε και αυτά ήταν τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. και τα μόνα ονόματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα είναι τα καταγεγραμμένα των προέδρων και των συνεργατών τους. Ίσως στη βραδιά αυτή θα έπρεπε να τιμηθούν και όλα τα ιδρυτικά μέλη. Θα το δούμε και αναλόγως θα πράξουμε. Σ΄ ευχαριστούμε και πάλι για τη συμπαράσταση.
Το Δ.Σ.

 

  1. Καλλιπεύκη 30-8-2002

Προς το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ.
Καλλιπεύκη
Ανοιχτή Επιστολή
Κύριοι του Δ.Σ.

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε , ότι οι Μορφωτικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι Σωματεία μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και βάσει του ιδρυτικού τους καταστατικού υπηρετούν μορφωτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Οι μόνοι βέβαια που αγνοούν όπως φαίνεται τα παραπάνω, είναι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου μας.
Διότι πως αλλιώς ερμηνεύεται το γεγονός ότι οι εν λόγω κύριοι με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς απόφαση του Δ.Σ. έδωσαν εντολή στα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος να επιβιβαστούν σε λεωφορείο ξενοδοχειακής επιχείρησης ιδιωτικών συμφερόντων, να μεταβούν άνευ συνοδού σε γνωστό ξενοδοχείο και να χορέψουν διασκεδάζοντας τους ένοικους πελάτες του, παρουσία του Προέδρου και του Γραμματέα μετά των συζύγων τους;
Έχετε λοιπόν την καλοσύνη να μου εξηγήσετε στα πλαίσια ποιας προαναγγελθείσης πολιτιστικής εκδήλωσης συμμετείχε το χορευτικό μας και αν , εξ όσων γνωρίζω, δεν υπήρξε βέβαια πολιτιστική εκδήλωση, με ποιο δικαίωμα οι κ.κ. Πρόεδρος και Γραμματέας χρησιμοποίησαν τα παιδιά ως περιοδεύοντα θίασο αντί πινακίου φακής, διακυβεύοντας μάλιστα και την ασφάλειά τους;
Με τιμή
ΣΤ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Υ.Γ. Παράκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα του Συλλόγου.

Στέλιο,

Επέτρεψέ μας να γνωρίζουμε κι εμείς, ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ότι υπηρετούν μορφωτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Τούτο αποδεικνύεται από το σύνολο του πολιτιστικού έργου του Συλλόγου μας και ιδιαίτερα από αυτό του καλοκαιριού που μόλις πέρασε και (ημερολογιακά) ήταν:
1.      Εκκλησιασμός και οικονομική εξόρμηση στην Αγία Τριάδα, 24-6-02
2.      Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αποβιωσάντων πατριωτών μας στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου, 15-7-02
3.      Επίσκεψη στον Αι-Λιά με τα πόδια και γαϊδουράκια, 20-7-02
4.      Εκκλησιασμός στην Αγία Παρασκευή, 26-7-02
5.      Βράβευση των Προέδρων του Συλλόγου μας και προσωπικοτήτων στην πλατεία, 3-8-02
6.      Λαϊκή βραδιά στην πλατεία, 3-8-02
7.      Πρώτη Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Κάτω Ολύμπου, στην Πατωμένη , 4-8-02
8.      Εκθέσεις φωτογραφίας και λαογραφικών αντικειμένων στην Πατωμένη, 4-8-02
9.      Παρουσίαση ελληνικών χορών για Γερμανούς και Τσέχους στα ξενοδοχεία «Olympian Bay» και «ΔΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ», 4,5 και 16-8-02
10. Αιμοδοσία στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού μας, 10-8-02
11. Βράβευση Εθελοντών Αιμοδοτών της Τράπεζας Αίματος Καλλιπεύκης στην πλατεία, 10-8-02
12. Ομιλία για την Αιμοδοσία στην πλατεία, 10-8-02
13. Καλοκαιρινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών στην πλατεία 10-8-02
14. Εκδρομή σε Βεργίνα Βέροια, παναγία Σουμελά, συνάντηση με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και φιλοξενία, 12-8-02
15. Εκκλησιασμός και απελευθέρωση άγριων αποθεραπευμένων πουλιών, την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πατωμένη , 15-8-02 και
16. Τακτική Ενημερωτική – Απολογιστική Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου μας, 18-8-02 

Οι επισκέψεις (τρεις) στα παραπάνω αναφερόμενα ξενοδοχεία ήταν με απόφαση Δ.Σ. η οποία είναι δημοσιευμένη και στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας (στο μέσον της δεύτερης σελίδας) απ΄ όπου και αντιγράφουμε: «Εκδρομή με τα παιδιά των χορευτικών μας συγκροτημάτων και τις γυναίκες της χορωδίας στη Λεπτοκαρυά. Συμμετοχή σε ελληνική βραδιά στο ξενοδοχείο OLYMPIAN BAY».
Στην πρώτη εκδήλωση, συμμετοχή σε ελληνική βραδιά, εκτός από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα, που αναφέρεις, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τα παιδιά του χορευτικού μας συγκροτήματος, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Μασούρας, ο Ταμίας Φάνης Γκουντουβάς, το μέλος Τάσος Πατούλιας, η Ματίνα Γκουντουβά, δασκάλα των παιδιών στους χορούς, γονείς παιδιών και φίλοι του Συλλόγου μας. Στη δεύτερη ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας μετά συζύγων, ο Τάσος Πατούλιας, η δασκάλα τους και φίλοι του Συλλόγου μας και στην τρίτη μόνο ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας μετά συζύγων.
Αλήθεια, φίλε Στέλιο, είναι κακό τα μέλη του Δ.Σ. να εμφανίζονται μετά των συζύγων;
Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας, δάσκαλε, δεν δίνουν εντολές. Το αντίθετο. Εκτελούν και αυτοί, όπως και ολόκληρο το Δ.Σ. Στη διαδικασία της λειτουργίας του Συλλόγου προτείνουν, προτρέπουν, παρακαλούν και κύρια ενημερώνουν, όπως στην προκειμένη περίπτωση τους γονείς των παιδιών. Και τα παιδιά δεν είναι δυνατόν σήμερα να λείπουν από το σπίτι τους χωρίς να είναι ενημερωμένοι, χωρίς να δώσουν την έγκρισή τους οι γονείς των ή οι παππούδες των, όταν φιλοξενούνται από αυτούς.
Σου διαφεύγει, φίλε Στέλιο, πως οι παραπάνω εκδηλώσεις ήταν και οι πρώτες που το χορευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε σε κοινό εκτός Καλλιπεύκης και κύρια σου διαφεύγει ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση των παιδιών, τα οποία για σένα μεταφράζονται σε «πινάκιο φακής», το οποίο δεν ήταν τίποτε παραπάνω από την καθαρή ελληνική φιλοξενία. Όσο για το   «περιοδεύοντα θίασο» λυπούμαστε ειλικρινά αν αυτή είναι η άποψή σου για το χορευτικό μας συγκρότημα και τα παιδιά που το αποτελούν. Τα παιδιά που τόλμησαν και παρουσίασαν την Ελληνική λεβεντιά σε Γερμανούς και Τσέχους, τα παιδιά που ήταν αξιοπρεπέστατα και κατά τη διασκέδασή τους και κατά την παρουσία τους και σε επιχείρηση «ιδιωτικών συμφερόντων». Ο πολιτισμός, αγαπητέ Στέλιο, είναι έξω από τις επιχειρήσεις ιδιωτικών συμφερόντων; Ή οι επιχειρήσεις αυτές είναι έξω από την κοινωνία μας; Ο πολιτισμός είναι γι΄ αυτόν που φιλοξενείται και όχι για τον πελάτη; Εμείς πιστεύουμε πως είναι για όλους.
Και τέλος δυο λόγια για την ασφάλεια των παιδιών. Η μετακίνηση τους έγινε με μέσον μεταφοράς, που έχει όλες τις κατά το νόμο προϋποθέσεις και κάποιος από μας δεν ήταν μέσα, απλά και μόνο γιατί ήταν μικρό και οι θέσεις περιορισμένες και τα παιδιά ήθελαν να έρθουν μαζί τους και οι φίλοι τους, που για δικούς τους λόγους αυτή τη χρονιά δεν μπορούσαν να χορέψουν, ο Γραμματέας δε ακολουθούσε «κατά πόδας» το λεωφορείο μεταφέροντας τις στολές των παιδιών. Είναι δε περιττό να πούμε, πως κατά τη διάρκεια των διαδρομών, είχαμε την αγωνία που είχαμε και στην εκδρομή (12-8-02) όπως την έχει κάθε υπεύθυνος συνάνθρωπός μας, όταν αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη.
Σ΄ ευχαριστούμε, φίλε Στέλιο, για την επιστολή και για την αφορμή να δώσουμε διευκρινήσεις.
Ελπίζουμε πάντως, να έχουμε και άλλες τέτοιες συνεργασίες, όπως με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, αλλά και με επιχειρήσεις «ιδιωτικών συμφερόντων».
Το Δ.Σ.          

  1. Προς το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Σας παρακαλώ να φιλοξενήσετε τα παρακάτω στην εφημερίδα μας.
Ό,τι είδα, άκουσα, συζητήθηκε, διαπιστώθηκε κλπ

Είδα με μεγάλη μου χαρά και φέτος πολλούς Καλλιπευκιώτες να δίνουν το πολύτιμο αίμα τους κατά την ημέρα της αιμοδοσίας του Συλλόγου. Μπράβο τους και ξανά μπράβο τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι παρά μεγάλοι πατριώτες. Γιατί, το αίμα τους το δίνουν όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τους άλλους. Μπράβο και σε κείνους που ήρθαν να δώσουν και δεν μπόρεσαν για λόγους υγείας. Κρίμα όμως, που εθελοντές αιμοδότες είναι σχεδόν πάντα οι ίδιοι. Και περισσότερο κρίμα που δεν προσέρχονται για αίμα τα νέα παιδιά. Όλοι ας το σκεφτούμε καλύτερα. Τώρα. Όχι αργότερα. Τώρα, γιατί η αρρώστια και ο θάνατος μας χτυπούν καθημερινά την πόρτα μας.
Είδα κατά το αντάμωμα φέτος μία ωραία χειρονομία εκ μέρους του Δ. Σ. του Συλλόγου. Εκεί πάνω στα σκαλιά της εκκλησίας ήταν και φέτος πολλές γυναίκες και γέροντες που σεργιάνιζαν. Και είδα τα παιδιά να τους κερνούν από ένα αναψυκτικό. Μπράβο παιδιά!!!
Είδα και πάλι στο αντάμωμα πολλούς Καλλιπευκιώτες από όλα τα μέρη της γης. Καναδά, Αμερική, Ευρώπη, κλπ.
Εντύπωση όμως μου προκάλεσαν μερικοί που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στους Καλλιπευκιώτες του Παραπόταμου, οι οποίοι αν και έφυγαν από το χωριό πριν 100 και πλέον χρόνια, έρχονται στο χωριό τους (η τρίτη και τέταρτη γενιά) και με καμάρι λένε ότι είναι από την Καλλιπεύκη. Φέτος μας επισκέφτηκαν οι: Μπαρός Κώστας, ειδικός ακτινολόγος που μένει στη Λάρισα και Γκουγκουλιάς Γεώργιος που μένει στο Μακρυχώρι.
Άκουσα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή σκέφτεται να επενδύσει με πέτρα τις κολώνες του καμπαναριού ώστε να δέσει και αυτό με τον υπόλοιπο ναό. θέλω να τους συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν. Για το συγκεκριμένο όμως έργο, που είναι πολύ σοβαρό, διαφωνώ τόσο εγώ, όσο και πολλοί άλλοι χωριανοί που γνωρίζουν ορισμένα πράγματα, θα γίνει μεγάλο λάθος αν αυτό συμβεί, για τους εξής λόγους: Ο τρίτος όροφος του καμπαναριού, προτού κατεδαφιστεί κατά τον εμφύλιο από ρουκέτα, ήταν κτισμένος από πωρόλιθο (ελαφρόπετρα). Και τούτο, για να μην πέφτει πολύ
βάρος στο οικοδόμημα και καταρρεύσει το καμπαναριό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα είναι αντιαισθητικό και τρίτος και σοβαρότερος, με το βάρος που θα προστεθεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει το καμπαναριό. Γι΄ αυτό προτρέπουμε την επιτροπή, αν αυτό σκέφτεται, να εγκαταλείψει την αρχική της θέση και να το ξανασυζητήσει το σοβαρό αυτό θέμα, τόσο με το Δήμο, όσο και με ειδικό μηχανικό, καθώς και με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά. Εξάλλου το καμπαναριό και γενικά όλος ο ναός είναι ένα μνημείο ιστορικό και θα πρέπει να το αποκαταστήσουμε στην αρχική του μορφή. Ας μη βιαστούμε λοιπόν. Καλύτερα να γίνει αργότερα και σωστό,
παρά τώρα και λάθος. Και αν δεν φτάνουν τα χρήματα, όλοι μαζί, να κάνουμε το παν για να τα μαζέψουμε.
Είδα και πάλι την περίφραξη και την τοιχοποιία που έγινε στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων και θέλω να συγχαρώ την εκκλησιαστική επιτροπή για το καλό αυτό έργο. Θα τους παρακαλούσα όμως να φτιάξουν και τις πόρτες για να εξασφαλιστεί ο ιερός αυτός χώρος και να πάψει να αποτελεί βοσκότοπο και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Και επίσης να φυτευτούν και ορισμένα δέντρα, κυρίως έλατα, γιατί είναι ο μοναδικός χώρος που δεν έχει ούτε ένα φυτό μετά την κοπή των καρυδιών. Προσοχή: η δενδροφύτευση να γίνει προς την περίφραξη και όχι κοντά στην εκκλησία.
Συζητήθηκε στις καλοκαιρινές συντροφιές, με χιούμορ φυσικά, «ο χορός των τζαμπατζήδων». Δηλαδή, κάθε χρόνο στο καλοκαιρινό αντάμωμα των Καλλιπευκιωτών, τον ετήσιο χορό μας, «τιμούν» με την παρουσία τους και μάλιστα χωρίς απουσίες, όλοι αυτοί που χορεύουν τζάμπα, γιατί στα πανηγύρια που πληρώνουν δεν χορεύουν ποτέ. Μάλιστα, τους έχουν σταμπάρει ακόμα και τα μικρά παιδιά και είναι γελάει κανείς. Όλοι αυτοί οι χωριανοί και όχι μόνο, καλά κάνουν και γλεντούν δωρεάν και τιμούν το σύλλογο. Να είναι καλά οι φίλοι μας. Ένα μόνο έχω να τους πω. Κάπου – κάπου να κάνουν τον κόπο να δίνουν και καμιά οικονομική ενίσχυση προς το Σύλλογο, γιατί κι εκεί δεν έδωσαν ποτέ, έστω και εκατό δραχμές.
Είδα για μια ακόμη φορά και θαύμασα τα παιδιά του Σπύρου Παπαγιαννούλη που ζουν οικογενειακώς στο Αίγιο της Πάτρας. Τα είδα να βοηθούν, κατά τον 15/Αύγουστο, στο αναλόγιο της εκκλησίας. Αλλά για κείνο που τα θαυμάζω περισσότερο είναι το εξής: Δηλώνουν γνήσια Καλλιπευκιωτόπουλα και όποτε βρίσκουν την ευκαιρία, έρχονται κοντά της και πάντα βοηθούν στα εκκλησιαστικά που έχουμε πρόβλημα. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα παιδιά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Αίγιο. Τα παραμύθια και οι ιστορίες του πατέρα τους, ήταν αρκετά για να κάνουν το θαύμα. (Φίλε Σπύρο, γνωρίζω πως δεν σ’ αρέσουν τα παινέματα, αλλά δεν μπορώ να μην επαινέσω τους ανθρώπους που αξίζουν, αλλά συνήθως, είναι αθόρυβοι). Είδα επίσης και τον γαμπρό μας από το Λιβάδι που και αυτός βοηθάει στο αναλόγιο, όποτε βρεθεί στην Καλλιπεύκη. Μπράβο και σ’ αυτόν!
Διαπιστώθηκε και συζητήθηκε απ’ όλους μας ότι η έλλειψη μαστόρων, εργατών και επαγγελματιών για προσφορά υπηρεσιών στο χωριό μας. Ναι μεν πολύς κόσμος περνάει από το χωριό μας, αλλά οι περισσότεροι δεν ξανάρχονται αφού δεν βρίσκουν την απαιτούμενη εξυπηρέτηση. Και φυσικά, μέχρι τώρα, κανείς δεν λέει ν’ ανοίξει κάποια δουλειά γι΄ αυτό το σκοπό. Μάλλον κάποιοι «ξένοι» θα μας ανοίξουν τα μάτια. Και μεταξύ σοβαρού και αστείου, σχολίασε κάποιος φίλος σχετικά για το θέμα αυτό: «Μην περιμένετε οι Καλλιπευκιώτες ν’ ασχοληθούν με τουριστικές εργασίες. Όλο το χωριό την έχει βολέψει με μία, δυο και τρεις συντάξεις!». Και αφού μείναμε όλοι για λίγο αμήχανοι, συμφωνήσαμε απόλυτα με τον φίλο μας. Μετά περιμένουμε κι εμείς να βρούμε εργάτες και επαγγελματίες!
Διαπιστώσαμε και πάλι ότι πολλοί Καλλιπευκιώτες και όχι μόνο, άφησαν εκατομμύρια «συνάλλαγμα» στη γειτονική μας Καρυά και τούτο γιατί το ένα κρεοπωλείο του Αποστόλη Μαντά, δεν μπορεί με τίποτε να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών. Ο νεαρός Απόστολος, δεν προλάβαινε ούτε τον εαυτό του να δει!
Είδαμε και φέτος, προτού καλά – καλά περάσει ο 15/Αύγουστος, οι παραθεριστές Καλλιπευκιώτες που μένουν στη Λάρισα και αλλού, «σκοτώθηκαν» για να εγκαταλείψουν τη γενέτειρα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Πόσα χρόνια έχουν να απολαύσουν το φθινόπωρο στην Καλλιπεύκη. Ξέχασαν το μάσιμο των καρυδιών, αργότερα των κάστανων και τόσων άλλων άγριων καρπών; Πόσα χρόνια έχουν να ζήσουν την αλλαγή των χρωμάτων στο πανέμορφο δάσος μας; Ζήστε το φθινόπωρο στην Καλλιπεύκη και δεν θα χάσετε.
Τέλος είδα και έζησα από κοντά την αγωνία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς οργάνωναν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και είχαν να αντιμετωπίσουν τις κακές καιρικές συνθήκες. Μπράβο στον αεικίνητο πρόεδρο Θωμά, στον οργανωτή και σχεδιαστή γραμματέα Παναγιώτη, στον ακούραστο ταμία Φάνη. Μπράβο και στους θερμούς και ακούραστους συνεργάτες τους, το Πούλιο, τον Τάσο και τον Γιάννη. Σας αξίζουν παιδιά πολλά συγχαρητήρια. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και πάνω απ’ όλα είναι κατάθεση ψυχής προς την γενέτειρα και όλους τους συγχωριανούς.
Κατσιούλας Ζήσης

Ζήση,

Σ΄ ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις, τα σχόλια, τις υποδείξεις και τα καλά σου λόγια. Σου ευχόμαστε υγεία.

Σημείωση σύνταξης:

Ο Θωμάς Καραμπατής, είναι ο επί οχτώ χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιπεύκης.
Ο Στέλιος Παπαναστασίου, είναι δάσκαλος, υπηρετεί στη Λάρισα και υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στο σχολείο του χωριού μας.
Ο Ζήσης Κατσιούλας, είναι δάσκαλος, υπηρετεί στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και υπήρξε για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ